CCleaner 5.32 lost enkel fouten op na echec vorige maand

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. Ook op GratisSoftware.nl is CCleaner al jaren het meestgebruikt en hoogstgewaardeerd.

CCleaner 5.32 voor Windows is gisteren uitgebracht. Deze maandelijkse update lost enkele fouten in CCleaner op. Zo worden nu bij het schoonmaken van Firefox de juiste favicons bij websites opgeschoond. En bij het opruimen van Chrome worden nu abusievelijk verwijderde 'andere zoekmachines' hersteld.

Verder kunnen de 'laatste download locatie' van Edge en Firefox ook weer opgeschoond worden. En bij het opruimen van recente documenten van Office worden vastgepinde bestanden niet meer verwijderd. Verder geen wijzigingen of toevoegingen in deze stabiliteitsuitgave van CCleaner.

Vorige maand was een grote fout in CCleaner geslopen waardoor per ongeluk mail en gebruikersprofielen van Thunderbird en Firefox onherstelbaar verwijderd werden (lees vooral de gebruikers-reacties onder het artikel). Een grote blunder van CCleaner-maker Pirisoft, die voor nogal wat ongemak bij gebruikers van Mozilla-software zorgde. Deze moesten zelf backups terugzetten van hun mail, of waren deze gewoon kwijt.

Het lijkt erop dat dit echec ervoor gezorgd heeft dat deze maand extra goed gezocht is naar eventuele fouten en problemen in CCleaner. Nieuwe functionaliteit wordt niet toegevoegd, alleen problemen worden opgelost.


Onder Options | Settings - Language kun je Nederlands als taal van CCleaner instellen, mocht dat al niet automatisch tijdens de installatie gebeurd zijn

CCleaner is te downloaden voor Windows 7, 8, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Let op dat je tijdens de installatie Google Chrome (of andere extra software) krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Deel dit artikel: 

Reacties

Echec van de vorige maand? Helemaal niets van gemerkt. Grappig.

Ook niets van gemerkt. Ccleaner werkt als een tierelier bij mij, ook de afgelopen maand.

Een grote blunder van CCleaner-maker Pirisoft
Dit moet volgens mij Piriform zijn

Nadat er vorige maand een fout in Ccleaner (5.30?) was geslopen, kwam al snel een update uit. (5.31) Die laatst genoemde versie werkte weer prima. Nu is al 5.32 uitgekomen en werkt, net als 5.31, goed. De fout zat dus, nogmaals, in versie 5.30. Tja; even ´n zwak momentje van de dames en heren software ontwikkelaars bij Piriform. Gelukkig ben ik nooit snel met Ccleaner updaten, dus kon de herstelde versie 5.31 meepakken en had er niets van. Maar diegenen die versie 5.30 snel hadden geïnstalleerd, hadden helaas last.

De fout zat in CCleaner 5.31.6104. In versie 5.31.6105 is deze hersteld. Even een of twee dagen wachten met updaten kan inderdaad lonen in dit soort gevallen.

Bedankt voor de correctie, redactie. Ik was even niet heel precies met de opvolgnummers. Gelukkig was het een incident. Blijft mensenwerk, al viel het voor diversen vervelend uit.

Ikke niet hoor. Raar maar waar.

Waarom kan Ccleaner 5.32.6129 niet beschikbaar via gratissoftwaresite.nl?

Foutje, de productpagina was nog niet bijgewerkt. Bij deze wel. Bedankt voor het melden.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
n_derland