PDF Creator

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1708 stemmen)
Categorie: 
PDF maken

Na installatie van PDF Creator kunt u vanuit bijna elk programma via het menu bestand | afdrukken een document omzetten naar een PDF'je. PDF Creator werkt als een virtuele printer: u drukt de bestanden niet af, maar slaat ze op als PDF. Erg handig om van steeds in opmaak verspringende Word-documenten een sjiek uitziend PDF-bestand te produceren.

Het handige aan PDF-bestanden is dat de opmaak niet verschuift. Daarom heeft u geen problemen meer met veranderde marges, opschuivende plaatjes, rare afbrekingen en halflege pagina's - zoals zo vaak gebeurt met Word-documenten of spreadsheets die u op een andere pc opent.

Uitleg
U kunt met PDF Creator bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie pdf'jes maken. Ga bijvoorbeeld in Word naar het menu Bestand | Afdrukken. Vervolgens gaat u niet echt printen, maar kiest u PDF Creator als printer. Daarna slaat u het bestand waarmee u bezig bent op als PDF. PDF Creator werkt zo als een virtuele printer en maakt van uw document een PDF'je.


Kies in een willekeurig programma voor Bestand | Afdrukken en selecteer PDF Creator als Printer

U kunt het programma PDF Creator ook zelf openen (om bijvoorbeeld pdf'jes samen te voegen), maar meestal werkt u alleen met PDF Creator als virtuele printer vanuit andere programma's via het menu Bestand | Afdrukken. Dat is even wennen in het gebruik.


De interface van PDF Creator met extra opties

PDF Creator heeft als voordeel op andere soortgelijke programma's dat het meerdere documenten kan samenvoegen tot één PDF-bestand. In tegenstelling tot sommige andere gratis programma's wordt er in PDF Creator ook geen watermerk van de producent toegevoegd aan de PDF-documenten. Heel handig dus.

Versienummer: 
1.7.3
Laatst gewijzigd: 
28 april 2014
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Geschikt voor: 
Windows XP/Vista/7/8
Website: 
Download: 

Waarschuwing: lees eerst goed de installatie-instructies voordat u PDF Creator installeert!

Download PDF Creator
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Installatie instructies: 

Waarschuwing Als u niet onnodige extra software wilt, dan moet u aan het einde van de installatie goed opletten en het vinkje bij deze optie weghalen!


Vinkje weghalen tijdens de installatie bij Ik accepteer...

 


Reacties

Ben zeer benieuwd.
Het helpt wanneer je eerst een print maakt van de eerst 3 à 4 pagina's van deze site. Dat kun je gemakkelijker 'volgen' waar je bent en wat je moet doen. En vooral wat je NIET moet doen. Bij mij werkte het in ieder geval in één keer uitekend! Rob.
Op de website van PDF Creator kun je bij Translations ook gewoon de Nederlandse versie installeren, hoor!
zojuist geprobeerd het pdf programma te downloaden of het gelukt is ga ik nu ontdekken
limitations: 2 day free use, daarna betalen! Das niet echt gratis software toch?
De downloadlink die hier geboden wordt is absoluut gratis, onder de kop Download zie je:<br /><br /><div class="field field-type-text field-field-download"><div class="field-label"><strong>Download:&nbsp;</strong></div><div class="field-items"><div class="field-item odd"><p><a href="http://prdownloads.sourceforge.net/pdfcreator/PDFCreator-0_9_7_setup.exe?download" target="_blank">Download PDF Creator<br /></a></p></div></div></div>Als je daar op klikt <em>en enkele seconden wacht dan begint de download automatisch</em>. Je moet dus niet op een advertentie klikken op de site van Sourceforge. Klik anders op de site van Sourceforge op <u>Please use this direct link</u>.
Is de software gratis, of moet je inderdaad betalen? Indien er kosten zijn, hoeveel is dat dan??
Ben heel tevreden over dit programma! Gebruikte hiervoor gratis geleverd Presto! Pagemanager, maar mijn documenten kwamen er dan heel erg lelijk uit. Raar lettertype, ruimtes tussen titels. Eigenlijk niet te doen dus. Met dit programma worden word docs echter exact overgenomen (tot nu toe :)) als ik ze heb opgemaakt. Offertes en facturen zijn nu via mail te versturen. Dank dus voor deze software!!!
Kan ik met deze software, vooraf (dus voordat ik ga afdrukken) eenmalig een logo toevoegen zodat deze altijd op alle pdf documenten wordt weergegeven?
prima!
Beste lezers, Ik mis een bestnad als ik de PDFCreator opend ik krijg de volgende foutmelding: Het bestand Gsdll32.dll kan niet gevonden worden. Controleer de Ghostscript-map (zie-opties). wie kan mij meer vertellen of beter nog helpen? waar kan ik Ghostscript-map vinden? ik gebruik vista als platvorm Ik hoop dat iemand dit leest en mij kan helpen met vriendelijke groet Ruurd
is het probleem van de GSDLL32.DLL opgelost? Ik heb hetzelfde op Windows 7
is het probleem van de GSDLL32.DLL opgelost? Ik heb hetzelfde op Windows 7 dit heb jij geschreven op 23 september. is het inmiddels bekend hoe dit is op te lossen. sinds ik windows 7 heb kamp ik met hetzelfde probleem groet Ilse
Geachte medewerker, Is het mogelijk met uw programma een PDF te maken van een WP51 bestand (DOS-versie) ? Zo ja, hoe gaat dat dan ? Met vriendelijke groet, A.S.M. Patelski.
Inmiddels is versie 0.9.8 verschenen!
Als ik wil downloaden, moet ik eerst een SMS verzenden die met totaal € 5,25 gaat kosten. Dus wat is er nou gratis?!
Downloads op Gratis Software Site zijn altijd gratis... Lees alsjeblieft eerst eens de teksten op deze site... Waarschijnlijk heb je op advertenties geklikt of wat dan ook.<br /><br />Hier de gratis download:<br /><div class="field field-type-text field-field-download"><div class="field-label">Download:&nbsp;</div><div class="field-items"><div class="field-item odd"><p><a href="http://prdownloads.sourceforge.net/pdfcreator/PDFCreator-0_9_8_setup.exe?download" target="_blank">Download PDF Creator<br /> </a>(<u>wacht enkele seconden dan begint de download automatisch</u>. als de download niet automatisch begint klik dan op de site die opent op <u>Please use this direct link</u> - en niet op een Ads by Google advertentie)</p></div></div></div>
En zit echt niet verkeerd te klikken hoor!
Hallo, Ik ben al een tijdje aan het zoeken voor een goed programma om mijn publisher bestanden in pdf te converteren. Kan dat ook met dit programma? Daarnaast ben ik benieuwd of er ook een watermerk of een reclame lijntje in je pdf komt te staan? Dit heb ik namelijk al eerder gehad en aangezien het nu om een scriptie gaat, wil ik dat soort grappen niet nog een keer hebben! Bij voorbaat dank! Gill
Het werkt super! Bedankt! Handig dat het ook in nederlands te gebruiken is. Engels op zich ook goed maar nederlands is altijd wat handiger.
Goed programma, enkel mist het enkele extra's wat de zwaarwegende (nadelig), pro versie van adobe reader te bieden heeft. Maar het heeft meer voordelen dan nadelen !!! Aanrader !!!
Bedankt voor de download!
Hallo, Als ik het programma installeer krijg ik dit te zien: Error! Error 481 invalid picture wat moet ik doen?
Ik krijg dezelfde boodschap. Iemand een oplossing?
L.S. Na downloaden van dit programma heb ik gepoogd het taalbestand te downloaden. Dit volgens aanbeveling in de tekst: Download Nederlands taalbestand. Klik rechts op bovenstaande link en kies voor Opslaan als. Ik ben niet zo handig in deze dingen, maar bij rechtsklikken vind ik in het menu geen optie voor "Opslaan als" (dutch.ini bestand). Wat nu te doen? Wie kan mij verder op weg helpen? Alvast bedankt. Rob
Hoi Rob, Gewoon op de link klikken en opslaan als kiezen. Zet hem in de genoemde map en start PDFcreator op. Ga na het menu printer/.......etc. en kies Nederlands. Thats All! Suc6 AJ
Om helemaal correct te zijn zou er moeten staan: Klik rechts op bovenstaande link en kies "DOEL opslaan als..." Groetjes, Staf
Ik werk met Vista en Microsoftword/excel/... 2007 Wanneer ik een document in deze versie van PDF creator maak, zegt het programma, wanneer PDF is aangemaakt, kan document niet openen, wanneer je dan klikt op zoeken op internet naar een programma die dit dan wel kan, kiest hij PDF-creator, ehhh is dit niet een beetje vreemd, ik werkte tot gisteren met XP en microsoft 2003, zit het hem in 2007 versie of Vista. Wij kan me helpen. John
Heel handig, bedankt!!
Handige tool, en véél kleiner dan de ganse installatie van Adobe.
Bij mij werkt ie perfecto! Handig voor me scriptie ;-)
Is al eerder gevraagd, maar kon geen antwoord vinden, dus nogmaals de vraag: Kan ik met deze software, vooraf (dus voordat ik ga afdrukken) eenmalig een logo toevoegen zodat deze altijd op alle pdf documenten wordt weergegeven?
Het programma werkt perfect in Windows 7
Ik heb windows 7 en PDFCreator geïnstalleerd, maar als ik een Word document om wil zetten in PDF dan doet hij niets. Wat doe ik verkeerd?
ToP!! Doet het prima!
Goedenavond, Ik wil een bestaande PDF file kopieren naar een nieuwe PDF file zodat ik daarin wijzigingen kan aanbrengen. Heb de creator gedownload maar krijg het bestaande file er niet in. Wie heeft de oplossing. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Bob van der Vliet.
gebruikte eerst Primo. Die wil een extra pakket van microsoft erbij hebben. Deze heb ik gedownload en hij werkt (voorlopig) prima. Heel fijn.
L.S., Ik heb PDFCreator makkelijk kunnen installeren dankzij de duidelijke beschrijving en de hulp van mijn man, die iets meer thuis is in deze materie. Graag zou ik nog willen weten of het mogelijk is om in een bestaande pdf (Adobe bestand) nog wijzigingen aan te brengen? Moet ik dan misschien Browser Add On installeren? Dat weet ook mijn man niet. Mvg Christine R. Smit
Ik krijg een run time error
thnx
Hartstikke bedankt, werkt geweldig. Je moet wel even geduld hebben. Peter
werkt prima, hartelijk dank
HAllo, Heb het programma zojuist geinstalleerd en ik twijfel of werkt of dat iets niet goed doe; ik heb namelijk een word-bestand al zo naar 'de printer/pdf creator' gestuurd, maar nu komt er geen pdf achter te staan en als ik het bestand wil mailen dan is het nog steeds een. doc en helemaal door elkaar gehusseld. Hoe zie ik nu of het ook als PDF is opgeslagen en hoe kan ik het nu verzenden naar iemand? Ik hoor het heel graag!, dank alvast, Ellen
Beste, Heb alles gedwonload. Dit leek OK te zijn. Maar wanneer ik bv in Word een bestand zogezegd laat afdrukken, en dan als printer de PDFCreator aanduid, doet hij niets. (printer is niet actief !). Hoe kan ik die activeren? Ik hoop dit alsnog te kunnen oplossen met hulp. Alvast erg bedankt. Anna
Ik heb hetzelfde probleem als Anna! De 'printer' staat ertussen maar wanneer ik op ok duw, gebeurt er niets!
oke
PERFECTE TOOL Gebruik dit tooltje al meer dan een jaar en ben er zeer tevreden over. Het tooltje voegt een "extra" printer toe zodat je de keuze krijgt; printen via PDFCreator, ipv te printen maakt het tooltje op dat moment een PDF file van hetgeen je wilde printen. Dit kunnen dus alle soorten formulieren/doc's/gif/xls etc zijn, alles wat je kan printendaar kan je een PDF van maken. (zover mijn ervaring gaat)
Gebruik al jaren PDF-Creator 0.9.3 Werkt prima. Heb tussendoor eens o.9.8 gebruikt, maar kwam daar wat problemen tegen, dus teruggegaan naar 0.9.3 De Windows7 Upgrade advisor geeft aan dat 0.9.3 probleemloos draait onder W7.
Ik heb nog niets geinstalleerd, stel van wel en krijg printer problemen wat dan? Vista home premium besturingsysteem W.l.onecare Heb overigens nog 2 problemen nl: -Windows Installer: Kan geen toegang krijgen tot Windows Installer-Service.Is onjuist geinstalleerd. Ondersteunende hulp graag. -Windows Update: Er kan niet naar nieuwe updates worden gezocht.Computer fout code 8007051A sinds 8-12-2009 laatst gezocht naar updates geinstalleerd 14-12-2009 Microsoft is op de hoogte maar de problemen zijn nog niet opgelost. Ook hiervoor ondresteeunende hulp. Reageren

Reageren

Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
e_geland