iOS 10 updates: iOS 10.3.3 repareert 47 beveiligingslekken

De updates voor iOS 10, dat 13 september 2016 verscheen, vind je hieronder op een rijtje. Je iPhone of iPad updaten kan 'over the air' (via wifi) onder Instellingen | Algemeen | Software-update. Het is handig om eerst een backup te maken in iCloud of via iTunes op je pc of Mac - mocht er iets misgaan - en om
je iPhone of iPad aan de oplader te leggen.

iOS 10.3.3 (19 juli 2017)
Gisteravond heeft Apple iOS 10.3.3 voor iPhone en iPad uitgebracht. Dit is een beveiligingsupdate voor het mobiele OS waarin 47 lekken worden dichtgeplakt. De meeste kwetsbaarheden bevonden zich in de WebKit-motor van browser Safari. Ook worden nog enkele niet nader omschreven fouten opgelost om de stabiliteit van iOS te vergroten. Dit is waarschijnlijk de eennalaatste update voor iOS 10 voordat in september iOS 11 verschijnt.

iOS 10.3.2 (15 mei 2017)
Een gisteravond uitgegeven beveiligingsupdate voor iOS plakt 41 lekken dicht. De meeste zijn gevonden door Google Project Zero, het beveiligingsteam van Google, en zitten in Safari-motor WebKit. Ook worden fouten opgelost. Nieuwe functionaliteit zit niet in iOS 10.3.2. Begin juni op Apples Worldwide Developer Conference (WWDC) worden de nieuwe functies in iOS 11, dat in september of oktober uitkomt, aangekondigd.

iOS 10.3.1 (4 april 2017)
Gisteravond is een kleine onderhoudsupdate voor iOS verschenen. Versie 10.3.1 verhelpt niet nader gespecificeerde problemen en lost één beveiligingslek op.

iOS 10.3 (28 maart 2017)
Apple heeft gisteravond iOS 10.3 uitgebracht. Deze uitgave van het mobiele besturingssysteem voor iPhone en iPad brengt een grote vernieuwing onder de motorkap. Apple introduceert namelijk het Apple File System of APFS, een bestandssysteem speciaal voor SSD en Flash schijven dat vooral gericht is op encryptie, stabiliteit en dat zo geoptimaliseerd is dat bestanden minder ruimte innemen - en je dus meer ruimte overhoudt op je iDevice. Als je voor en na de installatie van iOS 10.3 kijkt bij Instellingen | Algemeen | Beheer opslagruimte | Opslag - Beschikbaar dan zou je moeten zien dat je na de installatie meer ruimte op je toestel hebt.

Behalve het APFS (dat ook op Macs komt) brengt iOS 10.3 een makkelijker accountbeheer van je Apple ID. Onder Instellingen bovenaan zie je gelijk je account en alle zaken die daarmee te maken hebben op één plek, zoals iCloud, iTunes, Apple Store en je apparaten.

Verder zijn er verbeteringen in de Muziek app (lay-out), wordt je iCloud opslagruimte nu weergegeven in een gekleurde balk (Instellingen | Je Apple ID bovenaan | iCloud), kun je 3D touch gebruiken in de Kaarten app om het weer te tonen (iPhone 6s en nieuwer), zijn de schermanimaties bij het openen en sluiten van apps in iOS wat vloeiender geworden, zijn er vernieuwingen in CarPlay en is er Find my AirPods om je draadloze oortjes terug te vinden.

Ten slotte zijn er 84 lekken dichtgeplakt in iOS 10.3, waarvan de meeste in browser Safari en de WebKit motor daarvan.

iOS 10.2.1 (23 januari 2017)
Gisteravond is iOS 10.2.1 verschenen. In deze uitgave worden vooral beveiligingslekken dichtgeplakt. 18 lekken in met name WebKit (de motor van Safari) en de Kernel (het hart van iOS). Verder zijn er nog 'probleemoplossingen'. Of dit ook oplossingen voor batterijproblemen betreft die sommige mensen hebben is onduidelijk. Anders wordt het wachten op een volgende versie van iOS want Apple is druk bezig deze problemen te onderzoeken.

iOS 10.2 (12 december 2016)
Gisteravond heeft Apple iOS 10.2 uitgebracht. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem voor iPhone en iPad bevat meer dan honderd nieuwe emoji's, met onder andere een zieke, groene smiley en een snotterende smiley, een Pinokkio-neus, verontschuldigend gebaar, diverse etenswaren en dieren en meer). Ook zijn sommige bestaande emoji's anders vormgegeven. Zie een kleine selectie van de nieuwe emoji's in de afbeelding.

Verder zitten diverse vernieuwingen in verschillende apps van iOS 10.2:
- Foto's: verbeterde stabilisatie en beeldsnelheid Live Foto's, nauwkeurigere gezichtsherkenning in album Personen en geen aandenkens meer met schermafbeeldingen en foto's van rekeningen en dergelijke.
- Muziek: shuffle, herhaal en volgende knoppen tevoorschijn halen door scherm omhoog te vegen. Beter sorteren van nummers, albums en afspeellijsten.
-  Berichten (iMessage): schermvullende effecten 'hart' en 'feestelijk'.
- Mail: enkele problemen opgelost, waaronder dat 'knip | kopieer' weer zichtbaar wordt als je je vinger lang op het scherm houdt.

Ook zijn fouten gerepareerd in FaceTime (onscherp beeld), toegankelijkheid (VoiceOver) en Safari (onder andere met leeslijsten). Bluetooth-prestaties en de verbindingen met accessoires van derden zijn verbeterd en HomeKit-accessoires kunnen nu meldingen weergeven.

In de Verenigde Staten is een nieuwe app geïntroduceerd: TV. De TV app van Apple brengt de meeste streaming inhoud van andere apps samen in één app, zodat je niet steeds de juiste app hoeft te zoeken en openen. TV is echter niet beschikbaar in Nederland (daarvoor moet Apple contracten afsluiten met de aanbieders) en het is onduidelijk of en wanneer de app dan zou komen. Zo is de News app ook nog altijd niet te gebruiken in Nederland.

Ten slotte zijn in iOS 10.2 nog 12 beveiligingslekken opgelost dus updaten wordt dringend aanbevolen. De lekken konden ervoor zorgen dat mensen die je iPhone ontvreemd hadden het toegangsscherm konden omzeilen. Ook is een probleem in een grafische driver van iOS gerepareerd waardoor i-toestellen niet meer crashen bij een filmpje dat op internet circuleerde.

iOS 10.1.1 (31 oktober 2016)
Apple heeft vanmiddag een kleine update voor iOS 10.1 vrijgegeven. Versie 10.1.1 verhelpt een probleem in de Gezondheid app van Apple waardoor sommige gebruikers hun activiteiten gegevens niet meer zagen. Deze moeten met de update weer hersteld zijn. Verder zijn nog enkele niet nader genoemde fouten gerepareerd.

iOS 10.1 (24 oktober 2016)
iOS 10.1 is zojuist verschenen. In deze uitgave zijn diverse verbeteringen doorgevoerd aan de Foto's, Kaarten en Berichten apps. Zo kun je met de iPhone 7 Plus vanaf nu portret-foto's maken met een scherp gezicht en vervaagde achtergrond (het zogeheten Bokeh-effect). Ook is de rasterweergave van foto's verbeterd en worden namen van personen nu in iCloud-reservekopieën bewaard. De Kaarten-app biedt meer OV-informatie en in Berichten (iMessage) zijn fouten opgelost en meer opties voor effecten toegevoegd.

Daarnaast is nog een hele waslijst aan andere problemen opgelost in iOS 10.1, met name in Mail en bij widgets en bluetooth. Om een paar te noemen:
- het soms ontbreken van het zoekvenster in Mail
- te kleine weergave van tekst in sommige mailtjes
- Weer widget laadt geen gegevens
- Widgets in Vandaag verversen niet
- bluetooth-verbinding met accessoires van derden verbeterd
- wekkergeluiden werden niet altijd afgespeeld

Ten slotte worden nog dertien beveiligingslekken opgelost in iOS 10.1, waaronder een ernstig lek dat kwaadwillenden de mogelijkheid gaf om code uit te voeren als een speciaal geconstrueerde, schadelijke jpeg-afbeelding bekeken werd.

iOS 10.0.3 (17 oktober 2016)
Dinsdag verscheen een kleine update voor iOS waarin problemen met het mobiele netwerk voor iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn verholpen. De verbinding kon af en toe wegvallen. iPads en iPhone 6s en lager krijgen deze update niet.

iOS 10.0.2 (23 september 2016)
Deze uitgave van Apples mobiele besturingssysteem voor iPhone, iPad en iPod lost enkele fouten op met audioregelaars van koptelefoons en de Foto's app.

iOS 10.0.1 was het versienummer van iOS 10 dat debuteerde op 13 september met diverse vernieuwingen, zoals een vernieuwd ontgrendelscherm, widgets en slimmere Siri, kaarten en foto's app.

Tags: 
Deel dit artikel: 

Reacties

List unsubscribe in mail. Hoe zet ik dit uit? Nieuwsbrieven heb ik mij ingeschreven en ben niet van plan uit te schrijven. Nu staat er steeds boven of ik mij wil uitschrijven. Bij instellingen kan ik niets vinden om deze meldingen uit te zetten.

Als je op het kruisje rechts tikt in het balkje Zeg abonnement op, dan verschijnt deze melding niet meer voor de betreffende afzender. Dus het is één keer klikken per afzender en je bent van de melding af.

Kan je contacten ook voor en achternaam vetgedrukt weergeven i.p.v. alleen voor of achternaam?

Geen geluid bij inkomende mail.

IOs 10.2: Instellingen sluit af wanneer geprobeerd wordt "Automatisch antwoord" voor een mailaccount aan te zetten.

Live foto's ook opletten dat je die niet aan laat staan. Dat gaat van de kwaliteit van je foto die je maakt af. Scheelt ook een hoop ruimte als je niet bij elke foto een video krijgt.
Zorg dus dat het cirkeltje niet geel is maar wit.

Deze morgen iOS 10.2.1 geüpgraded en ik kan niet meer op internet.
Geeft aan dat er internet is maar het wieltje blijft draaien en Safari kan niets openen.
Iemand een oplossing aub?

Dat las ik al voor ik die Updates liet komen maar daar stond wel een Tip bij.
Even opnieuw opstarten en het zou verholpen moeten zijn.
Geen problemen hier gehad.

Twee factor authenticatie is niet zo handig als je bijvoorbeeld je ipad verliest, dan heb je er niks aan en Apple support schijnt in zulke gevallen niet zo behulpzaam te zijn https://thenextweb.com/ap... Het is beter om twee factor authenticatie uit te zetten http://osxdaily.com/2016/...

Ze moeten Foto bibliotheek verbeteren. Sommige fotos hebben een uitroepteken rechtsonder en kunnen niet gedownload naar apparaat.

Hoe verwijder je Facebook, Twitter, Vimeo en Flickr uit instellingen? Ik doe niet aan sociale media en heb die knoppen in instellingen dus niet nodig.

Die iconen van Facebook Twitter Vimeo en Flickr staan er al sinds ik een iPhone gebruik.
Eens gebruikte ik Twitter op mijn Desktop maar ik had er gauw tabak van.
Twitter Accounts moet je op een PC Opzeggen/Deleten maar Twitter zag ik ook op mijn iPhone terwijl ik dat
ook niet wou.
Toen heb ik mijn account bij Twitter ingevoerd en toen zag ik de oplossing.
Met 1 klik kon ik Twitter uit mijn iPhone schieten en kon ook nooit meer terug komen.
Maar of ze daar voor dienen weet ik niet zeker.

Dat is vanaf iOS 11 dus verledentijd. https://www.cultofmac.com...

Nope niet meer ruimte. Voor de upgrade mijn Ipad IAR2 18,82 GB na de upgrade is dat 19,31 GB. Dus dat klopt in elk geval niet. Voor de verdere rest draait de zaak goed.

Als het beschikbare ruimte is dan is het 0,5 GB meer. Bij de meeste mensen komt er wel iets meer ruimte (1 of 2 GB, maar soms ook meer) vrij door het nieuwe efficiëntere bestandssysteem.

Safari vaak traag met laden zowel zoekopdrachten (google laden duurt dan vrij lang ipv dat ie er gelijk naar toe gaat) als laden van websites.

Geen nieuwsbrieven in gmail. Terwijl ik wel ben aangemeld voor nieuwsbrieven. Dan moet ik ze toch gewoon krijgen?

Safari is traag geworden.

Waardeloze update mijn telefoon laad ineens niet meer op. Ben zo langzamerhand wel klaar met iphone. Volgende keer word het weer gewoon een samsung. Smerige baggerzooi.

Hoezo laadt niet meer op? Geen probleem met oplaadkabel of stof in de aansluiting?

Als ik muziek afspeel en telefoon aanzet hoor ik een ratelend geluid. Wat is hier aan te doen?

Komt er ooit een mogelijkheid om filmpjes op te slaan in de foto's app op dezelfde manier als je plaatjes opslaat?

Filmpjes die je op twitter enz. tegenkomt. Android kan dat namelijk wel.

Filmpjes zie ik steeds bij foto"s staan.

Ja dat is de app waar ze in worden opgeslagen. Het is niet mogelijk om filmpjes op te slaan van het internet zoals dat met foto's ook kan.

Hoezo niet nader omschreven fouten opgelost? In deze link wordt het anders keurig beschreven https://support.apple.com...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
duitsl_nd