BlueGriffon

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

BlueGriffon is een wysiwyg (what you see is what you get) html-editor. BlueGriffon is een redelijk uitgebreid programma om websites mee te maken dat heel gebruikersvriendelijk is.

BlueGriffon wordt gemaakt door Daniel Glazman - de oorspronkelijke maker van N VU (New View) dat later overging in Kompozer.


BlueGriffon heeft een wysiwyg en source modus. BlueGriffon is een veelzijdige html-editor die ook overweg kan met css en html5. Verder kan BlueGriffon audio en video integreren in webpagina's en heeft het programma een ingebouwde SVG-editor voor het bewerken van afbeeldingen. FTP is niet ingebouwd, maar voor het publiceren van webpagina's is een gratis addon beschikbaar, genaamd FireFTP.

BlueGriffon is gebaseerd op het Gecko-platform van Mozilla, waar Firefox ook gebruik van maakt. Een Nederlandse vertaling is er ook. De betaalde versie heeft meer functies, zoals ondersteuning voor responsive design.

Inst

Reacties

Weet iemand hoeveel websites je kan publiceren met 1 licentie?

ik gebruik reeds jaren bluegriffon, versie na versie. het is een eenvoudige, duidelijke software en je kan er mooie resultaten mee bereiken als je geen expert in HTML (etc.) bent.

Ik wil dit programma installeren en krijg een waarschuwing van mijn virscan, dat dit een verdacht/gevaarlijk programma is.

@William
Hoe kom je daarbij?
Wel is er tegenwoordig een licentie nodig voor bepaalde extra functies:
http://bluegriffon.o...
Maar de basisfuncties zijn gewoon gratis.

Er zal toch betaald moeten worden voor dit vreemde software. Niks dus. Het is niet gratis, hoort hier niet thuis, redactie zou beter zijn werk moeten doen!

Ze bieden ook de portable versie aan.
Niet installeren en geen problemen.

Ik heb vanmiddag Blue Griffon geïnstalleerd, maar ik kan hem niet instellen in de Nederlandse versie. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Ik heb versie 1.7.2 op 10 04 2014 geïnstalleerd en heb niets verdachts
gezien.

Ik vind het een geweldig programma. Ik werkte sporadisch wel eens met eerdere versies, maar ga nu veel intenser werken met het programma.

citaat van de redactie over Bleu Griffon:
" BlueGriffon is nog in ontwikkeling, maar de contouren worden duidelijk zichtbaar en het webdesign-programma is al goed bruikbaar."

Aan de redactie: misschien is de tijd nu gekomen om dit verder gerijpte programma anders te omschrijven? We zijn reeds enkel zijn reeds enkele versies verder, en het likt mij dat het een volwassen programma geworden is?

groeten,
OO

Getest op Windows XP. Maar aangezien dit soort extraatjes soms opeens weer terugkeren in installatiebestanden (misschien bij een volgende versie), laten we de waarschuwing nog even staan.

De reactie schreef,
"In versie 1.7 voor Windows hebben we geen adware aangetroffen."
Dat is interessant.
Dus dan ook helemaal geen optie "Custom Installation" meer om het mee-installeren van adware af te wijzen?
Maar is die BlueGriffon installatie dan wel op een Windows-systeem getest? Niet op Linux of op een gevirtualiseerde Windows? Ik meen me te herinneren dat in een eerder geval, met andere software, de redactie/ de testers geen adware aangeboden kregen bij installatie onder Linux of op een gevirtualiseerde Windows en daardoor meende dat geen adware werd aangeboden, maar dat bij installeren onder Windows wel degelijk adware werd aangeboden.
Mocht het in dit geval werkelijk zo zijn dat ook onder Windows geen adware meer wordt aangeboden bij installatie van BlueGriffon, dan is dat natuurlijk mooi nieuws.