Installeer AVG Anti-Virus Free 17 - geen trial-versie - en vermijd Web TuneUp werkbalk, verandering van zoekmachine en betaalde extraatjes in Zen

Wij laten je zien hoe je AVG Anti-Virus Free 17 het beste installeert, zodat je niet de dertig dagen trial-versie krijgt, maar de echte gratis variant van AVG. Ook tonen we hoe je Chrome of andere extra aangeboden software niet hoeft te installeren. AVG Free wordt tegenwoordig geleverd met het irritante beheerprogramma AVG Zen om extra AVG software aan te schaffen en eventueel meer apparaten te beheren (update maart 2017: AVG Zen heet nu gewoon AVG). We laten zien wat je nodig hebt en welke betaalde onderdelen in AVG Zen je beter kunt vermijden.

Installatie AVG Anti-Virus Free 17 zonder extraatjes

Download AVG Anti-Virus Free

Begin de installatie door te dubbelklikken op het gedownloade bestand. Haal het vinkje weg bij 'Ja installeer ook de webbrowser Google Chrome. (Of bij eventuele andere software-aanbiedingen). Klik daarna op Aangepaste installatie.

Op het volgende scherm kun je alles zo laten staan - dit is de essentiële bescherming die AVG biedt - en op Nu installeren klikken.

Klik op Nu overslaan als je onderstaan scherm tegenkomt (een account aanmaken hoeft niet en kan later ook nog).

Als je de keuze krijgt om Web Tune Up (AVG Secure Search) voor je browsers te installeren moet je bedenken of je dit wilt. Dit scherm wordt trouwens niet altijd getoond tijdens de installatie. AVG Secure Search beveiligt je zoekresultaten, maar kaapt ook je zoekmachine en startpagina. Persoonlijk zouden wij het niet installeren (de meeste browsers blokkeren zelf ook websites met malware). Haal dan het vinkje weg bij Wijzigingen van de browser... en klik op Afwijzen.

Klik vervolgens op Basis installeren. Nu krijg je de gratis versie en anders een dertig dagen trial van de betaalde versie.

De installatie begint en als deze voltooid is krijg je AVG Zen (dat sinds maart 2017 gewoon AVG heet) te zien, het beheerprogramma voor andere (betaalde) applicaties van AVG en om AVG op meerdere apparaten te installeren.

AVG (Zen) is wat ons betreft zeer irritant en alleen bedoeld om reclame te maken en andere programma's te verkopen. Vermijd dus alle extraatjes die AVG (Zen) biedt, want deze zijn niet nodig als je gewoon de gratis AVG Anti-Virus wilt gebruiken. De enige knop van belang is linksonder om AVG Anti-Virus Free te openen.


Nieuwe AVG controlepaneel van maart 2017 (voorheen AVG Zen geheten)


Oude AVG Zen controlepaneel (sind maart 2017 gewoon AVG geheten, zie hierboven)

Nog een keer AVG Secure Search en Web TuneUp
Enige tijd na de installatie kan een pop-up venster in de systeembalk verschijnen waarin wordt aangeboden om de AVG Web TuneUp add-on voor je browsers te downloaden. Ook wordt dan je zoekmachine en startpagina veranderd in AVG Secure Search. Wil je deze toolbar (browserwerkbalk in Internet Explorer, Firefox en Google Chrome)? Wij zijn er zoals gezegd niet zo'n voorstander van en zouden kiezen voor Afwijzen.

Voordelen zijn beveiliging tegen schadelijke websites en Do Not Track (zodat adverteerders je minder volgen), maar alle grote browsers hebben deze twee functies ook. Verder kun je je browser opschonen, maar ook dit is een functie die in alle browsers zelf zit of in aparte pc cleaners.

Nadeel is dat je weer met een extra werkbalk in je browser zit die veel onnodige extraatjes biedt. Ten tweede: wil je AVG Secure Search in plaats van Google (of andere) als zoekmachine en startpagina in je browser? Wij niet, maar die afweging moet iedereen zelf maken. Wij gaan door zonder extraatjes, maar denk er zelf goed over na.

Reacties

sorry, maar ik vind dit niet meer leuk, of het onder de vlag van avast is gebeurd ? De vaststelling is in elk geval dat avast actueel agressief te werk gaat.
Overweeg nu gratis software zo veel als mogelijk van mijn pc te verwijderen, betaal liever voor degelijke software, dan een hoop ellende ( ander woord heb ik niet) te downloaden.

Misschien eens denken aan de gratis versie van Bitdefender geen gedoe, geen pop-ups en geen werkbalken ! :)

Inderdaad.

AVG_Protection_Free_1606 geïnstalleerd op W10 64-bit.

scherm.1:Welkom
scherm.2:Maak uw gratis AVG-account
scherm.3:Probeer gratis onze beste bescherming
scherm.4:Uw installatie aanpassen
scherm.5:AVG installleren
scherm.6:AVG Zen:
http://nl.tinypic.com/r/2...

Totale grootte op W10 64-bit is:
AVG Protection 652MB
AVG Zen 26MB
Visual Studio 32-bit 10MB
Visual Studio 64-bit 12MB

anoniem, en dus ?

anoniem het gaat hier over build 17, dus je hebt de oude versie

Het gaat over deze versie:
http://nl.tinypic.com/r/w...

Ik heb op 16 Jan 2017 - 19:14 al aangegeven dat er via deze site 2 verschillende downloadmanagers aangeboden worden!

afbeelding van redactie

Klopt, de installer via Download.com is anders (met minder aanbiedingen) dan die via AVG lijkt het. Uiteindelijk wordt wel dezelfde versie van AVG geïnstalleerd, het is namelijk gewoon een webinstaller die de laatste installatiebestanden downloadt.

Maar je ziet dat zelfs Merel er van in de war raakt,niet zo handig van AVG.
Het zou toch handiger zijn als je naar een volledige downloadversie kon linken en daarvan een installatie handleiding geeft.
Inclusief het email en privacy vinkje ;-)

anoniem, ik raak niet in de war, jij wel
goede link is http://www.majorgeeks.com...

afbeelding van redactie

Ook bij MajorGeeks wordt een webinstaller van AVG van 3,3 MB aangeboden. Wel hebben ze allemaal een andere bestandsnaam.

Redactie, anoniem had het over versie 16 ( AVG_Protection_Free_1606 geïnstalleerd op W10 64-bit ) terwijl het onderwerp over 17 gaat, ik doelde dus niet op de omvang van het exe maar verwees naar de link van build 17

afbeelding van redactie

Ja dat weet ik, maar de nummers van die installatiebestanden zeggen niks. Via AVG kun je AVG_Protection_Free_1606 of  AVG_Protection_Free_698 downloaden. Zijn beide webinstallers die uiteindelijk versie 17.1 van AVG op je pc zetten. Heel onduidelijk, maar je krijgt dezelfde versie van AVG Free uiteindelijk.

Dat is dus geen antwoord van mijn opmerking aan Anoniem die het heeft over “AVG_Protection_Free_1606 geïnstalleerd op W10 64-bit “ op 19 jan 2017 - 14:55 .
Laat Anoniem zelf eens reageren

Wanneer je naar de GS downloadsite van AVG ga:
https://www.gratissoftwar...

krijg je voor Windows 2 opties aangeboden:
1.Download.com met: Antivirus_Free_185
2.de site van AVG met: AVG_Protection_Free_1606

Dit zijn downloadmanagers/webinstallers met verschillende namen maar blijken dus allebei build 17 te zijn.

Bij Major Geeks heet build 17 dan weer : AVG_Protection_Free_698

Er zitten wel kleine verschillen in het installeren en/of installatie schermen.

Omdat de redactie met bovenstaande screenshots een installatie-handleiding gaf,heb ik met mijn reactie(met schermvolgorde) hier even op gewezen.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
duits_and