LibreOffice 7.2 kan beter overweg met Microsoft Office documenten

LibreOffice (dat in 2010 is afgesplitst van OpenOffice) is een zeer goede gratis vervanger van Microsoft Office. LibreOffice is het populairste gratis kantoorpakket op GratisSoftware.nl.

LibreOffice 7.2 is vanmiddag uitgebracht. Deze versie van het open source kantoorpakket verbetert weer flink de uitwisselbaarheid met Microsoft Office.

Beter uitwisselbaar met Microsoft Office

Zoals altijd is de compatibiliteit met Microsoft Office bestanden weer vergroot. Word-, Excel- en Powerpoint-bestanden (DOCX, XLSX en PPTX) van Microsoft Office 2013, 2016 en 2019 kun je beter bewerken en worden beter weergegeven. Ook oude DOC bestanden zijn beter uitwisselbaar met LibreOffice.

Ruim 60% van de werkzaamheden aan LibreOffice 7.2 zijn gericht op de uitwisselbaarheid met Microsoft Office. Ook zit er verschillende snelheidsverbeteringen in LibreOffice 7.2.

Verder zijn in LibreOffice 7.2 diverse verbeteringen, vernieuwingen en foutoplossingen doorgevoerd aan tekstverwerker Writer, spreadsheet programma Calc en presentatie programma Impress.

Lees hier de versieopmerkingen over alle veranderingen in LibreOffice 7.2. LibreOffice 7.2 is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux.

Download LibreOffice 7.2

Wat vind jij van LibreOffice 7.2? Deel je ervaringen in de reacties hieronder!

Reacties

Ik heb net nog deze versie 7.2 getest met een Powerpoint presentatie die ik heb gemaakt, maar Impress mist alle Morphing en Zoom overgangen en functionaliteiten en pictogrammen die ik in WordArt heb geplaatst staan verkeerd of zijn onzichtbaar. Dus nogal meh

Als je Microsoft Office bestanden perfect wilt kunnen gebruiken, dan kun je beter gewoon gratis Microsoft Office Online gebruiken.

Dan moet je geen Excel bestanden hebben met macro's e.d. want dan werkt het niet meer zo perfect. De online versie is namelijk ook een uitgeklede versie met veel minder opties.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
grieke_land