Windows 11 komt er echt aan: bekijk hier de eerste gelekte afbeeldingen

Update 24 juni 2021

Originele bericht 15 juni 2021

Het lijkt nu duidelijk te zijn: de opvolger van Windows 10 die volgende week aangekondigd gaat worden heet echt Windows 11. En Windows 11 krijgt een behoorlijke facelift. Met een taakbalk en startmenu die gecentreerd worden weergeven (niet meer linksonder maar midden op de taakbalk) - zoals bijvoorbeeld macOS dat al jaren heeft. Ook is er een nieuw logo voor Windows 11. Plus afgeronde hoeken en nieuwe icoontjes maar zonder live tegels.

Een bèta-versie van Windows 11 was gelekt via een Chinees forum en is nu razendsnel verspreid over internet volgens Bleeping Computer. Overal duiken inmiddels afbeeldingen op van Windows 11.

Zo ziet Windows 11 eruit


Startmenu en taakbalk middenin en nieuw vierkant Windows 11 logo. Je kunt het Startmenu via Instellingen wel weer aan de linkerkant plaatsen


De naam Windows 11 lijkt bevestigd

Windows 11 wordt in het najaar verwacht.

Deel dit artikel: 

Reacties

Lees het stukje paar reacties hieronder eens van Meinona...
Die snapt hoe het werkt tegenwoordig! ;-)

Mijn ideale windows versie zou zijn : een modulair basis OS met zelf kunnen kiezen wat je allemaal wel en niet erbij wil hebben..maar ja dan krijgen ze geen data=geld binnen he!

Helemaal waar…
Ik heb Windows 7 ultimate .
Maar gaat deze sleutel niet omzetten in Windows 11 .
Waarom komt Microsoft niet meer met ultimate versie?

Meer van hetzelfde via nietszeggende plaatjes die je er ook weer uit kunt laten zien als Windows 10.
De enige nieuwswaarde is dat Windows 11 er aan komt.

Dit is natuurlijk nieuws maken omdat er geen nieuws is.
https://nl.wikipedia.org/...

Als dit serieus is moet je je toch zorgen maken om de beveiliging van Microsoft als zij hun bedrijfsgeheimen niet intern kunnen houden.

Tegenwoordig is er nog amper een normale product presentatie omdat alle bedrijven hun gegevens langzaam "lekken".
Tweakers staat er tegenwoordig bomvol mee,smartphone,videokaarten,PC's alles word "gelekt"
Allemaal goedkope reclame omdat je zo als bedrijf steeds weer opnieuw in het nieuws komt.

Dat was met Windows 9 ook zo:
https://www.windows-helpd...

Ik vind de nummers 9, 11 en 13 een beetje "vreemd" en misschien vinden ze dat in het buitenland ook,zoals bij ons bijvoorbeeld Fiat Croma m.i. een slechte naam was.

Het valt trouwens op dat rechtsonder in de screenschot 15-6-2021 staat en bij de afbeelding met Windows 9Pro 16-6-2021,in het laatste geval gaat het "uitlekken" wel erg snel.

Als ik als websitebeheerder echt serieus genomen zou willen worden,zou ik aan dit soort berichten veel minder aandacht schenken ;)

moet zijn: de afbeelding met Windows 11Pro

"Als dit serieus is moet je je toch zorgen maken om de beveiliging van Microsoft als zij hun bedrijfsgeheimen niet intern kunnen houden." Nee, dit is heel slim gebruik maken van de nieuwsgierigheid van mensen. Je zorgt er voor dat het wordt gelekt, dan verschijnen er overal artikeltjes over Windows 11. Net zoals bij andere producten maken ze gebruik van "teasers". En een van de aardigste varianten daarvan is het zogenaamde "lek". En nu heeft iedereen het over Windows 11, zelfs ik doe dat op dit moment. Maakt Microsoft zelf een teaser, dan wordt er vaak negatiever gereageerd dan nu, nu zien allerhande speculaties het daglicht en zonder een cent advertentiekosten hebben we het met zijn allen weer over Windows, en kan een roepende in de woestijn nog eens de woorden Linux en Ubunta laten horen/lezen.

Of het slim is om zo te werken is nog maar de vraag,op korte termijn misschien wel,maar om nu jaar in jaar uit met "gelekte" informatie te komen gaat toch wel een beetje vervelen.

Als ik op Tweakers het nieuws lees kom ik niets anders dan "gelekte" info tegen, je krijgt op die manier de indruk dat je als lezer niet serieus genomen wordt.

Welke figuren die info verspreiden en hoe dat ze genoemd worden zal mij een zorg zijn.
Ze doen dat vaak alleen maar om meer viewers op hun website te krijgen het zijn waardeloze berichten die ook op deze website terecht komen.

Dat er op MS berichten negatiever gereageerd wordt komt omdat er nog mensen zijn die MS serieus nemen ;)

Nog even over Linux ;)
Windows 10 mag dan wel op 100 miljoen computers staan het is nog maar de vraag hoe vaak die computers gebruikt worden.
Ik denk dat MS m.b.v. spyware dat wel weet!

De smartphones en tablets met Android lijken de strijd te gaan winnen.
MS is wanhopig bezig om hun "play store" vol te krijgen met apps.

Je ziet dat ook in computerbladen,er wordt steeds meer over smartphones,Linux en zelfs Apple geschreven en Windows verliest steeds meer terrein.

Ik lees in die bladen alleen nog maar over Windows-problemen en hoe je die kan oplossen met programma's die niet door MS geleverd worden.

Linux gebruikers hebben minder problemen,zeker wat updates betreft.

Als je dan jarenlang die W10 ellende hebt meegemaakt, wil je wel eens een betere en een echt gratis oplossing adviseren ;)

Niet goed natuurlijk,maar wel menselijk....

Als Windows op zoveel computers geïnstalleerd staat is het logisch dat er meer problemen naar boven komen. Dat heeft enerzijds te maken met het product en anderzijds met de gebruiker. Ik werk al ruim vijfendertig jaar met Windows en heb nog nooit een probleem gehad dat niet opgelost kon worden. Je zal dus over een Disc Operating System gebaseerd op Linux niet zoveel problemen tegenkomen om dat het maar op een enkele computer staat in de privé omgeving. Het origineel Unix wordt natuurlijk breder gebruikt. In de fotowereld is in 2019 aangekondigd dat er een opvolger komt voor de camera Pentax K-3 Mark II. Eind april van dit jaar is de camera leverbaar geworden, maar vanaf het moment van aankondiging zijn er allerhande roddels geweest over die camera, wat er wel en niet mee moest kunnen, ook de octrooi publicaties werden nagevlooid met conclusies door "deskundigen"die kant noch wal raakten. De laatste maanden van het vorige jaar werden er pas aantal teasers en filmpjes gepubliceerd door Ricoh/Pentax wat ook weer leidde tot allerlei veronderstellingen over het product en mogelijkheden over nieuwe functies en wat is het resultaat: de camera verkoopt goed zonder een cent aan reclame te hebben uitgegeven. Nee hoor, dat lekken is een slimme zet zelfs als je dat jaar in jaar uit doet, want het publiek zorgt voor de eigen reclame!

Dé kampioen is toch wel Apple: halen zelfs de frontpagina's zodra ze de zoveelste variant van hun slimfoon aankondigen. Alle autofabrikanten idem, liefst dan nog met een halfscherpe foto van een prototype op de Nürburgring.

Maar als jij Wikipedia als bron vermeld (ook al gaat dat over iets anders) ben jezelf niet echt betrouwbaar met het geven van reacties. Iedereen kan in Wikipedia aanpassingen doen dus de betrouwbaarheid hiervan is niet echt groot.

Wikipedia werkt met moderatoren en die zijn behoorlijk streng.

Vernieuwen laten uitlekken enzovoorst maakt deel uit van hun strategie. Mensen nieuwschierig maken is het woord. I love windows 10, 11 en whatever wat er komt Windows forever.

Lijkt meer een beetje Ubuntu-achtig of de kant van KDE qua uitstraling van het startmenu. Wellicht omdat Ubuntu en Microsoft ook samenwerken...

als het maar gratis

Iedereen hier zegt van wel, dus daar ga ik maar van uit :)

Ik kan er niets nieuws aan ontdekken.
Het enige dat belangrijk is, is dat het gratis blijft.
En dat de systeemeisen niet torenhoog worden opgeschroefd.
Ergens gelezen dat Windows 11 Sun Valley zou gaan heten.
Kan ook de codenaam voor de nieuwe versie zijn.

Sun Valley is de codenaam

Maakt mijn niet uit.
Ik blijf bij mijn Linux systeem.
Omdat Windows 11 ook weer veel gaat vragen.
Hier bedoel ik mee dat je pc / laptop enz erg traag wordt.

Ik heb mee eens in zitten lezen op diverse sites over die nwe windows 11..

NB. let op!! dit is op ervaring van die nu gelekte eerste beta versie!!

Naast wat cosmetische veranderingen schijnt er aan het OS intern
amper/tot nix veranderd te zijn tov Win 10...

We wachten maar af wat Msoft in die persconferentie over een week ons aan info/reclame gaat geven.....

(Btway.. dat startmenu in midden kan je ook weer vrij simpel terug zetten naar links onder...)

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_voorkust