Google Chrome 109 is laatste versie voor Windows 7 en 8.1

Google Chrome 109 is de vierwekelijkse grotere uitgave van Googles browser. In deze versie worden vooral lekken gerepareerd. Verder weinig nieuws onder de zon.

17 lekken gerepareerd

Google Chrome 109 is een beveiligingsupdate waarin 17 lekken worden dichtgeplakt. Voor gebruikers zijn verder weinig zichtbare nieuwe functies te melden, behalve wat verbeteringen aan het delen van je scherm bij videogesprekken. Onder de motorkap zijn voor webontwikkelaars wel diverse vernieuwingen doorgevoerd.

Google Chrome 109 is de laatste versie die Windows 7 en 8.1 ondersteunt. Windows 8.1 heeft gisteren zijn laatste updates gekregen en voor Windows 7 stopt het Extended Security Update (ESU) programma (tijd om gratis te upgraden naar Windows 10 of een gratis Linux-variant te proberen).

Chrome 109 wordt komende dagen uitgerold voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt zelf bijwerken naar de laatste versie onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Het precieze versienummer van Chrome kan variëren: 109.0.5414.74/75 (Windows en Linux) of 109.0.5414.87 (Mac).

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
_ederland