Avira Free Antivirus 2018: nieuw uiterlijk & betere cloudbescherming

Avira Free Antivirus 2018 is verschenen. Deze grote jaarlijkse uitgave van de Duitse virusscanner heeft een geheel nieuw uiterlijk. Ook is de bescherming via de cloud verbeterd.

De interface van Avira Free Antivirus bleef onveranderd de afgelopen jaren en begon wat gedateerd te lijken. Met de nieuwe uitgave voor 2018 heeft Avira zijn virusscanner een visuele opfrisbeurt gegeven. Het vernieuwde uiterlijk is lichter en eenvoudiger en oogt moderner.


Avira 2018 met frisser uiterlijk

Verder is de cloud protection verbeterd in de nieuwe Avira. Door kunstmatige intelligentie en machine leren moeten nieuwe bedreigingen sneller ontdekt worden, aldus Avira. Tests zullen moeten uitwijzen of dit ook daadwerkelijk zo is, maar meestal komt Avira goed tot zeer goed uit de bus. Ook stelt Avira nu expliciet dat Free Antivirus ransomware stopt.

De mail protection en web protection modules van Avira zijn alleen voorbehouden voor betalende klanten (bedreigingen worden wel geblokkeerd, maar in een later stadium). Dat is iets wat veel andere gratis virusscanners wel standaard bieden tegenwoordig.

Helaas maakt Avira tegenwoordig, net als AVG en Avast, gebruik van een overkoepelend beheerprogramma of dashboard om alle andere software van Avira te beheren of installeren en Avira op je andere apparaten te configureren (pc, laptop, tablet, mobiel). Vanuit de systeembalk open je eerst dit Avira beheerprogramma en daarna pas kun je Antivirus openen.


Open Antivirus vanuit beheerprogramma/dashboard

Voor mensen met meerdere door Avira beschermde apparaten die ook graag de extra software van Avira gebruiken kan dit beheerprogramma handig zijn, maar als je alleen de gratis anti-virus wilt is dit een hinderlijke extra stap die je steeds moet nemen. Bovendien maakt Avira nogal veel reclame voor zijn andere software met popups uit de systeembalk en in de interface van Avira.

Let tijdens de installatie op dat je niet alle extra software van Avira hoeft te installeren. De installatie van Antivirus gaat automatisch en de aanbiedingen voor de andere software van Avira (Safe Shopping, Phantom VPN, System Speedup, Software Updater, Mobile Security, Connect Dashboard,  kun je gewoon voorbij laten gaan: je hoeft nergens meer op te klikken, eventueel Alle overslaan!

Avira Free Antivirus 2018 is een prima gratis virusscanner met een opgefrist uiterlijk. Minpunten zijn de vele reclame voor alle andere Avira software en het overkoepelende beheerprogramma.

Download Avira Free Antivirus 2018

Wat vind jij van Avira Free Antivirus 2018? Geef je mening in de reacties!

Tags: 
Deel dit artikel: 

Reacties

Alleen met de NL vertaling duurt duurt duurt het lang

Het lukt niet om de nieuwste versie te installeren. Toch maar weer terug naar Kapersky Free

ja had ik ook.. online installer deed niets..(zal wel weer goedkomen) maar je kan ook ff het volledige off line installer pakket ophalen..oa hier> https://install.avira-upd...

De vorige versie had de onhebbelijkheid maar te blijven zaniken over de niet ingeschakelde Windows firewall. Nu nog steeds?
Terwijl ik de tig keren betere Privatefirewall in gebruik heb.
Gelet op inhoud van uw uitvoerige omschrijving houd ik het toch maar op Avast Free.
Avira begint te veel fratsen te vertonen. Is bovendien door het ontbreken van mail protection en web protection maar een halve virusscanner.

PrivateFirewall heeft al een hele lange tijd geen updates meer gehad. Ik zie het ook niet meer op de officiele site http://www.privacyware.co...

Ik denk dat ze PrivateFirewall niet meer verder ontwikkelen.

Dat klopt. Het wordt al tijden niet verder ontwikkeld.
Het was specifiek bedoeld voor Windows 7.
En aangezien ik terug ben gegaan van Windows 10 naar Windows 7 is het voor mij de perfecte firewall.
Toen was het nog beschikbaar op Privacyware.
Via de site van GS is het nog steeds te downloaden.

Integratie met Windows Firewall is optioneel. Wil je dit uitzetten: ga naar configuratiescherm, zoek Avira en kies aanpassen. Dan integratie uitzetten.

Status scherm geeft niet meer de datum van de laatste scan aan ! Nauwelijks meer te checken wanneer dat gebeurt is.
Verder nu problemen met een onterechte melding dat de firewall gestopt is. Daardoor is de paraplu op de taakbalk gesloten en wordt er "actie vereist". Buitengewoon vervelend.
Oude status scherm was niet modern maar wel overzichtelijk en functioneel !

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
_ederland