Installeer AVG Anti-Virus Free 2016 zonder Web TuneUp add-on en veranderingen startpagina en zoekmachine

Voor AVG 17: Installeer AVG Anti-Virus Free 17 - geen trial-versie - en vermijd Web TuneUp werkbalk, verandering van zoekmachine en betaalde extraatjes in Zen

Wij laten je zien hoe je AVG Anti-Virus Free 2016 het beste installeert - zonder werkbalk en veranderingen van de zoekmachine en startpagina in je browsers.

Installatie AVG Anti-Virus Free 2016

Download AVG Anti-Virus Free

Begin de installatie door te dubbelklikken op het gedownloade bestand. Kies Aangepaste installatie.

Selecteer Basisbescherming en klik op Doorgaan.

Klik Nu installeren.

De installatie begint en als deze voltooid is gaat AVG updaten.

Keuzemoment: wel of niet AVG Secure Search en Web TuneUp?
Enige tijd na de installatie verschijnt een pop-up venster in de systeembalk waarin u aangeboden wordt om de AVG Web TuneUp add-on te downloaden. Wilt u deze toolbar (browserwerkbalk in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome) of niet? Ook wordt dan uw zoekmachine en startpagina veranderd in AVG Secure Search. Wij zijn er niet zo'n voorstander van en zouden kiezen voor afwijzen.

Voordelen zijn beveiliging tegen schadelijke websites en Do Not Track (zodat adverteerders u minder volgen), maar alle grote browsers hebben deze twee functies ook. Verder kunt u uw browser opschonen, maar ook dit is een functie die in alle browsers zelf zit of in aparte pc cleaners.

Nadeel is dat u weer met een extra werkbalk in uw browser zit die veel onnodige extraatjes biedt. Ten tweede: wit u AVG Secure Search in plaats van Google (of andere) als zoekmachine en startpagina in uw browser? Wij niet, maar die afweging moet iedereen zelf maken. Wij gaan door zonder extraatjes, maar denk er zelf goed over na.

Deel dit artikel: 

Reacties

Waarom krijg ik als gelicentieerde gebruiker geen mailtje dat er een update versie 2016 beschikbaar is en daarin dan gelijk de JUISTE link voor download.
Nu lijkt alleen de gratis versie beschikbaar en die zal eerst even de gelicenceerde versie deinstalleren en moet je dus ook je licentie weer opnieuw invoeren.

Groet Rens

rode tekens te kort voor dergelijke ( geniepige en heimelijk verborgen)software die zichzelf een antivirusprogramma noemt maar in wezen door dergelijke praktijken doodeenvoudig zelf een ernstig te nemen virus is, aangevuld als spy en malware leverancier.
Dergelijke tweederangsoftware luiden het einde van de gratis software in en hoort hier niet meer thuis.

als de redactie consequent zou willen zijn moet hier dus in hard rood staan Installatie: gevAAr

dus zoals op http://www.gratissoftware... wel die vermelding staat

Zie het antwoord bij Avast:
De aanduidingen schoon, let op en gevaar staan alleen op de download-pagina's van software, niet bij uitgaveopmerkingen of tips. Dit is bij alle besproken software zo, we meten niet met twee maten. Maar als kwalificaties van software niet kloppen volgens jou horen we dat graag.

toch heeft Merel wel een sterk punt, ik vind het ook niet logisch

Redactie heeft gelijk! Ik vind het ook duidelijk genoeg dat die aanduidingen op de werkelijke downloadpagina's staan. Op de andere pagina's kun je het toch niet downloaden en zijn die aanduidingen niet noodzakelijk. Gewoon goed kijken en lezen op de downloadpagina's... ;-)

Nieuwe versie AVG AntiVirus Free Edition 2016 Build 7294

http://www.majorgeeks.com...

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nede_land