CCleaner 5.51 met minieme wijzigingen

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.51 is vanmiddag verschenen. Twee weken na de vorige uitgave (CCleaner 5.50) bevat deze versie minieme wijzigingen. Alleen wat kleine verbeteringen en bijgewerkte vertalingen hier en daar. Waarom CCleaner zo'n kleine update uitbrengt en waarom zo snel na de vorige versie is onduidelijk. Als je deze update niet installeert mis je weinig in elk geval. Of CCleaner vanaf nu twee keer per maand (in plaats van één keer) updates gaat uitbrengen zullen we moeten afwachten.

Deze uitgave van CCleaner is te downloaden voor Windows 7, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Let op dat je tijdens de installatie van CCleaner voor Windows extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig kun je ook Avast als 'extraatje' krijgen. Een eerste zichtbare wijziging sinds de overname van CCleaner door Avast! CCleaner toont nu ook een pop-up vanuit het systeembalk-icoon waarin reclame wordt gemaakt voor de betaalde versie.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Reacties

Ik vertrouw CCleaner al lang niet meer, sinds Avast het heeft overgenomen.

Ik gebruik Bleachbit, misschien moeilijker in gebruik, maar ik vertrouw dat programma veel meer dan CCleaner. Het is ook open-source.

Ben ik met je eens. Veel incidenten na de overname, reclame popups en wat er verder nog gaat komen.
Ook het "naar huis bellen" van CCleaner staat mij niet aan, al kun je dit verkeer blokkeren in je firewall.
Bleachbit is een goed alternatief en zo moeilijk in het gebruik is het ook niet. De eerste keer bij instellen gewoon even god nagaan wat je aanvinkt.

Kreeg eerst de melding voor een update naar 5.50. Na update melding er is een update pas na 4 x installerde hij 5.51 opbeide comps. Iemand anders dat ook zo gehad ?

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
oostenri_k