PDF Creator

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1739 stemmen)
Voor Windows

Na installatie van PDF Creator kunt u vanuit bijna elk programma via het menu bestand | afdrukken een document omzetten naar een PDF'je. PDF Creator werkt als een virtuele printer: u drukt de bestanden niet af, maar slaat ze op als PDF. Erg handig om van steeds in opmaak verspringende Word-documenten een sjiek uitziend PDF-bestand te produceren.

Het handige aan PDF-bestanden is dat de opmaak niet verschuift. Daarom heeft u geen problemen meer met veranderde marges, opschuivende plaatjes, rare afbrekingen en halflege pagina's - zoals zo vaak gebeurt met Word-documenten of spreadsheets die u op een andere pc opent.

Uitleg
U kunt met PDF Creator bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie pdf'jes maken. Ga bijvoorbeeld in Word naar het menu Bestand | Afdrukken. Vervolgens gaat u niet echt printen, maar kiest u PDF Creator als printer. Daarna slaat u het bestand waarmee u bezig bent op als PDF. PDF Creator werkt zo als een virtuele printer en maakt van uw document een PDF'je.


Kies in een willekeurig programma voor Bestand | Afdrukken en selecteer PDF Creator als Printer

U begint met PDF Creator te kiezen als virtuele printer vanuit andere programma's via het menu Bestand | Afdrukken. Daarna opent zich de interface waar u een naam kunt geven, instellingen kunt wijzigen, een profiel kunt kiezen en documenten kunt herschikken of samenvoegen.


De interface van PDF Creator met extra opties

PDF Creator heeft als voordeel op andere soortgelijke programma's dat het meerdere documenten kan samenvoegen tot één PDF-bestand. In tegenstelling tot sommige andere gratis programma's wordt er in PDF Creator ook geen watermerk van de producent toegevoegd aan de PDF-documenten. Heel handig dus.

Standaard wordt pdf-bewerker PDF Architect meegeleverd, maar u kunt ervoor kiezen deze optie uit te schakelen tijdens de installatie.

Categorie: 
PDF maken
Versienummer: 
2.0.2
Laatst gewijzigd: 
23 januari 2015
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Waarschuwing: lees eerst goed de installatie-instructies voordat u PDF Creator installeert!

Download PDF Creator
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Installatie instructies: 

Waarschuwing Als u niet onnodige extra software wilt, dan moet u aan het einde van de installatie goed opletten en de vinkjes bij deze opties weghalen en op Cancel klikken!


Vinkjes weghalen tijdens de installatie en Cancel klikken

Raad deze download aan (twee keer klikken): 
 


Reacties

Heeft de redactie weleens naar PDF24 PDF Creator gekeken?
Dit programma is ook in het Nederlands en wordt hoog gewaaardeerd (hoger dan PDF Creator die hier besproken wordt)op LO4D.com

Hoi,

Telkens ik iets wil "afdrukken" met de PDF-creator, staat het onderste deel van de pagina er niet op ? Ik gebruik windows 8.

Iemand een idee ?

Ik ben opzoek naar een word to pdf conversie.
Er zijn er meerdere, maar ik zoek er een welke met een batch verwerking zodat ik een wachtrij definieer en dat dan de convertor vooraan in de wachtrij de conversie maakt en daarna de volgende tot dat de wachtrij is afgewerkt.

Volgens mij kan dit gewoon met pdfCreator. complete word documenten of losse pagina's kan je "printen"naar een PDF. En pas als je alles verzameld hebt in dat programma, opslaan als PDF.
Of bedoel je dat je snel vele word bestanden wil converteren en samenvoegen? Dan is http://online-pdf.org een betere optie. In ieder geval sneller dan pdfcreator.

Jos,vriendelijk dank voor je reactie.
Het gaat om een 11 jaargangen met gemiddeld 725 facturen per jaar welke toentertijd gemaakt zijn in word.
We willen het graag een pdf op factuurnummer niveau kunnen benaderen voor archief doeleinden e.d.
Je hebt mij met PDFconverter een eind in de goede richting gewezen maar nog op factuur niveau.
benaderen.

Goedenavond Wim, de oplossing is eigenlijk heel 'simpel'. Je dient namelijk twee documenten te openen en als je dan in beide de PDF creator als printer hebt gekozen dan zal je zien dat het vakje wat bij jou grijs was, nu ineens wel kunt aanklikken. Je ziet beide documenten dan staan en de optie om ze samen te voegen etc.

Ik probeer vanuit een Windows Live Photo Gallery enkele geopende foto's samen te voegen tot één pdf-bestand. Hoewel op het scherm de foto in de juiste stand staat, komt deze in de printer-modus al een kwartslag gedraaid uit. Daarna is er echter geen touw aan vast te knopen hoe de foto's in de pdf staan. Bij voorkeur nog minimaal 90graden extra gedraaid. Kan iemand aangeven wat ik hier fout doe?

Is er ook een gratis programma waar ik PDF bestanden kan omzetten naar Word?

Ja, b.v. doxcillion document converter

in de versie 2.0 is het vakje "beheren" licht grijs gekleurd, waardoor je het niet kan aanklikken om documenten in wacht te zetten om daarna opnieuw samen te voegen. Hoe komt dit? het is een hiaat in het programma omdat ik deze knop zeer veel gebruik om PDF doc. opnieuw samen te stellen. Graag hulp hierbij.

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
frankr_jk