Comodo Internet Security 10 met veilig winkelen-omgeving en nieuwe interface

Comodo Internet Security (CIS) is een compleet gratis beveiligingspakket met firewall en anti-virus ineen - maar je kunt ook de losse onderdelen apart downloaden. CIS doet het meestal redelijk goed in tests voor virusscanners. Grote voordeel zijn de uitgebreide instellingen voor gevorderden. Nadeel de vele aanbiedingen van adware.

Comodo Internet Security 10 is gisteren verschenen. Deze grote uitgave van Comodo heeft een nieuwe interface die rustig en overzichtelijk is. Meestgebruikte onderdelen als Scan en Update zijn gelijk terug te vinden.

Ook de nieuwe veilig winkelen-omgeving is gelijk te openen vanuit het hoofdvenster. Veilig Winkelen is een virtuele extra beveiligde desktop-omgeving van waaruit je veilig kunt internet bankieren en online shoppen. Anti-keylogger en geïsoleerde processen zorgen voor extra bescherming. Als web browsers heb je de keuze uit Firefox, Internet Explorer en Comodo Dragon.

Verder heeft Comodo 10 de beschikking over Internet Security Essentials: een SSL certificaat checker die je beschermt tegen fake-websites die proberen je gegevens te stellen. Ook is er vanuit het hoofdvenster nu de mogelijkheid om door beveiligingssoftware geblokkeerde applicaties met één klik te deblokkeren. Blijkbaar weleens een probleem met Comodo?

Comodo Internet Security 10 biedt uitgebreide bescherming met anti-virus, firewall en het nieuwe secure shopping. Ook geavanceerdere bescherming als HIPS (die niet standaard ingeschakeld staat trouwens) en sandbox zijn ingebouwd. Een mooi pakket, dat tegen nieuwe zero-day bedreigingen vaak goede resultaten boekt. Alleen bij oudere, al bekende virussen laat Comodo weleens een steekje vallen in anti-virus tests.

Jammer is dat Comodo bij de installatie zoveel onnodige extraatjes als Yahoo! toolbar en zoekmachine en GeekBuddy aanbiedt. Goed opletten dus bij de installatie en lees onze instructies grondig door!

Download Comodo Internet Security 10

Bron: 
Deel dit artikel: 

Reacties

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
griek_nland