ProtonVPN

Horizontal Tabs

Ons oordeel

DL

Beschrijving: 

ProtonVPN is een VPN van de makers van het goed beveiligde ProtonMail. ProtonVPN is gratis en zonder datalimiet. Wel zijn de snelheden voor de betaalde versie hoger. Het Zwitserse ProtonVPN is zeer goed beveiligd en logt geen surfgegevens van gebruikers. ProtonVPN is beschikbaar voor Windows, Mac, Android en iOS.

ProtonVPN heeft privacy en beveiliging hoog in het vaandel staan. Het product is ontwikkeld naast de zeer goed beveiligde mailclient ProtonMail, die gebruikt wordt door activisten en journalisten die niet afgeluisterd willen worden. Je kunt in de betaalde versie de beveiligingsgraad nog verhogen door de Secure Core schakelaar aan te zetten, waarna internetverkeer nog extra omgeleid wordt via het beveiligde ProtonVPN Secure Core-netwerk - dat servers heeft in Zwitserland, IJsland en Zweden.

Voor de experts: je kunt profielen kiezen, namelijk steeds snelste verbinding kiezen of elke keer een willekeurige verbinding. Ook kun je onder Settings van standaard protocol wisselen (UDP: snelste of TCP: betrouwbaarste).

Sinds oktober 2021 maakt ProtonVPN standaard gebruik van het veiligere en snellere WireGuard-protocol.

ProtonVPN is gratis te verkrijgen - zonder datalimiet! - alleen is de verbinding minder snel dan bij de betaalde versie en is dit voor 1 apparaat. Voordeel van ProtonVPN is dat het een zeer goed beveiligde VPN is en dat je surfgedrag niet gelogd wordt. De makers gaan er prat op dat ze uit Zwitserland komen waar zeer strenge privacywetten gelden. Je moet je wel registreren om gebruik te kunnen maken van ProtonVPN.

Inst

Reacties

Op zich heeft u daar zeker gelijk in, Charley.

Maar uit diverse conversaties met de Proton klantenservice heb ik wel geconcludeerd dat het vriendelijke en betrouwbare mensen zijn.

Zeker geen cowboys of zo.

Trouwens: als je contact opneemt met de klantenservice weten ze ook je naam en e-mail.

Ik heb niet het vertrouwen op een VPN waar ik een account voor moet openen en mijn email-adres voor moet prijs geven, is alles behalve anoniem. Oordeel zelf zou ik zeggen.

Mooi op tijd! De update was al op 02-05-2023.

Wordt niet in Edge geopend, maar in Proton via WebView. Dat is een component van Windows waarvan apps gebruikmaken om webinhoud te tonen. Maar als je niks mist in Proton is er niks aan de hand zonder WebView blijkbaar.

Hallo redactie,

Nog nooit heb ik bij het gebruik van Proton VPN verlegen gezeten om webinhoud van Proton VPN zelf.

En als die dan (wellicht) ook nog geopend wordt in Edge: brrr.

@Léon
WebView2 is een onderdeel van Windows waarmee webinhoud in apps kan worden weergegeven. Standaard staat dit op Windows pc's. Als je dit niet hebt kan het gedownload worden door ProtonVPN. Het zal het functioneren van de VPN vermoedelijk niet beÏnvloeden, maar als er webinhoud in ProtonVPN moet worden weergegeven (uitleg, nieuws, aanbiedingen) dan zal dat misschien niet goed werken.

Ik heb de uitleg nu toegevoegd bij de Installatie instructies hierboven.

Elke keer als Proton VPN een update heeft, wordt er naast Proton (141 MB) ook Microsoft Edge WebView2 Runtime (598 MB) en Microsoft Edge Update (146 MB) geïnstalleerd. Slechts 15,93 % Proton dus!

Omdat het woord Edge bij mij allergische reacties oproept, verwijder ik de laatste twee keer op keer.

En dat heeft dan geen enkele invloed op het functioneren van Proton VPN.

Vreemd toch?

@Gea
Dan zou ik in ProtonVPN de verbinding even uitzetten (en eventueel je pc herstarten) en kijken hoe het dan gaat. Als dat het niet is dan is er iets anders aan de hand denk ik.

heb vpn op pc gezet ging even goed maar naar een half uur deed mn internet verbinding niet meer wie weet hoe ik dat op lossen kan dat het samen gaat

Verbindingvaak erg traag, PRIVADO 10GB per maand gratis veel beter!!!

Pagina's