Aftellen naar Windows 10 Mobile: Windows 10 Mobile is beschikbaar!

Windows 10 voor desktop pc's, laptops en tablets is op 29 juli verschenen. Windows 10 voor telefoons moet dit najaar het levenslicht zien. Windows 10 Mobile wordt de nieuwe naam voor het mobiele besturingssysteem van Microsoft. De naam Windows Phone wordt daarmee weer afgedankt. Hieronder de laatste berichten over Windows 10 Mobile.

18 maart
Gisteravond is de langverwachte upgrade naar Windows 10 Mobile begonnen. Microsoft maakte bekend dat de volgende telefoons kunnen upgraden: Lumia 1520, 930, 640, 640XL, 730, 735, 830, 532, 535, 540, 635 1GB, 636 1GB, 638 1GB, 430, 435, BLU Win HD w510u, BLU Win HD LTE x150q en MCJ Madosma Q501. Je kunt ook met je Windows Phone de Upgrade advisor in de Windows Store downloaden om te kijken of je telefoon in aanmerking komt.

Niet alle genoemde toestellen zullen gelijk de upgrade krijgen. Deze wordt gefaseerd uitgerold. Ten slotte krijgen niet alle Windows Phones de mogelijkheid om te upgraden, omdat 'Our goal is to only offer the Windows 10 upgrade to devices that we are confident can continue to deliver a good customer experience', aldus Microsoft.

Heb jij de upgrade naar Windows 10 Mobile al binnen op je Windows Phone? Laat je ervaringen weten in de reacties hieronder!

Lees hier de faq over het upgraden van je Windows Phone 8.1 naar Windows 10 Mobile.

8 maart
Windows 10 Mobile is nog altijd niet verschenen voor oudere toestellen, maar volgens VentureBeat zou dat toch echt deze maand moeten gaan gebeuren. Een interne mail van Microsoft spreekt van een datum in maart, aldus VentureBeat. Maar datzelfde VentureBeat sprak eerder nog van februari als release-datum. Afwachten dus... In ieder geval is de uitgave van Windows 10 Mobile inmiddels enkele maanden vertraagd.

26 januari
Windows 10 Mobile zou oorspronkelijk eind 2015 verschijnen voor oudere toestellen. Deze deadline werd echter verplaatst naar eind januari. Naar nu blijkt gaat deze datum ook niet gehaald worden. VentureBeat meldt dat vanaf midden februari Windows 10 Mobile waarschijnlijk officieel beschikbaar wordt gesteld voor heel veel Lumia toestellen. De Lumia 950 en Lumia 950 XL, die eind vorig jaar verschenen, hebben als enige telefoons tot nu toe Windows 10 Mobile draaien, maar over een paar weken moeten daar de volgende modellen bijkomen: Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 635, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 en Lumia 930. Andere telefoons zullen nog langer moeten wachten. We gaan het zien.

19 november
Gisteren is een nieuwe Insider Preview van Windows Mobile uitgebracht. Deze proefversie heeft het build-nummer 10586 en bevat voornamelijk stabiliteitsverbeteringen. Ook worden diverse fouten opgelost. Zo moet de fysieke camera-knop van verschillende telefoons weer werken en apps moeten niet meer crashen als je ze naar de SD-kaart verplaatst. Het wisselen tussen apps moet sneller verlopen, de Berichten en Skype apps moeten beter functioneren en ten slotte moet het downloaden uit de Store betrouwbaarder zijn.

Deze build zal waarschijnlijk een van de laatste testuitgaves zijn voordat volgende maand Windows Mobile 10 officieel het levenslicht zal zien.

7 oktober
Windows 10 Mobile zal in december verschijnen, zo werd gisteren bekendgemaakt door Microsoft op zijn Facebook-pagina. De upgrade is gratis beschikbaar voor de meeste Lumia-toestellen die Denim (Windows Phone 8.1 update 1) draaien en 8 GB aan opslag hebben.

16 september
Eergisteren kwam een nieuwe Insider Preview (beta-versie) uit van Windows 10 Mobile. Build 10.0.10536 verscheen met enige vertraging door enkele hardnekkige bugs. Als je de 'fast ring' hebt aanstaan voor het ontvangen van Insider Previews dan krijg je deze nieuwe build aangeboden. In deze uitgave zijn veel fouten opgelost, is de Foto's app vernieuwd en is de één-hand-modus voor alle telefoons ingevoerd (niet alleen bij de grote modellen meer). Als je de Windows-knop ingedrukt houdt dan komt het scherm naar beneden schuiven zodat je makkelijk met één hand bij de items bovenaan kunt komen. Handig!

Deel dit artikel: 

Reacties

Update op de Microsoft Lumia 535 van mijn vrouw verliep vlekkeloos. Hoop alleen dat Microsoft mij niet vergeet met m'n Nokia Lumia 1020 want daarvoor is de update (nog niet) beschikbaar.

Chris, de Lumia 1020 krijgt geen update/upgrade zie http://tweakers.net/nieuw... , de 920 630 625 530 en 520 krijgen die (waarschijnlijk) ook niet

Merel dank voor de info. Jammer dat de Lumia 1020 de update niet krijgt. Had graag Windows 10 mobile gehad, zeker omdat Windows 10 op de pc prima draait en er ook nog goed uit ziet ook !

Chris , leuk goedkoop alternatief is de Lumia 550 (ong. 115 euro)met fabrieksmatig al WP10

Tja Merel, maar dan is het nog steeds geen Lumia 1020 ;-) Indertijd juist speciaal aangeschaft vanwege z'n geweldige camera (41MP PureView Zeiss lens). Mobiel werkt nog perfect maar WP10 was toch wel heel erg leuk geweest, zeker voor een mobiel die indertijd toch tot de top van de Lumia toestellen behoorde. Microsoft denk daar dus blijkbaar anders over, spijtig!

Update ging probleemloos... Vraag me nu wel af wat de belangrijkste veranderingen zijn, tot nu toe nog geen spectaculaire nieuwigheden gevonden in Windows 10 mobiel

Ook ik ben helemaal tevreden over mijn lumia 640. Prettig om mee te werken en apps zat genoeg. Voor mij geen andere dan WindowsMobile.

Tot nu toe superenthousiast over mijn lumia 640. Toptoestel voor een gunstige prijs (€170). Wel met wp8.1 nog.

Ik heb nog nooit een mobile phone gehad, die zo prettig reageert, vriendelijk is in gebruik en zuiniger met de batterij omgaat dan een Windows Phone. Overigens worden er veel meer apps aangeboden dan je zou kunnen/willen installeren.
Windows Phone mag van mij nog lang blijven.

de redactie (=appeltjes) geeft nog steeds geen aandacht voor de problemen met de upgrading van iphones naar versie 9, m.n. iphone-5s iphone-5 en iphone-4s hebben veel problemen zie o.a. http://www.techtimes.com/... , selectief in de redactionele meldingen ? misschien wel

redactie bedankt, maar in die 1 1/2 maand ben ik daar ook al achter maar ik ben ondertussen op andere toestellen met andere OS over gegaan, het feit dat een OS ook de hardware gaat bepalen is m.i. kopppelverkoop en daar doe ik niet meer aan mee.

Heb hier een insider draaien op een Lumia 630, loopt als een trein.
Apps, meer dan genoeg, als je tussen al die rotzooi gaat kijken bij Google is het merendeel dubbel of onzinnig. Functionele apps ontlopen de spelers elkaar niet veel meer.

Volledig mee eens ik heb een lumia 535 loopt als een trein en genoeg apps beschikbaar.

”Lumia 950 en Lumia 950 XL, die eind vorig jaar verschenen, hebben als enige telefoons tot nu toe Windows 10 Mobile draaien “ , het budget model Lumia 550 kwam recent op de markt met Windows 10 Mobile

Misschien dat scholieren er gek op zijn maar dat betwijfel ik na het bericht wat ik gister las dat Windows Phone veel Apps tekort komt.
En dan kan Windows 10 Mobile goedkoper zijn dan onder andere de iPhone maar zet er maar een goede virusscanner op,dus het wordt nog duurder dan je denkt.
Nee niks voor mij en als ik lees dat Apps uit de Google Store heel veel lekken hebben ben ik meer dan tevreden met mijn Appeltje.
Ik denk dan ook dat Windows het met dit besturings systeem het weer niet red.

Ik denk het ook niet dat Windows 10 het gaat redden !
110 miljoen installaties is veel te weinig...

Beste gast volgens mij zit je er een beetje naast, apps uit de google store zijn voor op Android draaiende apparaten. En wat voor apps zou je nou nog meer willen hebben dan?
Het nodige is inmiddels wel uit de Windows store te verkrijgen. Goed je hebt gelijk dat de Apple/ Android store meer apps zijn te verkrijgen, merendeels is volgens mij onnodig. Op apple phone heb je overigens ook apps met (Irritante reclame idem op android & Windows Phone)Ik heb inmiddels van op alle operatie systemen draaiende telefoons gehad en eigenlijk kan ik maar een paar dingen zeggen; Apple, veel te duur maar werkt lekker soepel (Ondanks soms ook de reclame.). Android, relatief goedkoop werkt aardig maar 1 grote reclame bom. Windows, ook relatief goedkoop werkt ook soepel en soms ook reclame in een app.
Conclusie; Het gaat er gewoon om wat je zelf het prettigst vind werken. Toch?

Wat een domme reactie omdat je waarschijnlijk nog nooit betaalt heb voor een App in de Apple Store.Meestal kost een reclame vrije App €1.99 of €2.99.- Dat kost inderdaad iets maar je ziet nooit geen reclame meer.In vele revieuws over Apps zitten mensen te kankeren over die reclame maar die lezen niks over Aankopen vanuit de App.Ik zou geen Android of Windows Phone willen krijgen want een goede virusscanner kost zo €50 tot 60 euro"s.
Daarbij in al die jaren heb ik nooit 1 virusscanner in mijn Apple apparaat gebruikt dus ik blijf Apple trouw.Werkt prima en weigert nooit.Dat moet Windows nog maar eens bewijzen na het Windows 10 fiasco op de PC.

Klopt helemaal mee eens,soms zie je in revieuws mensen klagen dat er reclame in een App zit,maar die lezen nooit dat het voor een luttel bedrag RECLAME VRIJ is.Wat ik verder nog wil toevoegen is dat elk Apple product gewoon KOSTELOOS een nieuw iOS krijgt en net maar hoeft te installeren.
Zou nou morgen Windows met Windows 11 komen kunnen de bezitters van Windows Phones met W-10 er op waarschijnlijk weer om een nieuwe Windows Phone met OS 11 er op.En pasop vergeet inderdaad geen Virusscanner aan te schaffen,ook Android Telefoon bezitters.
En dan nog beweren dat Apple duur is.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
dene_arken