Welke versie van Windows 10 heb jij?

Windows 10 1809 (ofwel October 2018 Update) is 13 november opnieuw uitgebracht nadat een eerste uitgave begin oktober leidde tot een fiasco waarbij sommige gebruikers hele mappen met foto's en documenten kwijtraakten. De uitrol verloopt in een traag tempo: Microsoft is voorzichtig en wijs geworden na het eerdere debacle.

Onze vraag is:
Welke versie van Windows 10 gebruik jij?
(lees hier over de versienummering van Windows 10 en bekijk onder Instellingen | Systeem | Info  - Windows-specificaties welk versienummer jij hebt)

In in de reacties horen we graag waarom je Windows 10 1809 wel of juist niet gebruikt!

Deel dit artikel: 

Reacties

Nog steeds 1803. Heb wel ,via auto update, 1809 gekregen maar de muis en het beeld waren niet ok. Dus terug naar 1803. Wacht geduldig af...........

ik heb versie 1809, En ben daar zeer tevreden over, Paar dagen geleden noch een kwalitijds update gehad, En is nu noch stabieler dan versie 1803.

Nog steeds op versie 1803 ..... and waiting :)

1809 vanaf het begin geïnstalleerd.
Geen enkel probleem.
Loopt als een zonnetje.

Ik maak nog steeds gebruik van versie 1803, mijn Windows 10 Pro PC staat overigens wel ingesteld op semi-annual. Ik weet dus niet of versie 1809 op de semi-annual targeted variant anders wel aangeboden zou zijn, ik kijk de kat dus nog wel even uit de boom.

Ik draai ook al een heel tijdje de 1809 versie. Weinig installatie problemen, en sinds die verholpen zijn loopt het als een tierelier. Ik heb weinig nieuwe functies die ik ook daadwerkelijk gebruik, maar hoef niet terug. heb nu 6 upgrades gedaan. Prima systeem.

Naast een windows 7 pc draai ik ook nog steeds een windows xp, nooit ge-update, feiloos en snel. Vergeleken met de nieuwe laptop met W10, gaat de antieke xp bak als een raket. Windows, ik blijf er van af.

Heb sinds de MS flater nog steeds versie 1803, zal wel rustig afwachten tot hij wordt aangeboden.

Vreemd dat zo veel mensen meteen het allernieuwste willen, met alle risico's van dien.

Heb geen probleem ondervonden met 1809 (begin oktober geinstalleerd)

Nog niet aangeboden door Microsoft voor mijn laptop, versie 1803 kreeg ik wel op de eerste dag al aangeboden. Deze update niet. Ga er vanuit dat de kans groot is dat er complicaties optreden als ik handmatig installeer.

Nog steeds niet binnen gekregen. Wacht nog steeds geduldig if.

1809 automatische geupdated,draait zonder problemen. Een dual boot met Linux Mint als eerste voorkeur.

gisteren geupdate
start nu langzamer, haalt hij soms mijn zorgvuldig gekozen instellingen om sneller te starten weg??

Vandaag binnengehaald. Alles werkt prima.

ik wacht nog op de update

idem .....

Op 1 pc heb ik Windows 10 versie 1809. De andere 5 pc's staan nog op Windows 10 Versie 1803

Geen idee! Wel een van de recentste. Maar ik let daar nooit op. Ik zet de nieuwste uitrol van Windows 10 altijd op mijn laptop, als Microsoft ´m zelf aanbiedt. Dan zit het altijd goed en verder werkt Windows 10 bij mij als ´n speer. Dus welke versie? Al sla je me dood?

Ik heb net een Windows update van Microsoft binnengekregen. Even bekeken welke versie het is. (Even op gegoogeld hoe dat werkt, nooit gebruikt.) Het is versie 1803, dus versie 1809 heb ik nog niet ter beschikking. Het gekke is, dat er een verwijzing staat, dat versie 1803 reeds in mei 2018 is geïnstalleerd.

Hoe het dan weer 1803 kan zijn? Maar misschien moet ik nog een keer herstarten, voordat de juiste serienummer verschijnt. Hoe dan ook; de update van vanmorgen ging probleemloos en alles werkt, zoals het moet gaan.

Ik gebruik Windows 10 versie 1809 alleen voor het updaten van mijn navigatie software. Voor de rest gebruik ik Linux.

Lijkt net of je met linux alles kunt doen :-)

Grappig hè, dat mensen zo enorm trots zijn op het gebruik van Linux. Ik hoor of lees nooit dat Apple gebruikers ook zo trots zijn. Denk dat Linux gebruikers Windows gebruikers willen laten zien dat zij een geheel GRATIS crapware-systeem met hebben!

oeps, door het lachen vergeten het laatste woordje met in de laatste zin te wissen!

Je reactie is net zoals je naam.

Mensen, die Linux gebruiken, zijn daar niet trots op, maar zijn blij, dat ze dat voortdurende gemodder met Windows niet hebben en lachen zich een kriek om de escapades van Micro$of(t), die dagelijks verder afgaat als een gieter. Zo simpel is het.

postbus, maar de linuxfoundation neemt wel geld aan van Microsoft (e.a.)
Microsoft is een platinum member van de Linuxfoundation, net zoals o.a Google Huawei (nu erg in het nieuws) Oracle, goldmember Facebook (brrrr) Uber, zie https://www.linuxfoundati...
en 16 miljard, “Billions of Dollars of Shared Value
The collective value of the code in Linux Foundation projects is estimated at roughly $16 billion, and it’s growing every day. This code is the result of the work of thousands of developers encouraged by sustainable open source ecosystems, which attract the long-term support and investment of a diverse group of developers and organizations. As these communities grow, evolve and enjoy success, resources are funneled back into the further development of the projects for the benefit of all.”
“Over 1,000 Members. The Linux Foundation and its projects have more than 1,000 corporate members across the Americas, Asia-Pacific, and EMEA, including companies that are leaders in the strategic use of open source. A few include AT&T, Cisco, Fujitsu, Hitachi, Huawei, IBM, Intel, Microsoft, NEC, Oracle, Qualcomm, and Samsung. “ zie https://www.linuxfoundati...

Tja, kennelijk ziet Micro$of(t) haar einde naderen en investeert alvast in Linux... Ik blijf het overigens triest vinden, dat het in het verleden zo goed werkende Windows nu zó de mist in gaat; het blijft een verlies.

Helemaal mee eens!!

Niet alles, maar (meer dan) genoeg. En.... genoeg is meer dan veel.

Dat kan ook inderdaad, met linux kan heel veel. Microsoft gebruikt het en het zit in heel veel slimme apparaten. Android en IOS zijn er ook op gebaseerd. Linux is een perfecte kernel (kern) van het besturingssysteem, al ontbreken sommige stuurprogramma's. Wanneer hier over linux gesproken wordt, dan gaat dat altijd over de een of andere distributie met veel toegevoegde software, zoals een grafische schil als gebruikersomgeving. In die distributies komen, net als bij Windows, ook wel veel fouten voor en upgraden naar een volgende versie is vaak niet eens goed mogelijk. Het Windows besturingssysteem moet tegenwoordig zoveel kunnen en is daardoor zo ingewikkeld gemaakt, dat fouten bijna niet te vermijden zijn, zeker niet bij alle verschillende versies die moeten worden bijgehouden. De Linux distributies zijn om die reden ook al bijna allemaal al afgestapt van de 32-bit uitvoeringen.

Dat is niet helemaal correct. Android is wel op de Linux-kernel gebouwd, maar iOS niet. iOS en macOS zijn oorspronkelijk gebouwd op BSD - wat wel weer een Unix-variant is, net als Linux.

chromebook Chrome OS is ook opgebouwd rondom de Linux-kernel

Klopt inderdaad niet, al komt de oorsprong wel uit de zelfde hoek. Weer wat geleerd.

Wacht nog geduldig op de 1809 versie.

Volledig akkoord ! Ook wij wachten geduldig af op 1809 !!!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nieuw-zeela_d