LibreOffice 6.3.1 plakt twee beveiligingslekken dicht

LibreOffice is een zeer goede gratis vervanger van Microsoft Office - en een afsplitsing van het OpenOffice-project. LibreOffice is het populairste gratis kantoorpakket op GratisSoftware.nl.

LibreOffice 6.3.1 en 6.2.7 zijn beveiligingsupdates die gisteren zijn uitgebracht. Deze uitgaven plakken twee lekken dicht die allebei te maken hebben met het uitvoeren van schadelijke macro's of scripts die in een document zitten.

De beveiliging hiertegen is aangescherpt en gebruikers krijgen nu altijd een waarschuwing te zien als documenten scripts of macro's bevatten. The Document Foundation (maker van LibreOffice) raadt ook aan om nooit scripts en macro's toe te staan tenzij je zeker weet dat die in het document thuishoren.

Behalve deze beveiligingsmaatregelen zijn in LibreOffice 6.3.1 en 6.2.7 ook meer dan tachtig fouten en crashes opgelost.

LibreOffice 6.3.1 (de versie met nieuwe functies die iets minder stabiel kan zijn) en 6.2.7 (de versie die stabieler is en meer geschikt voor bedrijven) zijn beschikbaar voor Windows 7, 8.1 en 10. macOS en Linux.

Download LibreOffice 6.3.1

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
griekenl_nd