Avast Free Antivirus 17.1 brengt nieuw uiterlijk en betere bescherming (maar kijk uit voor de extraatjes)

Avast Free Antivirus is al jaren een populaire virusscanner op GratisSoftware.nl en biedt uitgebreide bescherming met zijn bestandssysteemschild, mailschild, gedragsschild en webschild.

Avast Free Antivirus 17.1 is vandaag verschenen. Dit is de eerste grote uitgave van Avast nadat het bedrijf vorig jaar concurrent AVG heeft overgenomen. Interessant is dat Avast al gebruik maakt van dezelfde technieken die AVG 17 vorige maand introduceerde. Zo heeft Avast 17 ook CyberCapture en Reputatieservices net als AVG. CyberCapture analyseert onbekende bestanden op de pc's en mobiele toestellen van zijn gebruikers en waarschuwt zo sneller voor nieuwe bedreigingen. Of Avast en AVG uiteindelijk gecombineerd worden of los blijven bestaan is nog onduidelijk.

Verder is de bescherming aangescherpt doordat er een gedragsschild is dat betere protectie biedt tegen onder andere ransomware. Ook heeft Avast een game modus gekregen die voor minder notificaties en achtergrondprocessen zorgt als je een spel speelt.

Avast Free Antivirus 17.1 heeft een vernieuwd uiterlijk dat wat ons betreft wel geslaagd en vrij rustig is. Op de reclame voor de betaalde versie na, die onderin de interface getoond wordt. Voordeel is dat je de gratis versie van Avast nu niet meer met een e-mail adres hoeft te registreren. Wel lijkt het erop dat je de gratis versie moet activeren. Klik daarvoor op de knop Activeren, kies de gratis versie en Nee, bedankt als de betaalde voor dertig dagen op proef wordt aangeboden.


Avast Free17.1

Sowieso is het handig om bij de installatie van Avast goed op te letten en zo min mogelijk overbodige, betaalde onderdelen te selecteren. Want anders zit je opgescheept met allerlei interessant lijkende extraatjes van Avast, waarvoor je alsnog moet betalen, zo blijkt later. De gratis versie is echter goed genoeg en biedt voldoende bescherming. Wij zouden adviseren om alleen de volgende onderdelen te selecteren: Bestandsschild, Gedragsschild, Webschild en Mailschild. Rescue disk en Wifi Inspector zijn optioneel. Software Updater, Browser Cleanup, Browser Extensie en SafeZone Browser kun je doen, maar hoeven niet. SafePrice extensie zouden we niet aanraden en de privacy en prestaties onderdelen zijn niet gratis. Bij deze onderdelen kun je dus de vinkjes weghalen zodat ze niet mee geïnstalleerd worden


Let goed op bij de installatie!

Avast 17.1 ziet er goed uit en belooft beter te beschermen, maar net als bij AVG worden er zolangzamerhand wel erg veel onnodige extra onderdelen meegeleverd en moet je goed opletten omdat allerlei reclame voor betaalde producten wordt gemaakt die Avast je probeert aan te smeren. Lees de volgende instructies om Avast zonder rommel te installeren en goed in te stellen:

- Installatie-instructies en aanbevolen instellingen voor Avast Free Antivirus 17: geen onnodige extraatjes en let op je privacy!

- Instructies: Hoe registreer/activeer je gratis Avast Free Antivirus 17 - en volgend jaar weer

Bron: 
Deel dit artikel: 

Reacties

Vergeleken met andere virus programma's duurt de volledige scan erg lang

Wat ik bij Avast toch wel heel mooi vind is de bootscan die is nu een beetje verstopt maar dit onderdeel is vooral voor een grote systeem scan heel handig!

Vandaag update van Avast 17.1 . Na de update zat de PC volledig vast. Zelf systeemherstel was niet meer mogelijk ( constant EXE foutmeldingen ) . Uiteindelijk Pc toch aan de praat gekregen in veilige modus . Dus toch even opletten geblazen !

Van het zelfde en dan het verwijderen van Avast.
Wat een ellende nooit meer Avast instaleren.

AVAST IS gratis 1 jaar op https://nl.pepper.com/aan... geldig tot 11 februari

Na vele jaren exit Avast. De hele boel loop ah, vast. Systeemherstel en maar weer iets anders zoeken.

Komt er noooit meer op!!!!

Bij deze uitvoering worden er geen info's gegeven tijdens de scan van de bestanden die op dat moment gecontroleerd worden, zoals dat in alle vorige uitvoeringen was.
Heb vandaag per toeval ontdekt dat hij een zogenaamde scan uitvoerde, in feite scande hij niks, m.a.w. een fake scanning. Heb de indruk dat voor avast (+avg) enkel de advertenties nog van belang zijn, of je een nutteloze betaalversie aan te smeren, de antivirus is daar blijkbaar een goed middel toe. Ga dit in de komende dagen toch verder nazien, want niks zo erg als een vals veiligheidsgevoel.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
d_itsland