Trage iPad 2, 3 of 4 weer sneller maken door herstellen fabrieksinstellingen

De iPad 2 van Apple wordt nog altijd ondersteund en krijgt nog iOS-updates. Veel mensen klagen echter wel dat hun iPad zo traag geworden is met de nieuwste versie van iOS. In sommige gevallen zelfs zo langzaam dat de iPad eigenlijk onbruikbaar is geworden. Toch kun je daar wel wat aan doen.

De iPad 2 op de redactie was zo langzaam geworden na de update naar iOS 9 dat je bijna koffie kon halen in de tijd dat een app nodig had om te openen. Nu loopt hij echter weer als een zonnetje. Dit is wat wij deden.

Als eerste probeerden wij of het herstellen van instellingen hielp.

1. Ga naar Instellingen | Algemeen | Stel opnieuw in en kies Herstel alle instellingen.

Hierdoor worden alle instellingen opnieuw ingesteld, maar je foto's, muziek, video's, apps en dergelijke blijven wel behouden.

Bij ons hielp dit helaas niet. De iPad 2 bleef nog altijd tergend langzaam. Dan maar grondiger te werk gaan: alle inhoud en instellingen wissen. 

2. Ga naar Algemeen | Instellingen | Stel opnieuw in en kies Wis alle inhoud en instellingen.

Hiermee wordt de iPad teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Je behoudt de laatste iOS-versie, maar al je apps, inhoud en instellingen ben je kwijt. Het is dus wel aan te raden om een backup te maken via iTunes of iCloud.

Na het herstellen moet je alles opnieuw instellen. Wel kun je een iCloud- of iTunes reservekopie terugzetten (of als nieuwe iPad configureren, als door het terugzetten van de backup de traagheid blijft).

Deze rigoreuze oplossing werkte wel en bracht onze iPad 2 uit 2011 weer tot leven. Blijkbaar waren er tijdens het bijna vijf jaar updaten en prutsen met instellingen toch vreemde problemen binnengeslopen die met de harde reset verholpen werden. Met iOS 9 erop draait de iPad 2 weer prima. Het is geen snelheidsmonster, maar de snelheid is meer dan acceptabel. Ons advies voor mensen met een hele trage iPad 2 (of 3 of 4) zou zijn: probeer eerst het herstel van de instellingen en daarna het wissen van alle inhoud en instellingen (harde reset of terugzetten naar fabrieksinstellingen). In ons geval was succes gegarandeerd.

Voor iPhone 4s en 5 geldt natuurlijk hetzelfde en kun je bovenstaande tip ook uitproberen.

In de reacties horen we graag hoe jouw oude iPad 2 (3, 4) draait met iOS 9 (of hoger), en of bovengenoemde tips geholpen hebben.

Deel dit artikel: 

Reacties

Prima oplossing.Gelukt.

Fabrieksinstellingen hebben mijn ipad2 flinke snelheid geleverd tnx voor de tip.

Ik moet mijn ipad air inleveren vanwege vertrek bij mijn werkgever. Ik heb zelf nog een Ipad 2. Die werkt na de harde reset nog prima. Maar ik kan helaas de reservekopie van mijn ipad air (iOS 10) niet terugzetten op de Ipad 2 (ios 9.3.5) die kan niet geüpgrade worden naar iOS 10)
Is er een truck om de reservekopie toch op mijn Ipad 2 te krijgen ???

De King spellen draaien weer!
Veel PR
Roblemen gehad, maar het werkt weer!

Prima oplossing , bij alternatief 1 al.

Heb punt 1 gedaan, maar werkt niet. Punt 2 vind ik wel eng om te doen.
De ipad is traag en bijv. bij de app pinterest start ie wel op en kan ik dingen bewaren, maar zodra ik op mijn account of die van een ander klik dan valt de app uit en ben ik terug bij het beginscherm

Al meerdere malen gedaan. Geen verbetering.

Inderdaad. Mijn Ipad mini draait weer wat sneller nadat ik alle instellingen wiste. Prima tip!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_ostenrijk