Ubuntu maakt Ubuntu TV voor smart tv's

In navolging van Google TV en Apple TV komt Ubuntu eind dit jaar ook met een variant van zijn besturingssysteem voor televisies. Ubuntu TV maakt het mogelijk om online video te kijken (YouTube), muziek af te spelen, films en series te huren - of van je pc of NAS te streamen naar je smart tv. Ook heeft Ubuntu TV digitale video recorder (DVR) mogelijkheden en een programmagids ingebouwd.

Je kunt door middel van apps nog meer functionaliteit toevoegen, zoals video bellen, sociale media, internetten en meer. Ubuntu TV is - net als alle smart tv's - verbonden met internet en je thuisnetwerk.

De tv als pc dus (smart tv is niet voor niks afgeleid van smartphone: slimme apparaten die als kleine, of grote, computer dienst doen). Onder andere Google, Samsung en Apple zijn hier al druk mee bezig en ook veel tv-fabrikanten brengen - soms wat beperktere - smart tv's op de markt.

Ubuntu TV is tijdens de CES elektronica-beurs aangekondigd door Canonical (het moederbedrijf achter Ubuntu) en moet eind 2012 klaar zijn. Derde partijen (tv fabrikanten) kunnen dan gebruik gaan maken van Ubuntu TV. Het project bevindt zich momenteel nog in de testfase.

Ubuntu TV

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
frankrij_