Nieuwe Edge voor Windows 10 gebruikers via Windows Update

Update 5 juli 2020

Op ons systeem met Windows 10 versie 1909 werd vandaag de nieuwe - op Chromium gebaseerde - Edge-browser automatisch geïnstalleerd via Windows Update. De oude Edge wordt automatisch verwijderd door Microsoft en de nieuwe komt daarvoor in de plaats. 4 juni begon Microsoft met de gefaseerde uitrol.

Na Installatie het volgende welkomstscherm:

Wat bezoeker Dennis al eerder opmerkte: het is wat slordig dat Microsoft nog altijd Chromium Edge nummer 81 levert, die gelijk bijgewerkt moet worden naar versie 83.

Heb jij de nieuwe Chromium Edge al aangeboden gekregen via Windows Update? Of zelf handmatig gedownload? En wat zijn je ervaringen? Laat het weten in de reacties.

Oorspronkelijk bericht 4 juni 2020

Microsoft biedt sinds gisteren zijn nieuwe - op Chromium gebaseerde - Edge browser aan Windows 10-gebruikers aan via Windows Update. Tot nu toe kon je Edge Chromium alleen handmatig downloaden. Er werd al wel promotie voor gemaakt via het zoekvenster in Windows 10.

Wij kregen Edge Chromium nog niet aangeboden via Windows Update maar de komende weken zal dat vermoedelijk gaan gebeuren. De uitrol zal vermoedelijk gefaseerd zijn om te kijken of er zich nog problemen voordoen. Net als bij Windows 10 upgrades ook altijd gebeurt.

KB4541302 is de update die de nieuwe Edge-Chromium installeert voor Windows 10 1903 en 1909. Voor Windows 10 2004 is dit Windows Update met nummer KB4541309. De update zal de oude Edge-browser verwijderen en vervangen met de nieuwe op Chromium gebaseerde Edge-browser.

Heb jij Edge-Chromium al via Windows Update aangeboden gekregen? Laat het weten in de reacties!

Deel dit artikel: 

Reacties

Microsoft Edge 85.0.564.41 is er!

Dit gebeurt op alle pc-s en laptops. Ik word rr zeet geirriteerd door. Kan niet terug maarvorige versie. Microsoft graag oplossing!

Bij instellingen van de computer aanpassen vind je een link/plaatje "programma's". Ga naar "programma's verwijderen" en dan kan je Edge deinstaleren en komt de oude Edge terug.

De nieuwste edge browser opent na opstarten pc of laptop de 1e keer steeds afschuwelikk traag. Heeft iemand n oplossing? De vorige edhe versie ging zeer snel

Bij mij ook erg traag bij de eerste keer opstarten van Edge Chromium. Ik heb hem bij de software gedeinstaleerd, terug naar de oude Edge. Edge Beta geinstaleerd, die is wat sneller bij de eerste keer opstarten. Ik gebruik ze nu beiden afhankelijk van de situatie.

Ik vind EDGE geweldig ! Ik had tot voor kort FF, maar werd kotsmisselijk van dat CAPTCHA gebeuren als ik naar een site ging die wilde controleren of ik geen ROBOT ben....echt COMPLEET SCHIJTZIEK werd ik daar van om steeds maar weer als een Debiel Oversteekplaatsen, Brandkranen, Verkeerslichten en Vrachtwagens te moeten aanklikken voordat ik verder mocht. Met Edge totaal geen last van! (nu nog wel die irritante STAP OVER OP CHROME meldingen weg zien te krijgen....)

bij laatste update Edge opgedrongen gekregen, geen uninstall, geen instemming gevraagd aan de gebruiker, 't is dat sommige van mijn software nog steeds niet onder linux werkt maar anders had ik deze ellende al lang, lang geleden achter me gelaten....

Nog steeds geen nieuwe Edge bij de updates

Die slordigheid is dan inmiddels verholpen, want het gisteren geïnstalleerde Edge is gebaseerd op Chromium versie 83.

Nieuwe Edge geïnstalleerd via zoekscherm. Vlekkeloos verlopen. Keurig alle instellingen (op een enkeling na) uit de oude Edge overgenomen. Ook bijvoorbeeld mijn eigen startpagina (DuckDuck), Privacy opties, etc. netjes overgenomen. Verder is de nieuwe Edge beduidend sneller geworden (ook in vergelijking met FireFox). Pagina vertalen stukken sneller etc. Tot dusver zeer tevreden.

Tot nu toe is de nieuwe Edge niet bij mij aangeboden ondanks dat ik al een tijdje op Windows 10 versie 2004 zit. Voor mij echter geen probleem aangezien ik hem toch niet ga gebruiken want ik blijf Firefox gebruiken. Ik wacht dus keurig netjes af tot hij aangeboden wordt.

Wanneer je geen last wil hebben van opdringerige Edge, kun je bij Sordum.org: gratis Edge Blocker downloaden. Gebruik je geen Defender maar andere AntiVirus, is ook nog gratis Defender Control te downloaden.

Edge is eenvoudig te verweideren met Revo uninstaller

heeft zich aangeboden en nu heeft het zich zelf geinstalleerd,waar ik dus niet om gevraagd heb

Hier idem dito.

Toch per ongeluk toestemming gegeven, gisteren ook bij ons op de pc en voordat installeren van Edge begon moest ik toch echt bevestigen dat ik daarmee akkoord ging.

Nog niet aangeboden; zit ook niet op Edge te wachten.

Kreeg tijdens een Windows 10 installatie zelfs op een oudere versie gelijk deze edge voorgesteld. Ben er tevreden over, vooral de add-ons zijn er nu te over. Toch blijft FF mijn favoriet, gebruik de bèta op Android, zeer tevreden!

Heb deze al maanden op mijn desktop staan (w10 2004 nu, heb vanwege andere problemen opnieuw binnengehaald van microsoft pagina. Geen problemen mee gehad, ook de laatste versie dus. Browser is snel en goed instelbaar via de opties, zelfs privacy instellingen zijn niet slecht, maar FF is veel beter wat dat betreft. Een nadeel is inderdaad de pdf instelling, je moet de pdf eerst downloaden wil je deze openen in je eigen pdf reader. Bij FF kun je gewoon in de opties kiezen wie de pdf moet openen. Als iemand kan aangeven hoe ik de pdf in Edge meteen kan laten openen in bv Sumatra wil ik dit graag weten. BVD

https://www.pc-tips.info/...

In dit artikel kan je vinden hoe je Microsoft Edge kan verwijderen via een script. Door dit script werd bij mij Edge echt verwijderd. Gebruik is wel op eigen risico en lees even goed hoe je het moet doen.

Dan is het toch de vraag of hoe goed de maandelijke cumulatieve update(s) verlopen?
Het zou wel 'ns fout kunnen gaan omdat Edge niet ‘gezien’ wordt.
Maar of dat zo is?

Hoezo aangeboden? Werd automatisch geinstalleerd en kon met moeite weer bij mijn bureaublad komen.

Bij het opstarten van de PC drong Edge zich op. Ik kon het venster zelfs niet wegklikken. Ergerlijk. Nu weet ik zeker dat ik geen Edge wil.

Vandaag op mijn werkcomputer de nieuwe Edge via windows update binnengehaald. Wel slordig dat versie 81 erop wordt gezet ipv versie 83. Na de update moest ik edge eerst nog updaten om up to date te zijn ;)

Edge chromium werd gisteren automatisch geinstalleerd bij onderdelen update near 2004

Microsoft edge is alleen op microsoft gericht, omdat je alleen hun eigen programma's hebt zoals de zoekpagina BING

Zo kies je een andere zoekmachine in de nieuwe Edge:
Open de browser Edge.
Klik rechtsboven op de knop met de drie puntjes.
Klik op Instellingen.
Klik links op Privacy en services.
Scrol naar beneden en klik onder 'Services' op Adresbalk.
Klik achter 'Zoekprogramma dat in de adresbalk wordt gebruikt' op het uitklapmenu.
Klik op Google.

Heb perrongeluk die Edge geïnstalleerd en kan hem niet meer verwijderen met (installatie update verwijderen) Hoe krijg ik die opdringerige update weg zodat ik geen Edge meer zie.

@Rudy,

Als u Edge heeft geïnstalleerd via Windows Update , is deze niet meer te verwijderen

met Revo oninstaller

Gelukkig een herstel en backup gemaakt.Schrok me rot met die nieuwe Edge.
Firefox 77.0.1 64 bit diskruimte 197,15 mb met PDF ondersteuning.
MS Edge Chromium 32 bit diskruimte 852,99 mb en geen PDF ondersteuning.
Gelijk de nieuwe Edge verwijderd.

De nieuwe Edge heb ik al een paar maanden geleden geïnstalleerd .
Staat nu in het zoekveld , Bij Windows update nog niet .
Heb wel een e-mail gekregen met deze melding :

De tijd is gekomen om meer te verwachten. Bereid u voor op de nieuwe Microsoft Edge.
Uw pc wordt binnenkort bijgewerkt met de nieuwste browser die door Microsoft wordt aanbevolen. U krijgt de nieuwe Microsoft Edge automatisch tijdens een Windows Update.

Na de update ziet u een pagina die u verwelkomt in de nieuwe browser, met tips om aan de slag te gaan. Nadat de browser is opgestart, moet u ervoor zorgen dat u uw voorkeuren en instellingen kiest om de overgang moeiteloos te laten verlopen.

Krijg je deze update ook als je Edge uitgeschakeld hebt?
Kun je de update ook weigeren, of moet je Edge achteraf zelf weer uitzetten?

@JD ,

Heb je goede redenen om de installatie nog even uit te stellen (bijvoorbeeld omdat de nieuwe versie nog geen PDF-bestanden kan voorlezen), open dan de register-editor en maak in de registersleutel HKLM\SOFTWARE\Microsoft de sleutel EdgeUpdate aan. Voeg de 32-bits DWORD-registerwaarde DoNotUpdateToEdgeWithChromium aan deze sleutel toe en geef deze de waarde 1 (door de registerwaarde weer te verwijderen of de waarde te wijzigen in 0, wordt de nieuwe Edge alsnog geïnstalleerd).

Bron : Schoonepc

bedankt Mickey; m.a.w. je krijgt de nieuwe Edge normaal gesproken dus gewoon zonder een keuzemogelijkheid. Helaas .....

@Redactie
Ik denk dat KB45413909 onjuist is?

afbeelding van redactie

Klopt, moet KB4541309 zijn. Nu gewijzigd. Dank.

Ja, al 2 maanden in gebruik maar ben het eens betreffende PDF. Gebruik Firefox daarvoor,
als standaard browser met een pdf snapshot.

Best een aardige browser en snel, maar er wordt waardeloos omgegaan met PDF bestanden. Die moet je openen in Edge, maar je kan niet vanuit Edge Adobe Reader opstarten en dat leest toch een stuk gemakkelijker.

Dat is inderdaad zo, ik heb deze browser al een paar maanden op de pc, redelijke privacy instellingen en de browser is snel. Maar dat gedonder met pdf heeft mij kort na instalatie er vanaf gebracht. Dus toch lekker verder met Firefox.

@Meinona ,

1) Stel Adobe Reader als Pdf lezer in .
Instellingen > Apps > Standaard Apps > Standaard - Apps per bestandstype kiezen
Scroll naar beneden Pdf , klik daarop en kies Adobe Reader .

2 ) Open Edge > Instellingen > Site Machtingen > klik op PDF documenten > vink aan
PDF - bestanden altijd extern openen .

3 ) Als u nu een bestand wilt openen , krijgt u eerst opslaan als ( kies de map ) >
klik op opslaan .
Nu krijgt u linksbenedenaan bestand openen in het blauw , als u daar op klikt
opent het bestand meteen in Adobe Reader .

Nog een aanvulling ,

Als u bij instellingen > Downloads heeft aangevinkt : Vragen waar bestanden moeten worden opgeslagen vòòr het downloaden , dan krijgt u eerst opslaan als .
Heeft u dit niet aangevinkt , klik op bestand openen in het blauw en het bestand opent in Adobe Reader .

Bedankt voor de instructies. Perfect!

@Robin ,

Graag gedaan .
Als u bij Instellingen > Downloads : niet heeft aangevinkt , Vragen waar bestanden moeten worden opgeslagen vóór het downloaden , dan vind u het bestand terug : Open Verkenner > Map Downloads

Of rechtsklik Verkenner taakbalk > Downloads .

Maar als je kiest voor "extern openen" dan moet Edge net als alle andere browsers Adobe Reader (laten?) openen en niet downloaden en dat ik vervolgens handmatig moet openen. Dat is iets heel anders dan "extern openen".

Ik gebruik hem al een paar maanden, Met zeer veel plezier.

afbeelding van WriTer

Ja, vandaag net aangeboden gekregen en geïnstalleerd, ziet er goed uit maar ik blijf toch voornamelijk Opera gebruiken.
Maandag had ik hem aangeboden gekregen op een andere computer hier thuis.

Ik heb alles wel op een rijtje.
Alleen niet in de goede volgorde.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ned_rland