iOS 11 is er voor iPhone 5s, iPad Air, iPad mini 2 en hoger

iOS 11 is officieel vrijgegeven. Als je iPhone 5s of hoger, iPad Air of hoger en iPad mini 2 of hoger hebt kun je iOS 11 nu gratis downloaden. Lees over alle nieuwe functionaliteit in iOS 11.

19 september 2017
Vanavond heeft Apple iOS 11 officieel vrijgegeven. Als je iPhone 5s of hoger, iPad Air of hoger en iPad mini 2 of hoger hebt kun je iOS 11 nu gratis downloaden. Maak eerst een backup in iCloud of via iTunes voordat je gaat upgraden (lees hier uitgebreide instructies hoe je zo'n reservekopie maakt). Vervolgens controleer je op updates onder Instellingen | Algemeen | Software-update en volg je de instructies.

Let op: vaak is het aan te raden om niet op de avond van de officiële uitgave te gaan downloaden omdat het dan heel druk is, de servers overbelast kunnen raken en er fouten kunnen optreden. Wacht een of twee dagen. Mocht iOS 11 eventueel problemen veroorzaken dan weet je dat ook op tijd en kun je nog even langer wachten met upgraden.

12 september 2017
Vanavond heeft Apple de nieuwe iPhone 8, 8 Plus en iPhone X (spreek uit als ten of tien) aangekondigd. Verder werd bekendgemaakt dat iOS 11 op 19 september voor iedereen gratis is te downloaden. De Golden Master (de als het goed is definitieve laatste versie) van iOS 11 verscheen ook voor testers.

7 september 2017
Gisteravond is de negende - en vermoedelijk laatste - publieke bèta van iOS 11 verschenen. Volgende week dinsdag 12 september is de officiële presentatie van de nieuwe iPhones en iOS 11. Een week later kan iOS 11 dan waarschijnlijk door iedereen gedownload worden, met een iPhone 5s of nieuwer, iPad mini 2 of nieuwer, iPad Air, iPad Pro en iPad 2017.

2 september 2017
Afgelopen donderdag is alweer de achtste publieke bèta van iOS 11 uitgebracht. Op dinsdag 12 september (over anderhalve week) wordt iOS 11 samen met de nieuwe iPhones gepresenteerd, zo heeft Apple bekendgemaakt. Vermoedelijk kan de week daarna iOS 11 door iedereen gedownload worden.

29 augustus 2017
Gisteravond is de zevende publieke bèta van iOS 11 verschenen. De officiële uitgave van iOS 11 staat gepland voor over enkele weken. De geruchten gaan dat Apple op 12 september de nieuwe iPhones presenteert en meestal is de nieuwe iOS dan een week later beschikbaar. 19 september misschien iOS 11 dus. Tot die tijd kunnen we wellicht nog één of twee bèta's verwachten die de laatste plooien gladstrijken en diverse optimalisaties zullen bevatten. Nieuwe functionaliteit zal hoogstwaarschijnlijk niet meer geïntroduceerd worden in deze testversies.

23 augustus 2017
Maandagavond is de zesde publieke bèta van iOS 11 uitgebracht. Je kunt merken dat de uiteindelijke release al over enkele weken is: de bèta's worden steeds stabieler en soepeler. Nieuwe functionaliteit wordt nu niet meer toegevoegd, alles is gericht op een soepele en gestroomlijnde gebruikerservaring. Wellicht volgen er nog één of twee bèta's voordat iOS 11 over een week of drie officieel verschijnt.

14 augustus 2017
In de vijfde publieke bèta van iOS 11 zijn weer enkele app-icoontjes gewijzigd: de App Store app en de Kaarten app zijn deze keer aan de beurt.


In iOS 11 komen nieuwe icoontjes voor App Store, Kaarten, Notities en Herinneringen en licht aangepaste voor Instellingen en Agenda. Nieuw is de Bestanden app.

8 augustus 2017
De vierde publieke bèta van iOS 11 is verschenen en heeft enkele visuele wijzigingen, zoals licht aangepaste icoontjes voor Instellingen en de Camera-app. Onder de motorkap zijn weer veel verbeteringen doorgevoerd, zodat iOS 11 weer een stuk vlotter werkt.

25 juli 2017
De derde publieke bèta van iOS 11 is uitgebracht door Apple. Deze testversie van het mobiele besturingssysteem voor iPhone en iPad brengt nieuwe icoontjes voor Herinneringen, Notities en Contacten (nadat al eerder de App Store een complete makeover had gekregen). Verder zijn weer veel fouten opgelost en is te merken dat de derde bèta van iOS 11 al een stuk stabieler is dan de eerste publieke bèta. Met name de Camera-app werkt soepeler en er zijn minder vertragingen.

13 juli 2017
Gisteravond is de tweede publieke bèta van iOS 11 verschenen. Deze testversie lost veel foutjes op en kent kleine wijzigingen in de bediening en interface, zoals toegevoegde icoontjes bij 3D touch. Tot september zullen er elke paar weken nieuwe publieke (en ontwikkelaars) bèta's uitkomen om iOS 11 zo stabiel mogelijk te maken bij de officiële uitgave.

27 juni 2017
Apple heeft gisteravond de eerste publieke bèta van iOS 11 uitgebracht. Zeer gevorderde gebruikers kunnen iOS 11 al installeren en uitproberen. Daarvoor moet je je inschrijven voor het bèta programma van Apple en je iPhone of iPad mee laten doen. Daarna kun je iOS 11 downloaden en installeren. Let wel goed op dat je dan een testversie van iOS 11 krijgt die fouten bevat, vaker crasht en veel trager is (omdat allerlei debug-functies aan staan). Ook zul je tegen andere problemen aan kunnen lopen, gegevens kwijt kunnen raken en wellicht later iOS opnieuw moeten installeren. Als je niet opziet tegen dit soort zaken en vertrouwd bent met backups maken (via iTunes), iOS opnieuw installeren en problemen die kunnen optreden dan kun je kennis maken met de nieuwe functies in iOS 11. Anders kun je, zoals de overgrote meerderheid van de gebruikers, beter nog even wachten tot september als iOS 11 officieel verschijnt.

Tags: 
Deel dit artikel: 

Reacties

Hallo allemaal ik hoop dat iOS 11 allemaal goed gaat
En dat het niet zo gaat als bij Windows 10

Windows 10 is dan ook van Microsoft. iOs 11 is van Apple dus dat komt wel goed.

Wat denk je zelf het is geen Windows

En daarom zal het niet zo gaan als bij windows 10.

Hopelijk is het dan eindelijk mogelijk om met de muziek app automatisch door te gaan naar de volgende CD als een CD is afgelopen.

Draai je cd's op je iPad of iPhone? ;-)

Mini-Disc en 8 cm singeltjes van MC Hammer. Zonder gekheid, Wat ik bedoel is dat wanneer een album is afgelopen stopt het afspelen. Het zou handiger zijn dat direct door wordt gegaan naar het volgende album. Waarom is dit nog steeds niet mogelijk en wordt dit in de toekomst (iOS 11) mogelijk of zie ik wat over het hoofd?

Je kunt daarvoor wel afspeellijsten maken. En je kunt als je bij een (geopend) album op de drie stipjes tikt steeds kiezen voor Speel later af. Als je dat bij een paar albums doet komen ze in de wachtrij en worden ze afgespeeld.

Officiele preview met plaatjes: https://www.apple.com/ios...

Dit stukje moest ik om lachen, hoe moet dat als je bij iemand in de auto zit of in de bus? "iPhone can now sense when you might be driving and prevent you from being distracted by calls, text messages, and notifications. People trying to reach you can automatically be notified that you’re driving"

Zo gaan de instellingen eruit zien. http://blog.mallow-tech.c...
De sociale media knoppen gaan gelukkig verdwijnen (Facebook, twitter, flickr en vimeo) wat een hele verbetering is voor mensen die geen gebruik van deze accounts maken. Alleen nog instellingen voor apps die echt op je apparaat zijn geïnstalleerd.

Wordt het ook mogelijk om een zelfgekozen app als standaard in te stellen? Bijvoorbeeld als je op een link klikt in WhatsApp dat geopend wordt in Chrome of Firefox.

Social media integratie verdwijnt eindelijk uit instellingen https://www.techzine.nl/n...

Slechte wifi-verbindingen behoren tot het verleden in iOS 11. http://www.ubergizmo.com/...

Ziet er veelbelovend uit. Over een maand is het zover. https://www.imore.com/ios-11

"iOS 11 zal in september 2017 officieel verschijnen. Tot die tijd tellen we af met nieuwtjes en bespreken we de bèta-releases van Apples mobiele besturingssysteem voor iPhone en iPad"

Dat is te zien. 25 juli voor het laatst bijgewerkt.

Nu weer 'bij'.

iOS 11 werkt perfect geen klagen
Ps het werkt beter de iOS 10

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
frankr_jk