CCleaner 5.31.6105 herstelt fout wissen data Firefox/Thunderbird

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. Ook op GratisSoftware.nl is CCleaner al jaren het meestgebruikt en hoogstgewaardeerd.

Update 15 juni
CCleaner 5.31.6104 bleek bij sommige mensen het gebruikersprofiel (en mail) in Thunderbird te wissen. Ook het gebruikersprofiel van Firefox werd bij sommigen aangetast. Versie 5.31.6105 zorgt ervoor dat dit niet meer gebeurt. Helaas moeten getroffen gebruikers wel zelf hun mail en profielen herstellen door een backup terug te zetten of herstelpunt in Windows te gebruiken.

Zijn bij jou ook gegevens in Firefox of Thunderbird gewist of heb je andere problemen ondervonden met CCleaner 5.31? Laat het weten in de reacties hieronder!

CCleaner 5.31 voor Windows is zojuist uitgebracht. Deze kleine maandelijkse update ruimt de geschiedenis en cache van Google Chrome en Firefox beter op. Verder werkt CCleaner nu beter op de Creators Update van Windows 10. Ten slotte zijn diverse kleine aanpassingen aan het uiterlijk doorgevoerd en foutjes opgelost in CCleaner 5.31.


Onder Options | Settings - Language kun je Nederlands als taal van CCleaner instellen, mocht dat al niet automatisch tijdens de installatie gebeurd zijn

CCleaner is te downloaden voor Windows 7, 8, 8.1 en 10. Er zijn ook aparte versies voor macOS en Android.

Let op dat je tijdens de installatie Google Chrome (of andere extra software) krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hier niet van gediend bent.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Deel dit artikel: 

Reacties

ccleaner wist bij mij de geschiedenis van firefox niet meer.
Ik heb bij mijn weten nergens vinkjes weggehaald.
kan iemand mij hiermee helpen?

Nogmaals hoe ik er over denk:
Geen of zo weinig mogelijk tools zomaar gebruiken, zonder voldoende inzicht.
Cleanen is meestal totaal overbodig en zoals nu blijkt ook niet ongevaarlijk.
In het verleden heb ik o.a. meerdere keren (met o.a. Windows XP) meegemaakt dat het gebruikersprofiel hoogst waarschijnlijk hierdoor beschadigd bleek: Lange vertragingen bij het booten en afsluiten.
Ik ben het geheel eens met de heer Schoone.
Niet cleanen met allerlei tools, tenzij je er een speciale reden voor hebt.
Zie ook: https://www.schoonepc.nl/...

Fijn die gratis clean programmaas!!

Ja, Frank. Die dingen kunnen nu eenmaal gebeuren! Ccleaner is echt het meest veilige en lichtste opruim programma dat er bestaat. Er zijn nog nooit problemen mee geweest, is ook de favoriet van de schijf opruimers hier op gratis softwaresite (dat zegt al iets!) En ja... dan gaat het, helaas, ´n keertje mis en zijn de rapen gaar. Zie het maar als een incident. Tja... hoewel goed geconstrueerd, maar ´t blijft toch ´n gratis bèta app....

Ook ik was alles kwijt in Thunderbird dankzij deze bug. Met een back-up alles weer terug kunnen zetten.

Ccleaner is, even los van het recente incident wat nog nooit is voorgekomen, zover ik weet, een van de veiligste cleaners die er zijn en nog gratis ook. Jammer dat die bug roet in het eten gooide, maar helaas kan dat gebeuren. Ik blijf er vertrouwen in houden. Reis al jaren met hun trein mee. Nooit problemen. (Had wel net op tijd de goede versie!)

Ik ben het er wel mee eens dat andere cleaners, ook advanced system care, zeer agressief te werk kunnen gaan. Dan kun je inderdaad risico lopen als je teveel opties loslaat met extra dingen als boosters voor je internet snelheid, etc. Vooral oudere computers kun je daarmee flink over de kling jagen. (Mijn favoriete browser Opera heeft ook een internet booster, ´´turbo´´ genaamd. Leuk gevonden, maar mijn advies; lekker uit laten staan.)

V.w.b. antivirus pakketten; mijn ervaring is dat professionele pakketten, zoals Bitdefender Internet Security, Norton, Kaspersky en nog een aantal in dat rijtje, volstrekt probleemloos werken. In ieder geval bij mij, met Windows 10 op mijn laptop. Windows defender is een standaard beveiliger. De resultaten, diverse tests lezende, zijn wisselend. Ik wil zekerheid; dus dan maar 31 euro voor 1 jaar Bitdefender beveiliging.

Een advies: Gebruik geen cleaners (behalve Schijfopruiming), boosters, optimizers, defraggers (doet Windows zelf al), fighters of zelfs antivirus (behalve Windows Defender). Het gevaar voor verstoring van de computersysteem, dat je hiermee veroorzaakt, is mogelijk nog groter dan het gevaar dat je denkt af te weren. Bovendien werkt je computersysteem dan beter en sneller. Let vooral ook zelf goed op.

Voor diegenen die wegens beschadiging door een fout van Ccleaner zijn gedupeerd, ik lees bijvoorbeeld van Frans, dat al zijn archieven in Thunderbird weg zijn (erg lullig!) hierbij de volgende tip.

Ik maak regelmatig, naast mijn reguliere back-ups, ook regelmatig mail back-ups, tevens back-ups van mijn browser Opera, etc. Ik doe dat met het, vind ik, het schitterende programma KLS MAIL. Dat is een perfect back-up programma en heeft mij al eens gered.

Thunderbird, compleet met archieven en ook browsers worden dan in een keer via de restore optie op hun plek terug gezet. Had het nu niet nodig, maar er bestaan dus prachtige back-up programma´s voor mailprogramma´s, als Thunderbird, tevens ook voor browsers als Firefox, Chrome, Opera, etc. KLS MAIL is daar een van. Dus ik dacht; wellicht een goede tip voor gedupeerde mensen, voor volgende keer? KLS mail is gratis!

Dank voor deze tip.Zal het installeren.Helaas.. heb ik daar nu niets aan maar toch,merci!

Alle archieven zijn weg in Thunderbird.

Bij mij ook het Thunderbird profiel beschadigd op 2 pc's. Gelukkig had ik die ochtend net een back-up gemaakt.

ik heb Firefox opnieuw moeten installeren, omdat aanvankelijk niet duidelijk was, of een virus de schade had veroorzaakt.

Hier gisteren ook het probleem gehad: alle thunderbird mail weg, gelukkig een recente thunderbird backup kunnen terugzetten. Met de laatste Ccleaner update 5.31.6105 is het probleem gelukkig weer verholpen.

nieuwe versie vandaag 5.31.6105

Maar nog niet gebruikt denk ik ? Of anders staat het vakje bij Thunderbird uit. Op internet staan steeds meer berichten over de bug, dus ik ben niet de enige. Zal misschien ook met de Windows versie te maken hebben.

Ik geloof je, Henk, dat je een probleem hebt met de nieuwste versie van Ccleaner op je computer. Ik heb de nieuwste Ccleaner vanavond geinstalleerd en al gebruikt. Zoals gezegd; geen probleem. Ik werk met Windows 10 en gebruik alleen Opera als browser. Het gaat bij mij goed. Geen problemen met Windows 10, noch met Thunderbird, noch Ccleaner.

Lullig dat je een probleem hebt met de integratie van Ccleaner in samenwerking met Thunderbird en je browser (s) Hoop dat je een oplossing vindt. Dat zal vast wel en anders; Ccleaner de-installeren, oudere versie terug of desnoods even een systeem herstel toepassen, of opnieuw Thunderbird installeren? Gaat vast lukken! Succes!

Heel kort nog; het zou ook kunnen dat een internet security pakket roet in het eten gooit? Ikzelf gebruik Bitdefender Internet Security 2017 en werkt probleemloos, maar misschien dat sommige andere pakketten kritischer zijn met de acceptatie van Ccleaner. Wellicht?

Eigenaardig,
Gisteren om 18,45u heb ik die laatste update 531 van CClaener binnengehaald.
Nadat ik het eerste bericht van Hans gelezen had dat er mogelijks iets fout was, heb ik CClaener niet meer laten werken.

Om 23,42u kreeg ik bericht onderaan het scherm van CClaener dat er opnieuw een update klaar stond. Deze heb ik dan onmiddellijk binnengehaald.
Ik weet nu wel niet of de 2e update (met identiek hetzelfde nummer 531) een verbetering is van de vorige. Er zijn dus duidelijk 2 updates met hetzelfde nummer geweest.
Ik wacht liever nog om CClaener te gebruiken tot er een bericht komt dat alles terug normaal is.
Dat wilde ik toch even signaleren.
PS. Ik gebruik Firefox

Zie mijn reactie bovenaan, eerste versie was CCleaner 5.31.6104 vlak erop kwam versie CCleaner 5.31.6105.

Hallo Erik,
Sorry, ik had erover gekeken.
Dank voor je reactie,

CCleaner geeft bij mij geen enkel probleem met Opera, mijn enig gebruikte browser.

Ook ik gebruik Thunderbird om mijn mails te ontvangen of te versturen. Daarbij geeft Ccleaner eveneens geen problemen! Heb net de nieuwste versie gedownload en geïnstalleerd.

Deze versie niet gebruiken, ook Thunderbird is beschadigd.

Niet gebruiken voor Firefox en Palemoon, de profielen van beiden zijn hier beschadigd door deze nieuwe versie van CCleaner (5.31). Met backups kon ik dit herstellen.

Niks aan de hand of beschadigd., gebruik Palemoon en Thunderbird.

Draai zowel Firefox als Ccleaner beide al jaren en ook nu met beide nieuwe updates geen enkel probleem.

Zelfde grap dus hier balen als een stekker (wel gelukkig back up) maar vervolgens de allerlaatste versie geïnstalleerd CCleaner 5.31.6105 en het probleem was over, de (nieuwe) versie van gisteren was dus CCleaner 5.31.6104 die had dat probleem.

Dat krijg je ervan als je je computer al te up to date wil houden :)

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ned_rland