Microsoft promoot nieuwe Edge-Chromium via zoekvenster

Microsoft is begonnen met het verder promoten van zijn nieuwe - op Chromium gebaseerde - Edge browser. De nieuwe web browser van Microsoft is al handmatig te downloaden en zal op den duur ook via Windows Update aangeboden worden om de oude Edge-browser te vervangen.

Wanneer de verspreiding via Windows Update van start gaat is nog niet duidelijk. Wellicht wacht Microsoft tot de (eerste fase van) de Corona-crisis achter de rug is voordat het met de uitrol begint. Wel brengt Microsoft de nieuwe Edge-browser duidelijker onder de aandacht van Windows 10 gebruikers.

Als je het zoekvak van Windows 10 (naast de Startknop) opent dan krijg je daar een reclame voor de nieuwe Microsoft Edge te zien, onder het kopje Aanbevolen en kun je op een Nu downloaden-knop klikken om de nieuwe browser te installeren (de oude Edge wordt dan verwijderd).

Onze vraag is:

Heb jij de nieuwe Edge browser al geïnstalleerd?

En in de reacties horen we graag je mening over Microsofts nieuwe Edge-browser!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik heb hem 2x geinstalleerd en daarna gelijk weer moeten verwijderen.
1) Er zitten problemen in bij copy / paste van tabellen naar Excel, daar wordt alles op 1 regel geplaatst.
2) Met touchpad gaat het intypen van https://www fout en resulteert in https:??www terwijl als je notepad gebruikt deze tekens wel juist zijn.
Met originele Edge geen problemen.

Functioneel lijkt deze browser sterk op Opera, wat overigens een hele goede browser is met standaard VPN standaard.

Ik gebruik de nieuwe Edge op mijn MacBook samen met de app op mijn Samsung Android. Werkt allemaal perfect. De accuduur lijkt ook veel beter dan met Google Chrome.

Geïnstalleerd op desktop,laptop en mobiel. Werkt perfect op alle drie toestellen. Synchro van favorieten loopt probleemloos.
Lay-out is fraai vormgegeven.
Ben zeer tevreden.o

Nieuwe Edge gedownload. Werkt prima. Alleen functie taakweergave doet het niet meer.
Icoontje nog wel aanwezig. Iemand hier een oplossing voor?

Edge ondersteund de meeste applicaties en plugins nog steeds niet. Zal deze nu niet en in de toekomst niet gebruiken.

Gebruik Edge-Chromium al een tijd, eerst de test versie en nu de stable versie. Top browser, zeer snel. Favorieten importeren vanuit old Edge ging probleemloos. Grote keuze aan extensies. Edge-Chromium ook op smartphone geinstalleerd en is gesynchroniseerd met desktop versie. Werkt allemaal super. Teveel keuze aan browsers is mijn mening, werken allemaal wel goed. Ik hou het bij Edge-Chromium.

Geweldige browser, Gebruik hem ook al een paar maanden.

Ik gebruik de nieuwe Edge al sinds het uitkomen, maar heb moeite om mijn favorieten te gebruiken zoals ik gewend was. Ik werk nl. met startpagina en via de snelkoppeling kan ik naar mijn favorieten gaan. Kan iemand mij uitleggen hoe ik mijn favorieten op alfabetische volgorde kan krijgen.

Kan die nieuwe Microsoft Edge niet downloaden want als ik op downloaden klik krijg ik de melding "je hebt een nieuwe app nodig om deze Microsoft-edge-link te openen".
Is weeral eens windows 10 !!!

Je kunt hem ook op het internet zoeken! Daar heb ik hem vandaan sinds Januari 2020.
Prima gegaan en werk er nu ook met plezier mee.

Al een 6 tal maanden gebruiken ik deze, vind ik net zo goed als google chrome :)

Ik gebruik de nieuwe Edge al een poosje naast Chrome. Chrome heeft nog wel eens moeite met Facebook en Twitter (langzaam laden, verkeerde site-opbouw), dan zet ik Edge in. Die is op dezelfde basis gebouwd, maar kent die problemen niet.

Gebruik de nieuwe Edge vanaf het begin en ik moet zeggen dat ik er zeer enthousiast over ben. Vooral om het gemak en last but not least om zijn snelheid. De enige andere browser die wat dit laatste betreft een beetje in de buurt komt is Opera. Maar voorlopig houd ik het bij deze toch wel voortreffelijke eponent van MS.

Sorry, nog een x'je tussen de e en p (exponent).

Microsoft promoot de nieuwe Edge browser al meer dan een week in het zoekvenster. Dat jullie daar nu nog maar pas mee afkomen.

Ja en , is dat een probleem ? Ik verbaas mij iedere keer weer dat er altijd mensen zijn die op / of aanmerkingen hebben op deze site .

Ik gebruik de nieuwe Edge al sinds vorig jaar. Heb Explorer 11 uitgeschakelt.
Door de extensie google-translate te instaleren, is hij ook prima om Engelse internetside's te vertalen naar het Nederlands.

Beste Frits ,

Instellingen > Talen > vink aan: aanbieden om pagina's te vertalen die in een taal zijn geschreven die ik niet kan lezen , de site wordt dan automatisch vertaald . U krijgt ook rechtsbovenaan een melding om Engelse sites altijd te vertalen naar het Nederlands .

Hallo Mickey,
Inderdaad er zit een vertaal optie in Edge, maar met Google Translate heb je minder vertaal fouten.

Edge heeft zelf een vertaal functie ingebouwd en Explorer 11 kun je ook volledig verwijderen via optionele onderdelen, daar kan je hem verwijderen.

Dan moet je hem wel weer eerst inschakelen! Anders is hij niet zichtbaar.

hoe kun je favoriten vast pinnen in de nieuwe edge browser.kan iemand dat uit leggen.bedankt of de redactie.

Beste rob ,

Open Edge , open een favorieten site , klik op de 3 puntjes > Apps > klik dan op deze site installeren als een App > geef de site een naam > klik installeren .

In de adresbalk zie je rechts een sterretje staan klik daar op om de huidige site vast te leggen, werkt ook met ctrl + D
De vastgelegde site kan je dan bekijken naast de adresbalk door op het sterretje met de i e drukken
Hoppelijk kan je verder.Groeten

Ik gebruik de nieuwe Edge al een tijdje , is snel .
Nadeel:als je de apps ( sites ) vastmaakt aan het startscherm ( tegels ) , komen de apps onder programma`s en onderdelen van Configuratiescherm te staan .
Heb je veel snelkoppelingen dan staat er onder programma`s en onderdelen een hele waslijst .