PDF Creator

Cijfer van bezoekers: 
Gemiddelde: 8.1 (1724 stemmen)
Voor Windows

Na installatie van PDF Creator kunt u vanuit bijna elk programma via het menu bestand | afdrukken een document omzetten naar een PDF'je. PDF Creator werkt als een virtuele printer: u drukt de bestanden niet af, maar slaat ze op als PDF. Erg handig om van steeds in opmaak verspringende Word-documenten een sjiek uitziend PDF-bestand te produceren.

Het handige aan PDF-bestanden is dat de opmaak niet verschuift. Daarom heeft u geen problemen meer met veranderde marges, opschuivende plaatjes, rare afbrekingen en halflege pagina's - zoals zo vaak gebeurt met Word-documenten of spreadsheets die u op een andere pc opent.

Uitleg
U kunt met PDF Creator bijvoorbeeld vanuit Word, Photoshop of een andere applicatie pdf'jes maken. Ga bijvoorbeeld in Word naar het menu Bestand | Afdrukken. Vervolgens gaat u niet echt printen, maar kiest u PDF Creator als printer. Daarna slaat u het bestand waarmee u bezig bent op als PDF. PDF Creator werkt zo als een virtuele printer en maakt van uw document een PDF'je.


Kies in een willekeurig programma voor Bestand | Afdrukken en selecteer PDF Creator als Printer

U begint met PDF Creator te kiezen als virtuele printer vanuit andere programma's via het menu Bestand | Afdrukken. Daarna opent zich de interface waar u een naam kunt geven, instellingen kunt wijzigen, een profiel kunt kiezen en documenten kunt herschikken of samenvoegen.


De interface van PDF Creator met extra opties

PDF Creator heeft als voordeel op andere soortgelijke programma's dat het meerdere documenten kan samenvoegen tot één PDF-bestand. In tegenstelling tot sommige andere gratis programma's wordt er in PDF Creator ook geen watermerk van de producent toegevoegd aan de PDF-documenten. Heel handig dus.

Standaard wordt pdf-bewerker PDF Architect meegeleverd, maar u kunt ervoor kiezen deze optie uit te schakelen tijdens de installatie.

Categorie: 
PDF maken
Versienummer: 
2.0.1
Laatst gewijzigd: 
17 december 2014
Licentie: 
Open source
Taal: 
Nederlands en Engels
Website: 
Download: 

Waarschuwing: lees eerst goed de installatie-instructies voordat u PDF Creator installeert!

Download PDF Creator
(wacht enkele seconden dan begint de download automatisch)

Installatie instructies: 

Waarschuwing Als u niet onnodige extra software wilt, dan moet u aan het einde van de installatie goed opletten en de vinkjes bij deze opties weghalen en op Cancel klikken!


Vinkjes weghalen tijdens de installatie en Cancel klikken

 


Reacties

Is er ook een gratis programma waar ik PDF bestanden kan omzetten naar Word?

in de versie 2.0 is het vakje "beheren" licht grijs gekleurd, waardoor je het niet kan aanklikken om documenten in wacht te zetten om daarna opnieuw samen te voegen. Hoe komt dit? het is een hiaat in het programma omdat ik deze knop zeer veel gebruik om PDF doc. opnieuw samen te stellen. Graag hulp hierbij.

Het werkt iets anders dan in vorige versies:
Druk een bestand af met PDFCreator, laat het PDFCreator-scherm open staan, druk het volgende bestand (en evt. nog meer) af met PDFCreator, en voilà: de knop 'Beheren' wordt actief!

Werkt gewoon goed als je je aan de installatie instructies houd.

Ik heb hetzelfde probleem. Mijn beheren knopje is grijs en kan ik dus niet gebruiken. Het commentaar van Ed hierop is niet echt behulpzaam. Weet iemand anders wel hoe je dat repareert?

Er wordt vaak PDF gevraagd als je ergens op wil reageren.

Ik ben benieuwd. Ik hoop dat het werkt

Is het ook mogelijk om met dit programma meerdere losse word documenten tegelijk tot losse PDF bestanden te maken?

alles ziet er goed uit nu nog testen

alles ziet er goed uit nu nog testen

Reageren

Plain text

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
Verplichte controlevraag
Om spam tegen te houden
oostenri_k