Updates voor Windows 8.1: KB4015550 plakt lekken dicht (april 2017)

Windows 8.1 krijgt sinds oktober 2016 maandelijkse cumulatieve updates die in één bundel met één KB-nummer geleverd worden. Gisteravond, op de maandelijkse pleisterdag van Microsoft, is KB4015550 verschenen: een update die lekken dichtplakt.

In april worden lekken verholpen in Internet Explorer en de Windows componenten Hyper-V, libjpeg image-process library, Win32K, Adobe Type Manager font driver, Active Directory Federation Services, Lightweight Directory Access Protocol, Windows kernel-mode drivers, OLE, Scripting Engine en Windows Graphics component.

Bovendien is er een kritieke update voor Office, mocht je Microsofts kantoorpakket geïnstalleerd hebben. De lekken in Internet Explorer en Office zijn zero-day lekken die al actief misbruikt worden door internet criminelen. Snel updaten is dus wenselijk. Anders dan vroeger geeft Microsoft tegenwoordig minder details over de kwetsbaarheden die dichtgeplakt zijn.

In Flash voor Internet Explorer 11, dat standaard wordt bijgewerkt via Windows Update in Windows  8.1 en 10 (voor Windows 7 en andere browsers onder Windows 8.1 en 10 moet je dat zelf doen), worden zeven lekken dichtgeplakt. Dit zijn kritieke lekken die aanvallers in staat stellen om de pc van een slachtoffer over te nemen. De Flash-plugin heeft trouwens een eigen update-nummer: KB4018483.

Ook worden nog enkele fouten opgelost die de betrouwbaarheid en stabiliteit van Windows 8.1 moeten vergroten. Ten slotte gaat het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software je computer zoals gebruikelijk controleren op de ergste actuele virussen en malware (dit is echter geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Deel dit artikel: 

Reacties

Updates van Windows 8.1 lukt niet meer.
Heb al van alles geprobeerd maar niets helpt.
Weet iemand raat.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
b_lgarije