Tip: Hoe kun je foto collages maken?

Hoe kun je van meerdere foto's een collage maken? Wij laten enkele mogelijkheden zien hoe je dit kunt doen op Windows, Mac, Linux, Android en iOS. En gratis natuurlijk.

Fotowall (Windows, Mac en Linux)

Op Windows, Mac en Linux kun je daarvoor het gespecialiseerde Fotowall gebruiken. Een eenvoudig gratis programma waarmee je foto's kunt toevoegen, rangschikken en draaien. En je kunt tekst erbij zetten, kadertjes toevoegen en enkele bewerkingen uitvoeren.

Foto's  toevoegen gaat met de eerste knop (links, zie pijl) in het menu. Rechtsklikken op de foto's biedt diverse opties voor bewerking, kadertjes en tekst.

Download Fotowall (Windows, Mac en Linux)

Photoshop Express (Windows 10 app, Android en iOS)

Voor Windows 10 en 8.1 kun je in Microsoft Store ook Photoshop Express downloaden. De gratis - beperktere - variant van het bekende Photoshop. Ook voor Android en iPhone en iPad is deze app beschikbaar.

Photoshop Express is een fotobewerkingsapp maar je kunt er ook snel collages mee maken door rechtsboven op Collage te klikken (zie afbeelding hiernaast) een aantal foto's te selecteren en op Volgende te klikken.

Photoshop Express maakt dan automatisch een aantal collages, waarna je zelf een sjabloon kunt kiezen dat jou het beste bevalt. Je kunt daarbij kiezen uit Rasters, Vrije vormen en Vormen.

Bewerkingen aan de foto's in de collage zijn ook nog mogelijk. Zo kun je grootte en rangschikking van foto's wijzigen door erop te tikken. En in de menubalk onderaan kun je heel veel normale bewerkingsmogelijkheden van Photoshop Express kiezen om effecten toe te passen, kleuren te wijzigen enzovoort.

Download Photoshop Express (Windows 10, Android en iOS)

Google Foto's (Android en iOS)

Het simpelste is Google Foto's. Deze Foto-app voor Android en iOS heeft de mogelijkheid om op de Assistent-tab voor Collage te kiezen en dan je foto's te selecteren en op Maken te klikken waarna automatisch een collage eruit rolt.

Deze collage kun je verder niet meer aanpassen dus daarmee is Google Foto's het meest beperkt van de drie applicaties.

Ook op de website van Google Foto's kun je collages maken door te kiezen voor +Maken en dan Collage.

Download Google Foto's (Android en iOS)

Deel dit artikel: 

Reacties

Kan Photoshop express ook op de computer collages maken en hoen

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
spa_je