Updates voor Windows 10 versie 1607: KB4015438 repareert problemen met vorige update en KB3150513 bekijkt geschiktheid voor Creators Update

Cumulatieve update KB4015438 is maandagavond voor Windows 10 verschenen. Dit is een stabiliteitsupdate die enkele problemen oplost die in de vorige update (KB4013429) geïntroduceerd zijn. Windows 10 versie 1607 is nu aanbeland bij buildnummer 14393.969.
 
KB4015438 is een cumulatieve update die enkele regressies van de maandelijkse maart-update verhelpt. Beveiligingslekken worden niet verholpen in deze uitgave. Zo wordt een crash van Windows DVD speler - en software van derde partijen die gebruikmaakt van de MPEG-2 bibliotheek om videobestanden af te spelen - gerepareerd. Ook een probleem met Switch Embedded Teaming (SET: een nieuwe technologie die werkt met meerdere netwerk adapters) moet nu verleden tijd zijn. Het lijkt erop dat de fout voor netwerkproblemen kon zorgen.
 
Er gaan al geluiden op dat deze update ook weer moeilijk installeert en blijft hangen - zoals helaas wel vaker gebeurd met updates voor Windows 10 de laatste tijd. Wat zijn jouw ervaringen met KB4015438? Laat ze weten in de reacties!
 
En KB3150513 kijkt naar geschiktheid van je pc voor upgrades
Enkele dagen na de maandelijkse maart-updates van 14 maart verscheen ook KB3150513. Dit is een terugkerende losse update, genaamd 'compatibiliteit definitie update', die moet kijken of systemen geschikt zijn voor updates en upgrades van Windows. Hiervoor verzamelt Microsoft  gegevens over je computer.
 
Het lijkt erop dat deze KB3150513-update als voorbereiding op de Creators Update van april alvast op pc's wordt gezet om te kijken of alle randapparatuur en pc-componenten geschikt zijn voor een snelle upgrade, of dat beter gewacht kan worden totdat alle drivers (stuurprogramma's) bijgewerkt zijn en fouten opgelost. Dit doet Microsoft om te voorkomen dat computers vastlopen door de upgrade of dat randapparatuur niet meer werkt. Niet geschikt bevonden pc's krijgen dan de Creators Update pas aangeboden als er geen problemen meer te verwachten zijn.
 

Microsoft kondigt de Creators Update of makersupdate al aan bij Windows Update:
Deel dit artikel: 

Reacties

2017-08 Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1607 for x64 gebaseerde systemen (KB4034658)

LUKT BIJ OOK NIET!

2017-08 Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1607 for x64 gebaseerde systemen (KB4034658) kan bij mij ook niet geïnstalleerd worden!

Ook bij mij werkt Cumulatieve update voor op Windows 10 Version 1607 for x64 gebaseerde systemen (KB4034658)niet. Geldt trouwens voor alle recente cumulatieve updates. de normale updates worden probleemloos en automatisch geïnstalleerd.

Pc ligt al een week plat door de voortdurend mislukte update en berichten schakel depc niet uit
Kan mijn dure nieuwe pc met w10 niet gebruiken
Als er een goed alternatief zou zijn dan nooit meer windows!!

installatie van 1607 lukt niet op een 32GB mmc,volgens MS te weinig geheugen over +- 4GB,nou dan niet dacht ik,gebruik windows toch haast niet.
Plots start de comp opnieuw op en wat blijkt 1607 geinstalleerd en 8GB geheugen over.
De wondere wereld van Microsoft.

ik heb iedere keer het probleem , na updates ,wanneer laptop terug opstart krijg ik een zwart scherm en blijft het eindeloos loopen

Na laatste update mijn mahjong fortune de luxe nog juist in een klein venster weet er iemand wat ik er kan aan doen,?

de update blijft bij mij ook hangen

Update hangt na 10%. Krijg melding "opnieuw proberen"". Fout Ox80073712

Bij mij is sinds 18 maart de update niet meer gelukt..
KB4013429 en vandaag KB4015438 worden niet volledig gedownload.. en installeren gebeurt dus al helemaal niet. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit op kan lossen ?
Ik heb een ASUS laptop X64 systeem.

Duurt ruim een half uur, verder (nog) geen problemen.

Geen nood, deze duurt inderdaad flink langer dan andere (zal een goede reden voor zijn). Heb inmiddels een aantal PC's en laptops gedaan, maar duurt bij alle minimaal 20-30 minuten, zelfs i7 / 16 Gb / Samsung 850 Pro SSD. Gewoon een kwestie van geduld hebben (ondertussen kan de Windows-omgeving gewoon gebruikt worden) en niet wachten, maar het systeem de gelegenheid geven zijn processen te laten afronden. Problemen met Windows Update op WIndows 10 machines zijn zeldzaam mits de Windows-omgeving zelf in goede conditie verkeert (geen Spam/malware/virussen/rootkits/eerdere windows update problemen e.d.), tenzij de machines zelf (hardware) wat ouder zijn.... Op nieuwere/modernere systemen gaat het uiteraard sneller, maar lijkt het ook nog net een tikkeltje stabieler te verlopen.

Laptop HP-compaq 6710b de laatste 11 update meldingen zijn allemaal hetzelfde: mislukt. Elke keer weer gedownload , geïnstalleerd, bij opstarten verschijnt steeds 'voltooien' tot na 99% de melding komt: kon niet voltooien. Een alles wordt weer teruggedraaid. Ook handmatig geprobeerd: mislukt. Nu op zoek naar de truc om dat automatisch downloaden te stoppen.

Vanaf 23-3 (zo zie ik in de update geschiedenis) wordt er geprobeerd om KB4015438 te installeren. De update daarvoor (op 18-3) is nog gewoon gelukt. Vanaf 23-3 lukt het niet om deze update te installeren. In combinatie daarmee heb ik vanaf diezelfde datum ook problemen met internet. Mijn ethernet adapter schakelt zich continu uit. Eerst op zoek gegaan naar fouten in modem, bekabeling, etcetera, totdat ik zag dat vanaf 23-3 ook gepoogd wordt om die update te installeren. Ga nu proberen om de update te downloaden als zelfstandig installatiebestand en het op die manier te fixe. To be continued.

Goede.. Hans,

Hier heb ik dezelfde problemen, is het bij jou nu wel gelukt om het te installeren?

En weer mislukt:
Er zijn problemen bij de installatie van de updates, maar we proberen de installatie later opnieuw uit te voeren. Als u dit bericht dan weer ontvangt en meer informatie wilt zoeken via internet of ondersteuning wilt, komt het volgende wellicht van pas: (0x800705b4)

Hij pakt nu al weer bijna een half uur mijn cpu. (En dat ongevraagd midden overdag midden in mijn instelde "werkuren"!?).
Installatie van updates voorbereiden: 55% Verder lijkt tie niet te komen. Afgelopen dagen 2x (automatisch) mislukt: (en ook beiden pogingen overdag tijdens werkuren, heel irritant!)

Cumulatieve update Windows 10 Version 1607 voor x64-systemen (KB4015438)
De installatie is mislukt op 28-3-2017
Cumulatieve update Windows 10 Version 1607 voor x64-systemen (KB4015438)
De installatie is mislukt op 27-3-2017

Ben nu drie dagen bezig en nog steeds staat hij op 24%. De handmatige download geprobeerd via de site. Is ongeveer 1Gb groot, maar die geeft een foutmelding bij installatie.

Bij mij blijft update KB4015438 ook 'hangen'
Tot 10% downloaden lukt prima'; daarna gebeurd er niets meer.

Lukt niet bij mij up te daten,geeft fout
Cumulatieve update Windows 10 Version 1607 voor x64-systemen (KB4015438) - Fout 0x80072af9

Vanaf vandaag blijft in het envelopje van mail een 1 staan.
Heb alle mailtjes geopend.

Handmatig gezocht naar updates en KB4015438 kwam tevoorschijn.
Download en installatie duurde ongeveer 15 minuten.
Alle voorgaande updates probleemloos automatisch geïnstalleerd.

Keek bij toeval even bij updates van en gaf handmatig opdracht voor het zoeken. Daar kwam inderdaad KB4015438 bij naar boven. Achteraf bleek deze update 2 dagen terug automatisch te zijn aangeboden maar de installatie was toen mislukt. Nu geen probleem maar het duurde inderdaad wel erg lang voor alles er op stond.

Op één computer ging het nogal snel, maar op twee andere computers duurde het meer dan een half uur en ik begon al te vrezen dat de boel was vastgelopen.
Ineens herstarte de computer en was het achter de rug.
Inderdaad, aan die eindeloos durende updates mag Microsoft wel eens iets gaan doen.

Inderdaad. Het downloaden en installeren van zo'n simpele update en het opnieuw opstarten duurden meer dan een uur. Een eindeloze draaimolen.
Dat belooft nog wat voor de Creators Update. Die zou dan wel een dag of meer in beslag kunnen nemen.
En dan ook nog maar afwachten of de update daadwerkelijk is gelukt.

Op twee machines handmatig gezocht naar updates. De machines draaiden weer na de installatie die ongeveer een half uur duurde.

Nog nooit problemen gehad met eender welke update van en of W10 zelf

Installeren duurde welgeteld 25 minuten (HP Elitebook i5 met een SSD). Ik dacht al dat er iets mis was, maar opeens startte 'ie opnieuw op et voila!

Geen enkel probleem gehad met installatie KB4015438. Ook alle updates in het verleden zijn altijd vlekkeloos verlopen. Mijn systeem: Windows 10, destijds gratis upgrade van Windows 8.1).

Achter 'ja laten zien hoe dat moet' staat dat de privacy instellingen evt. moeten worden aangepast. Wat bedoelt MS daar precies mee. Heeft de redactie al enig idee wat er moet worden aangepast?

volgens mij is dit je antwoord
https://tweakers.net/nieu...
Ze veranderen bij installatie of erna, dat is me niet duidelijk

Dank voor de link.

Wanneer je klikt op"ja, laten zien hoe dat moet" kom je op deze pagina:
https://support.microsoft...

als je daarna op "pagina met aanstaande functies" klikt zie je dit:
https://www.microsoft.com...

Hier staat het nog eens, voor de privacy let dus goed op bij installatie:
https://blogs.windows.com...

Ging "relatief" snel zeker t.o.v. 15 maart

Het installeren van de updates van windows 10 duurt inderdaad een eewigheid.
Dacht zelfs dat het niet meer goed kwam met de installatie.
Kan dit niet beter en sneller?

Ja, eind vorige week liep mijn reserve HP Pavilion Pc op de update waterval van Windows10 vast. Het draaiende schijfje bleef uren ronddraaien. Uiteindelijk de pc afgezet. En dat was tevens het laatste wat hij deed. Bepaalde functies gingen wel aan, maar de dvd-speler deed het niet meer, het beeldscherm ging niet meer aan etc tec. Ik kon dus niet zien wat hij deed, ik kon geen herstel uitvoeren, ik kon geen installatie USB stick of dvd starten, want de speler deed het niet. Kortom: einde verhaal. Na verloop van tijd ging hij piepen 1x lang en eenmaal kort . Toen was het wel helemaal klaar. Goddank heb ik de hele back-up van de bestanden die er op staan. Ik durf de harde schijf er van niet in mijn nieuwe pc te hangen. Nee, ik ben echt heel blij met die update

Hier een dag later als de grote update op de 15de van deze maand , automatisch want ik heb niets gemerkt.

update KB3150513 kwam een dag later volgens de geschiedenis van de updates.

Hetzelfde als reactie hierboven. Alles bij mekaar ong. een half uur.

Update handmatig binnen moeten halen, download instalatie voorbereiden en herstarten duurde ongeveer 30 minuten.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nederla_d