Ook zero-day lek in Java

Behalve in Flash, zit ook in de Java-plugin een zero-day-lek, zo meldt Security.nl. Het lek in Java is kritiek en wordt vooral misbruikt bij gerichte aanvallen tegen Amerikaanse defensie-instellingen. Gewone gebruikers hoeven vooralsnog dus niet veel te vrezen, maar dat kan natuurlijk veranderen. Via het lek, dat uitgebuit wordt door het bezoek van besmette websites, kan malware op iemands pc geplaatst worden.

Totdat producent Oracle een beveiligingsupdate uitbrengt voor de kwetsbaarheid in Java is het verstandig om Java te verwijderen van je pc of uit te schakelen in je browers of op click-to-play te zetten. Lees hier onze instructies hoe je plugins kunt uitzetten of alleen op aanvraag activeren (click-to-play) in je browsers.

Deel dit artikel: 

Reacties

En er is nu nwe java versi uit > Version 8 Update 51
Releasedatum 14 juli 2015 > https://www.java.com/nl/d...

Als je een android telefoon hebt gebruik je ook java android is linux kernel met java er bij.

Maar de plugin zit niet in de Chrome browser op Android.

Precies! Heel verstandig!

Ik gebruik al 3 jaar geen java meer, ik mijd dan ook alle dingen die werken met java!

Oorspronkelijk stond Java ook niet meer op mijn Windows 8.1 computer en wou ik het er niet meer opzetten, maar helaas moest ik het recent wel installeren om hier in België mijn belastingaangifte online te kunnen invullen.

Ook hier vechten ´´Tom en Jerry´´ rustig verder... De kat denkt dat hij de muis kan pakken met een stukje kaas. Maar de muis blijkt telkens slimmer en weet de kaas weer te pakken, voordat de kat hem te grazen krijgt. Maar dat zijn cartoons waar nog wel om te lachen valt. Dat gelazer met die internet-criminelen is allesbehalve vermakelijk!

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
no_rwegen