macOS Sierra updates: 10.12.6 fixt 35 beveiligingslekken

macOS Sierra (de opvolger van OS X El Capitan) verscheen op 21 september 2016. Wij bespreken hieronder de updates die versie 10.12 van Apples besturingssysteem krijgt. Op je MacBook, iMac en Mac Mini kun je controleren op updates onder  | App Store - tabblad Updates.

macOS Sierra 10.12.6 (20 juli 2017)
Gisteren heeft Apple macOS Sierra 10.12.6 uitgebracht. Dit is de zesde update voor macOS Sierra. In deze uitgave worden 35 beveiligingslekken dichtgeplakt en diverse fouten opgelost om de stabiliteit van macOS te vergroten. Ook browser Safari krijgt een update naar versie 10.1.2 waarin diverse kwetsbaarheden gerepareerd worden. macOS 10.11 (El Capitan) en 10.10 (Yosemite) krijgen deze beveiligingsupdate ook. In september of oktober komt macOS 10.13, genaamd High Sierra, uit met diverse nieuwe functionaliteit.

macOS Sierra 10.12.5 (15 mei 2017)
macOS Sierra 10.12.5 is de vijfde update die Apple uitgeeft voor Sierra. Deze uitgave is enkel een onderhouds- en beveiligingsupdate, waarin diverse fouten en 37 lekken worden gerepareerd. Zo worden audioproblemen met USB-koptelefoons opgelost en is de Mac App Store beter voorbereid op toekomstige updates. De beveiligingslekken zitten onder andere in de Kernel (het hart van een besturingssysteem) en iBooks. Ook is er een nieuwe versie van browser Safari uitgebracht waarin 26 kwetsbaarheden worden verholpen. Ten slotte worden in macOS Sierra 10.12.5 RAW-structuren van nieuwe digitale camera's toegevoegd.

macOS Sierra 10.12.4 (28 maart 2017)
Apple heeft gisteravond macOS Sierra 10.12.4 uitgebracht. Deze update brengt Night Shift als voornaamste nieuwe functie. Night Shift - dat ook in iOS zit - zorgt ervoor dat je kunt instellen dat je beeldscherm 's avonds warmere, minder felle kleuren (minder blauw licht) krijgt. Dit is rustiger voor je ogen en draagt ertoe bij dat je vervolgens makkelijker kunt slapen - zo is het idee. Night Shift is te vinden onder Systeemvoorkeuren | Beeldschermen | Night Shift.

Verder brengt macOS 10.12.4 verbeteringen aan de weergave van pdf'jes in Voorvertoning en aan de Mail applicatie. Ten slotte worden maar liefst 127 beveiligingslekken dichtgeplakt. Het is dus aan te raden om de update snel uit te voeren voor je Mac.

macOS Sierra 10.12.3 (23 januari 2017)
In deze derde onderhoudsupdate voor macOS Sierra zitten enkele verbeteringen voor de MacBook Pro met Touch Bar. Verder zijn enkele problemen met pdf-documenten verholpen. Ook worden 11 beveiligingslekken dichtgeplakt.

macOS Sierra 10.12.2 (13 december 2016)
Een tweede onderhoudsupdate voor macOS Sierra is gisteren verschenen. Uitgave 10.12.2 van het besturingssysteem voor je Mac lost maar liefst 72 beveiligingslekken op, die er toe kunnen leiden dat schadelijke code uitgevoerd wordt of persoonlijke informatie gestolen. Snel updaten wordt dus aanbevolen.

Verder wordt de betrouwbaarheid van de automatische ontgrendeling van Macs met een Apple Watch verbeterd en worden veel problemen van de nieuwe MacBook Pro's uit oktober opgelost, zoals grafische problemen en fouten met System Integrity Protection en de TouchBar.

Voor mensen met oudere iMacs, Mac Mini's en MacBooks zijn er ook nog enkele verbeteringen, onder andere aan de audio-kwaliteit bij het gebruik van bluetooth-koptelefoons en de wijze waarop je het gebruik van de iCloud-Bureaublad en -Documenten mappen instelt.

Ook zijn problemen met niet-installerende Safari-extensies en berichten in Mail van Exchange-accounts opgelost. Ten slotte worden nieuwe installaties van Windows 7 en 8 in Boot Camp ondersteund.

macOS Sierra 10.12.1 (24 oktober 2016)
Gisteravond kwam de eerste onderhoudsupdate uit voor Sierra. In versie 10.12.1 worden stabiliteit en veiligheid vergroot door diverse problemen en lekken op te lossen.

Zo is de compatibiliteit met Microsoft Office vergroot als je iCloud documenten gebruikt, werkt Mail beter samen met Exchange accounts, wordt tekst nu correct gekopieerd via het universele klembord (waarmee je direct kunt kopiëren tussen je iPhone, iPad en Mac) en is de stabiliteit van browser Safari verbeterd.

Ten slotte worden 16 beveiligingslekken in macOS verholpen en drie in Safari.

Deel dit artikel: 

Reacties

heeft iemand na de laatste update problemen met het koppelen van je apparaten via bluetooth? Geen van mijn apparaten kan gekoppeld worden.

Gisteravond kwam "Appeltips" met schuifnote"s met dit Update bericht.
Geen probleem straks doe ik het ff.
Dat ff was toch alles bij elkaar 1.49 GB dacht ik te zien.
Probleemloos zijn de Update"s geïnstalleerd wat toch snel 30 minuten duurde.
Maar desondanks liep mijn iMac nog lichter ook.
Vandaag doe ik mijn iPhone dus ik verwacht dat dit ook goed gaat.

Ja nog even wat aanvulling betreffende die "Night Shift" instelling om het beeld wat beter af te stellen op je
ogen wanneer de zon is onder gegaan.
Heb het ingesteld tussen "Zon ondergaan en Zon opkomst" maar van mij hoeft dat niet dus toch maar op "UIT" afgesteld.
Het hele scherm wordt geelachtig waarvan ik niks hebben moet.
Of ik in de avond schemering zat te computeren.

Punt 2 betrof de Update van mijn iPhone waar ik eerst (elke keer bij gebruik toestel) een Code van 6 cijfers moest intoetsen.
Of je Vinger afdruk gebruiken als je het toestel in gebruik neemt.
Die functie zit niet op mijn "6" dus dan maar die 6 cijfers intikken.

Ook dat vond ik niks want ook die heb ik uitgeschakeld,want ik als hart patient moet direct een Arts kunnen bellen en die Noodnummers zijn in het weekend anders.
Dus 112 bellen is niet altijd goed hier in de Regio.

Mijn iPhone doet het bijzonder goed al gebruik ik op mijn leeftijd een boel functies niet en snap werkelijk niet waarom ik Apps zie waarmee je alvast de kachel hoger kunt afstellen als je naar huis gaat.

Prima telefoons met heel veel mogelijkheden maar het moet niet te gek gaan worden.
Al ben ik wel verknocht aan een iPhone en nu ook aan die iMac.
Updates heb je geen kind aan het werkt gewoon altijd.

Dat wende nooit bij Windows.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nieuw-zeela_d