Oude Edge en Internet Explorer richting uitgang, wat gebruik jij?

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de oude Edge-browser en Internet Explorer 11 volgend jaar niet meer ondersteund worden. De oude Edge krijgt vanaf 9 maart 2021 geen updates meer en Internet Explorer 11 (dat voor bedrijven nog altijd meegeleverd wordt met Windows 10) werkt vanaf 30 november 2020 niet meer met Microsoft Teams en vanaf 17 augustus 2021 niet meer met Microsoft Office 365.

Microsoft raadt gebruikers aan over te stappen op de nieuwe Edge Chromium (of op Chrome of Firefox zouden wij willen toevoegen).

Onze vraag is:

Gebruik jij de oude Edge of zelfs Internet Explorer 11 nog als browser in Windows?

En in de reacties horen we graag waarom!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik gebruik de nieuwe Edge, Opera en Firefox. Internet Explorer heb ik uitgeschakeld. Niettemin is IE11 nog wel actief op de achtergrond. Bij gebruik van Ccleaner zie ik namelijk tijdelijke internetbestanden.

Anders: Comodo Dragon vanwege de perfecte cookie instelmogelijkheden. De nieuwe Edge kent die ook, maar heeft weer als nadeel dat in de bladwijzerbalk het overbodige mapje andere favorieten niet te verbergen/verwijderen is. Ook de werkwijze met PDF zal geen prijzen winnen.

Vanzelfsprekend een dicht gespijkerde firefox. Iets anders komt er niet op natuurlijk

Stop de coronaleugen!

Stop de mensen die in de Coronaleugen geloven

Als men echt wil dichtspijkeren dan kan men met bijvoorbeeld Brave beter uit de voeten dan met het overgewaardeerde Firefox.

Verspreid geen onzin over zaken waar je niets over weet.
Dat is in dit geval zelfs misdadig.

Gebruik de nieuwe Edge al een aantal maanden; eerst in de canary en de versie, nu de stable versie. Top browser, snel. Nieuwspagina, zoekmachine, allemaal in te stellen. Er zijn meer goede browsers, maar ik gebruik bij voorkeur (standaard) Microsoft/ Windows producten. Minste kans op problemen met Windows 10.

Ik gebruikte vroeger Google Chrome, bij het uitkomen van de nieuwe Edge direct geprobeerd en bevalt heel goed. Geen haperingen en vlot. Waardige vervanger van Google Chrome. Werkt probleemloos bij mij.

Ik heb Edge Chromium alleen paar maal geprobeerd, maar wat ik heel irritant vindt je kunt niet van zoekmachine switchen en Edge loopt ook geregeld vast en reageert niet, daarom gebruik nog steeds chrome

Natuurlijk kun je een andere zoekmachine in Edge gebruiken. Te wijzigen via instellingen > Privacy > Adresbalk. Je kunt Bing zelfs helemaal verwijderen.

Gebruik al jaren Firefox (x64) en nooit problemen mee gehad.
Heb onder Windows onderdelen IE 11 volgens het advies van MS verwijderd maar er blijft toch nog veel IE 11 resten achter en dat komt omdat IE nog diep ingeworteld zit ook in Windows 10, het zou MS sieren om een goede uninstaller voor IE 11 te leveren.
Ik heb wel de nieuwe Edge Chromium geïnstalleerd maar is helaas (x86) en enorm groot +860 MB en mist de PDF ondersteuning maar indien nodig kan ik het volledig verwijderen met Revo Uninstaller Pro, al twee maal gedaan zonder enig probleem.
Edge Chromium is wel snel en stabiel en heeft veel add-ons.

Dag Ab, zo te lezen heeft u de oude Edge geïnstalleerd, want de nieuwe(re) versie installeert automatisch een 64bit als er een 64bit Windows 10 is geïnstalleerd. PDF in Edge is een ramp en alleen al daarom niet bruikbaar bij modern sites bezoeken.

Ik gebruik Firefox al sinds het begin. Heb onder Windows10 eerst als standaard browser ingesteld, maar gebruik Firefox daar nu ook als standaard browser. Ik ben zeer gehecht geraakt aan de meertalige spellingscontrole, https everywhere en video download helper Add-ons.

Oeps, dat moest zijn: Heb onder Windows10 eerst EDGE als standaard browser ingesteld

Ja, Firefox is SUPER ! Geen denken aan om over te stappen op wat anders!

Gebruik Chrome, hoofdzakelijk, en IE 11 on snelkoppelingen te maken. Raar dat dit bij Chrome totaal ruk is.

Ik gebruik bijna uitsluitend Opera en Vivaldi.

Nog even doorbijten, we komen er wel!

Ik gebruik de nieuwe Edge voor internetbankieren, iDeal betalingen, overheidswebsites etc.
Opera voor het via de VPN bezoeken van alle andere websites.

Jaren een trouwe fan van Chrome, nu overgestapt (zo 4 mnd) naar CCleaner Browser (gebaseerd op Chrome), bevalt goed.
Diverse beveiling extensies zijn reeds aanwezig.
Enig minpunt (nog) geen automatische vertaling (daar wordt aangewerkt), voorlopig opgelost dmv Google Translate extensie.

Eerlijk gezegd gebruik ik Opera en Firefox, maar je kan er maar 1 aanklikken. Dus Opera als hoofdbrowser, vanweg de gratis VPN mogelijkheid.
Edge gebruik ik niet omdat ik elke keer na het sluiten van een tabblad op die vreselijke nieuwspagina van ze kom. Op de browser zelf heb ik eigenlijk weinig kritiek.

De 'vreselijke nieuwspagina' (waar ik overigens ook geen fan van ben) is gemakkelijk uit te zetten met het tandwieltje rechtsboven.

Ondanks dat je Internet Explorer 11 kunt uitschakelen, staat deze er bij mij nog wel op, maar ik gebruik deze niet actief meer. De rede hiervoor is dat ik mijn Favorieten met deze browser en iCloud synchroniseer en anders geen mogelijkheid heb om dat te doen omdat dit bij Firefox al een tijdje niet meer werkt en Chrome wil ik absoluut niet op mijn PC. Zou fijn zijn als ze bij Apple de nieuwe Edge browser een keer zouden toevoegen als synchronisatie mogelijkheid.

Nieuwste Maiar browser is oke en je moet wel alles goed instellen. Extra veligheid is aanwezig. Downloads: www.soft32.com

Ik gebruik al tijden Opera als hoofdbrowser en rijd al jaren op hun ´´trein´´ mee. Voor mij (!) de meest perfecte browser tot nu toe. (Zeker na de slimme continue doorontwikkeling door de Chinezen.) Ideaal dat diagrammen gebruik dat je je voorkeur sites erin kwijt kan, etc. Dat is echt een unicum in de browserwereld.

Jammer, alleen, dat Kaspersky´s veilig bankieren Opera helaas niet als browser accepteert, om vervolgens bankzaken te kunnen doen. Om die reden heb ik Google Chrome als sub browser moeten installeren. Daar slaat Kaspersky wel op aan. Raar?

Bij mij ook kaspersky en bankzaken gaan prima,geen probleem!

De nieuwe Edge werkt prima

Ik gebruik MICROSOFT EDGE CHROMIUM al een paar maand, TOP gewoon.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
duitslan_