Flash 32.0.0.270 verschenen, nog niet voor Edge

Flash 32.0.0.270 is verschenen. Een dag later dan gewoonlijk. In de oktober-update voor de Flash-plugin worden alleen fouten opgelost, geen lekken dichtgeplakt.

De update is beschikbaar voor alle browsers, alleen de met Windows 8.1 en 10 meegeleverde versie van Flash voor Internet Explorer en Edge is nog niet bijgewerkt.

In 2019 staat de uitfasering van Flash gepland. Chrome heeft Flash al eerder uitgeschakeld en Firefox volgde in september waardoor je Flash nu handmatig per site moet aanzetten om de player nog te kunnen gebruiken. Eind 2020 is het helemaal afgelopen met de eens zo populaire plugin en komen er geen updates meer.

Op deze pagina kun je - voor elke browser - controleren welke versie van de plugin je hebt.

Flash Player kun je los downloaden voor Internet Explorer (onder Windows 7), Safari en Firefox (NPAPI) en Opera en Chromium (PPAPI) voor Windows, Mac of Linux. Ook kun je updaten via de automatische updater (lees hoe je automatische updates voor Flash aan kunt zetten).

Flash wordt standaard meegeleverd - en automatisch bijgewerkt - in Google Chrome. Voor Internet Explorer onder Windows 8.1 en 10 en Edge onder Windows 10 wordt Flash geactualiseerd via Windows Update.

Reacties

''De update is beschikbaar voor alle browsers, alleen de met Windows 8.1 en 10 meegeleverde versie van Flash voor Internet Explorer en Edge is nog niet bijgewerkt. Waarom is onbekend.''

Als ik kijk naar eerdere maanden, dan brengt Microsoft alleen Flash-updates uit als er beveiligingsfixes zijn. Als je kijkt naar de release notes (die inmiddels verschenen zijn) dan waren er deze maand (en in augustus en juli) alleen niet-beveiligingsupdates. Microsoft heeft in deze maanden ook geen updates uitgebracht.

afbeelding van redactie

Dat is waarschijnlijk de verklaring inderdaad.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
duitslan_