Review AVG Anti-Virus Free 17: nieuwe interface en verbeterde bescherming, maar wel opdringerig

AVG heeft vandaag versie 17 van zijn anti-virus software uitgebracht. In deze uitgave voor 2017 zien we een nieuw, wat platter uiterlijk. Ook is de bescherming verbeterd door onder andere CyberCapture en realtime updates voor gratis gebruikers.

Nieuwe interface en Zen
De interface van AVG Anti-Virus Free is wat moderner (lees: platter) geworden en eenvoudiger van opzet. Voor gratis gebruikers is zichtbaar dat Computer en Web en e-mail beschermd zijn. Verder is er een grote knop 'Computer scannen' te zien. De rest van het programma-venster wordt helaas gevuld met de mogelijkheid om aanvullende bescherming te kopen door te upgraden naar de betaalde versie. Bescherming tegen hackeraanvallen (firewall), van privégegevens (gegevenskluis) en voor betaling (anti-spam/anti-phishing en secure-dns) vallen hieronder. De basisbescherming zonder deze extra's is echter ook prima bruikbaar.


AVG Anti-Virus Free 17

Verder nadeel is dat AVG Anti-Virus Free tegenwoordig wordt geleverd inclusief AVG Zen, een beheerprogramma om andere AVG applicaties te kopen of downloaden en andere apparaten met AVG te beheren. Na installatie van AVG opent eerst Zen en van daaruit kun je AVG Anti-Virus weer openen. Omslachtig, onhandig en onnodig - en toch vooral bedoeld om de betaalde AVG Producten aan de man te brengen.


AVG Zen: open alleen links AVG Anti-Virus, de rest van de knoppen bestaat uit reclame voor betaalde programma's

Verbeterde bescherming
De bescherming in AVG 17 is ook verbeterd met CyberCapture. Voor CyberCapture roept AVG naar eigen zeggen de hulp in van 400 miljoen gebruikers wereldwijd. CyberCapture analyseert onbekende bestanden op de pc's en mobiele toestellen van zijn gebruikers en waarschuwt zo sneller voor nieuwe bedreigingen.

Fijn voor gratis gebruikers is dat ze nu ook realtime updates krijgen bij nieuwe bedreigingen en niet eerst een paar uur hoeven te wachten. Bij het scannen van de computer worden behalve bedreigingen ook ongewenste toolbars en zoekmachines meegenomen. Nieuwe scantypes zijn USB/DVD Scan, Diepe Scan en Opstart Scan.

Verder beschermt het online schild gebruikers van AVG Free tegen schadelijke downloads en is er een 'passieve modus' (zonder realtime bescherming) als AVG merkt dat een andere virusscanner geïnstalleerd is. Je krijgt pas weer actieve bescherming als je de andere anti-virus verwijdert (of je kunt AVG als second opinion on demand scanner gebruiken).

Conclusie
AVG Anti-Virus Free 17 biedt verbeterde bescherming met CyberCapture, realtime updates en bescherming tegen schadelijke downloads. Ook is de interface vernieuwd. Toch wordt AVG steeds opdringeriger in het promoten van zijn betaalde producten. En het extra AVG Zen is ronduit irritant en onnodig.

Tip: Installeer AVG Anti-Virus Free 17 - geen trial-versie - en vermijd Web TuneUp werkbalk, verandering van zoekmachine en betaalde extraatjes in Zen

Bron: 
Deel dit artikel: 

Reacties

k wil geen betalende abonnement hebben. mijn gratis abonnee : 10528088210.
heb alle telf nr geprobeerd niets is aan gesloten
De web sites voor contact zijn niet bereikbaar.
Als ik geen contact met u krijg ga ik naar het programma opgelicht. dit bericht is door gestuurd, onbehoorlijk gedrag van u.
gr j.boekee 0653258284

Ik ben 2 uur bezig geweest om te kunnen contacten, krijg de indruk dat u het zo moeilijk mogelijk maakt.

Ook Zoetermeer is niet te contacten, het komt heel onbetrouwbaar over.

Amsterdam telf niet meer in gebruik.

Wat is dit allemaal.

J.Boekee

Hoogveen 178 Den Haag is vlak bij Zoetermeer, misschien moet ik een persoonlijk gesprek met u voeren.

Dit is trouwens de versie die in samenwerking met Avast is ontwikkeld (nadat Avast AVG heeft overgenomen). Beide programma's gebruiken nu dezelfde definities.

Heb AVG allang vervangen, mij te opdringerig.

Dit soort software wil de gebruiker aanzetten tot nutteloze aankopen.

wat is beter?

Stap over naar Sophos, doet prima zijn werk zonder reclame en gezeur ik gebruik het al meer dan een jaar met plezier

Opdringende dingen moet ik niet , ik heb daar een hekel aan .

Hier hetzelfde, het is reclame en dat haat ik.