AdwCleaner 7 heeft metamorfose ondergaan en krijgt eigen updater

In oktober 2016 is AdwCleaner overgenomen door Malwarebytes. De technologie van AdwCleaner zou verwerkt worden in Malwarebytes - het vlaggenschip van de gelijknamige producent - maar omgekeerd is dit ook het geval. In AdwCleaner 7.0, dat gisteravond is verschenen, is nu de technologie van Junkware Removal Tool verwerkt (dat in 2015 is aangekocht door Malwarebytes).

Verder heeft AdwCleaner een metamorfose ondergaan, zowel wat betreft uiterlijk als onder de motorkap. Zo heeft AdwCleaner een licht vernieuwde, responsievere interface, is de programma-code grotendeels herschreven, maakt de applicatie gebruik van een nieuwe database-systeem en worden updates van de database sneller geleverd door een CDN (content delivery network).

AdwCleaner moet bovendien beter adware en malware opruimen en heeft ten slotte een update-mechanisme in de app zelf gekregen. Onder het menu Hulp | Controleren op updates kun je AdwCleaner nu makkelijk bijwerken naar de nieuwste versie.

Download gratis Malwarebytes AdwCleaner 7.0

Deel dit artikel: 

Reacties

waardeloos nu. programma verwijderd

Ook deze nwe versie loopt prima + uitvinken van aangetroffen adware kan nog steeds!

@ H. Wijk, klopt vanaf deze versie krijg je niet eens meer de lijst te zien wat er "gevonden" is, dus de mogelijkheid van uitvinken bestaat niet meer, Malwarebytes is van mening dat zij alwetend is en geen fouten maakt ( m.i. wel dus en dat zijn heel veel foute beoordelingen)
Zo kan het dus gebeuren dat je legitieme betaalde software in quarantaine zit.
Adwarecleaner dus nooit meer

Eerst nog eens de oude versie van ADWCleaner gedraaid, gaf aan dat enkele zaken gevonden waren, maar dit waren voornamelijk false positives. Bij deze oude versie kon je de false positives uitvinken en de rest door ADWC laten opruimen.

Hierna de nieuwe versie gedraaid, en raar maar waar er werden nu ineens toch zeer vele zaken gevonden die de oude versie niet vond, is al reden tot alarm... Maar het ergste van alles: je kan niets meer uitvinken (althans ik heb niet gevonden hoe dat zou kunnen)! Als je opruimt wordt automatisch alles verwijderd, ook de zaken die je liever wil houden... Na opstarten nog een keer de nieuwe versie gedraaid en ja hoor, weer zaken gevonden die daarvoor verwijderd zouden moeten zijn. En nog erger: de zgn. quarantaine map was helemaal leeg, er valt na het opruimen niks meer terug te zetten... Wat je liever wilde behouden is definitief weg. Programma lijkt me nog vol bugs te zitten. Oude versie was VEEL beter!

Conclusie:
Lijkt me dat deze nieuwe versie te veel verwijdert en daarnaast is het gebrek om zelf te kiezen wat weg moet ook bepaald slecht te noemen. Kortom, een achteruitgang, ik ga het programma niet meer gebruiken als deze bugs erin blijven.

Haald zoals bij malewarebytes bekend is teveel goede software weg, AVC, hup weg.
Als je alle programma's van malewarebytes ga draaien blijft er geen software meer over.

Geen oranje uitroepteken? Er wordt wel reclame gemaakt voor Malwarebytes
of is dat objectief ?

Check. Aangepast.

redactie waar staat dat oranje uitroepteken dan ?

werkt voor geen meter

Prima programma, werkt perfect.

werkt niet

Heb je soms nog XP of Vista draaien? Daarop werkt versie 7 niet meer.
https://www.antimalwareso...

Versie 7 7 is namelijk opnieuw geschreven en zo te lezen ook in een andere taal. Ik heb nog een virtuele machine met XP en krijg daar de melding adwcleaner_7.0.0.0.exe is geen geldige win32-toepassing. Krijg jij die melding soms ook?

Op Vista draait die wel, op XP niet (geldige win32-toepassing).

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
f_ankrijk