Internet Explorer nadert zijn einde, vind je dat jammer?

Microsoft is al jaren bezig om het stokoude Internet Explorer naar de uitgang te duwen. Heel langzaam nadert het einde van de ooit zo populaire web browser. Tweeëneenhalf jaar terug adviseerde Microsoft al om Internet Explorer (IE) niet meer te gebruiken. Sindsdien wordt de ondersteuning voor IE of de 'blauwe e' stapsgewijs afgebouwd.

Vanaf oktober 2020 stuurt Microsoft via een add-on in IE gebruikers al automatisch door naar Microsoft Edge als ze zo'n vierduizend populaire websites openen met Internet Explorer. Sinds november 2020 werkt Internet Explorer niet meer met Microsoft Teams. En sinds afgelopen dinsdag 17 augustus kun je Office 365 niet meer openen met IE. Zo wordt Internet Explorer langzamerhand uitgefaseerd en word je aangemoedigd om Microsoft Edge (of een andere web browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox) te gaan gebruiken. Vanaf juni 2022 is Internet Explorer helemaal verleden tijd in Windows 10.

Onze vraag is:

Vind jij het jammer dat Internet Explorer definitief gaat verdwijnen?

En in de reacties horen we graag jouw ervaringen met IE of de blauwe e!

Deel dit artikel: 

Reacties

Vond het geen echt goede browser maar ik heb hem nog nodig en geraak er niet meer op: help!

afbeelding van WriTer

Ik vond dit een erg slechte browser die om de haverklap vastliep, lek en erg traag was.
Heb hem gebruikt tot ongeveer 1997 dacht ik tot ik Opera tegenkwam die toen reclame maakte als de browser die werkte vanaf een diskette.

Dat was niet echt zo dacht ik me te herinneren, maar terwijl IE al meer dan 100 MB groot was, was Opera maar een 1,4 MB groot en werkte toen al vele malen beter.
Missen zal ik hem niet doen aangezien ik hem eigenlijk bijna nooit heb gebruikt, alleen maar voor sommige websites die niet werkte met Opera en zelf niet Firefox die ik daar toen ernaast gebruikte.

Ik heb alles wel op een rijtje.
Alleen niet in de goede volgorde.

De enige rede dat de oude IE nog op mijn PC stond was omdat ik anders geen favorieten met IOS kon synchroniseren via hun Cloud app, want met Firefox werkte het niet en Google Crome wilde ik niet gebruiken. Vanaf het moment dat de Edge browser verscheen ben ik die gaan gebruiken in plaats van IE. Vanaf maart dit jaar heb ik een Mac mini en gebruik de Safari browser.

Gebruik Firefox en ook Opera en vind die allebei goed. Ook een tijdje Microsoft Edge die ik in het begin goed vond maar ben toch teruggekeerd naar de twee eersten.
IE werd altijd zo een drama van vroeger.

Ik vond Netscape Navigator de beste.

Ik vond het jammer dat Mozilla Netscape (Navigator) door MS is weggedrukt. MS Explorer was pas sinds versie 6.1 bruikbaar, maar MS probeerde daarmee een niche te creëren door zich niet aan standaarden te houden.

Meer een nostalgisch gevoel dan dat ik het jammer vind. Aan al het goede komt een eind, aan al het 'slechte' ook.