BlueGriffon

Geschikt voor: 
Voor Windows, macOS en Linux
Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 7.1 (52 stemmen)
Actueel: 

22 november 2017
BlueGriffon 3.0 is verschenen. In deze uitgave van het webdesign programma zijn fouten opgelost en is het nu mogelijk om de meeste werkbalken te verbergen of te tonen. Versie 3.0.1 is inmiddels ook uitgekomen.

Beschrijving: 

BlueGriffon is een wysiwyg (what you see is what you get) html-editor. BlueGriffon is een redelijk uitgebreid programma om websites mee te maken dat heel gebruikersvriendelijk is.

BlueGriffon wordt gemaakt door Daniel Glazman - de oorspronkelijke maker van N VU (New View) dat later overging in Kompozer.


BlueGriffon heeft een wysiwyg en source modus. BlueGriffon is een veelzijdige html-editor die ook overweg kan met css en html5. Verder kan BlueGriffon audio en video integreren in webpagina's en heeft het programma een ingebouwde SVG-editor voor het bewerken van afbeeldingen. FTP is niet ingebouwd, maar voor het publiceren van webpagina's is een gratis addon beschikbaar, genaamd FireFTP.

BlueGriffon is gebaseerd op het Gecko-platform van Mozilla, waar Firefox ook gebruik van maakt. Een Nederlandse vertaling is er ook.

Categorie: 
Webdesign
Versienummer: 
3.0.1
Laatst gewijzigd: 
22 november 2017
Licentie: 
Open source
Beperkingen: 
De betaalde versie bevat meer functies
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Installatie: 
Let op bij de installatie

In versie 3.0 hebben we geen extraatjes aangetroffen, maar vroeger bood BlueGriffon soms de onnodige IncrediBar aan. Let dus wel even op!

In de interface van BlueGriffon wordt reclame gemaakt voor betaalde add-ons. De betaalde versie bevat meer functionaliteit.

Privacy: 
Verzamelt geen gegevens
Deel deze download: 

Reacties

Er zal toch betaald moeten worden voor dit vreemde software. Niks dus. Het is niet gratis, hoort hier niet thuis, redactie zou beter zijn werk moeten doen!

Ik wil dit programma installeren en krijg een waarschuwing van mijn virscan, dat dit een verdacht/gevaarlijk programma is.

@William
Hoe kom je daarbij?
Wel is er tegenwoordig een licentie nodig voor bepaalde extra functies:
http://bluegriffon.o...
Maar de basisfuncties zijn gewoon gratis.

Ze bieden ook de portable versie aan.
Niet installeren en geen problemen.

Ik heb vanmiddag Blue Griffon geïnstalleerd, maar ik kan hem niet instellen in de Nederlandse versie. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Ik heb versie 1.7.2 op 10 04 2014 geïnstalleerd en heb niets verdachts
gezien.

Ik vind het een geweldig programma. Ik werkte sporadisch wel eens met eerdere versies, maar ga nu veel intenser werken met het programma.

citaat van de redactie over Bleu Griffon:
" BlueGriffon is nog in ontwikkeling, maar de contouren worden duidelijk zichtbaar en het webdesign-programma is al goed bruikbaar."

Aan de redactie: misschien is de tijd nu gekomen om dit verder gerijpte programma anders te omschrijven? We zijn reeds enkel zijn reeds enkele versies verder, en het likt mij dat het een volwassen programma geworden is?

groeten,
OO

Net de recentste versie (1.6.1) gedownload.
Hierin heb ik géén optie voor "Custom Installation" meer gevonden....
Maar wel alle malware activiteiten langs zien komen.
Geen "false positive" wat mij betreft: ook als de virusscanner er niet over zou klagen, zou ik het ongevraagd installeren van toolbars en andere rariteiten ontoelaatbaar vinden.

Ik wil deze software hierbij voordragen voor een herevaluatie om te beoordelen of hij nog wel aan de eisen van GratisSoftwareSite.nl voldoet.

Heeft de redactie, naar aanleiding van de melding door Roel van 8 februari 2013 dat hem bij installatie van BlueGriffon géén optie "Custom Installation" meer werd aangeboden en daarmee alle adware werd meegeïnstalleerd, de installatie van BlueGriffon onder Windows zelf nog eens gecontroleerd, of laten controleren?
Wanneer het klopt wat Roel op 8 februari meldde, dan lijkt het me dat BlueGriffon niet meer aan de eisen voor vermelding op GratisSoftware.nl kan voldoen.
Vooralsnog kan ik echter nog niet volledig uitsluiten dat Roel de "Custom Installation" optie over het hoofd gezien kan hebben. Het onderzoeken van een BlueGriffon installatie dat ga ik echter niet op me nemen, maar laat ik over aan iemand met een daartoe bedoeld test-systeem.

In versie 1.7 voor Windows hebben we geen adware aangetroffen. Andere gebruikers wel?

De reactie schreef,
"In versie 1.7 voor Windows hebben we geen adware aangetroffen."
Dat is interessant.
Dus dan ook helemaal geen optie "Custom Installation" meer om het mee-installeren van adware af te wijzen?
Maar is die BlueGriffon installatie dan wel op een Windows-systeem getest? Niet op Linux of op een gevirtualiseerde Windows? Ik meen me te herinneren dat in een eerder geval, met andere software, de redactie/ de testers geen adware aangeboden kregen bij installatie onder Linux of op een gevirtualiseerde Windows en daardoor meende dat geen adware werd aangeboden, maar dat bij installeren onder Windows wel degelijk adware werd aangeboden.
Mocht het in dit geval werkelijk zo zijn dat ook onder Windows geen adware meer wordt aangeboden bij installatie van BlueGriffon, dan is dat natuurlijk mooi nieuws.

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
duitsla_d