Windows Phone 8.1 geen updates meer. Heb jij een Windows phone?

Afgelopen dinsdag is officieel de ondersteuning gestopt voor Windows Phone 8.1. Microsofts eennalaatste mobiele besturingssysteem krijgt geen updates meer. Ook geen beveiligingsupdates en is daarmee End Of Life (EOL). Daardoor wordt door Microsoft alleen nog Windows 10 Mobile ondersteund op telefoons.

Probleem is echter dat 80% van de Windows telefoons nog op Windows Phone 7, 8 of 8.1 draait en ook lang niet alle toestellen kunnen upgraden naar het nieuwste mobiele OS - Windows 10 Mobile. De Lumia 1520, Lumia 930, Lumia 830, Lumia 735, Lumia 730, Lumia 640 XL, Lumia 640, Lumia 635 (1 GB RAM), Lumia 540, Lumia 535, Lumia 532, Lumia 435 en Lumia 430 kunnen upgraden naar Windows 10 Mobile, maar de populaire Lumia 520, 630, 920, 925 en 1020 bijvoorbeeld niet. Je kunt de Upgrade Assistent downloaden om te kijken of jouw telefoon in aanmerking komt voor de upgrade naar Windows 10 Mobile.

Daarmee is het zieltogende mobiele besturingssysteem van Microsoft bijna definitief de nek omgedraaid, want nieuwe Windows telefoons met Windows 10 Mobile komen nauwelijks meer uit en staan zelfs bij Microsoft niet meer op de planning om gemaakt te worden.

Bezitters van Windows telefoons met Windows Phone 8.1 kunnen dus nu naar een andere smartphone - met hoogstwaarschijnlijk Android of iOS - op zoek gaan, want hun telefoon krijgt geen updates meer en nieuwe Windows telefoons worden eigenlijk niet meer gemaakt. Om maar te zwijgen over de belabberde app-situatie: steeds meer app-makers hebben het laatste jaar besloten om geen apps voor Windows Mobile meer te maken.

Onze vraag is:
Heb jij nog een Windows telefoon?

En in de reacties horen we graag welke Lumia (of andere Windows telefoon) je nu hebt en wat jouw volgende telefoon gaat worden!

Deel dit artikel: 

Reacties

Is mijn Windowphone Lumia 640 LTE nu nog zonder problemen van windows 8.1 naar windows 10 te Up graden?

Nihil

Ik heb een Microsoft Lumia 550 ... Jammer dat Microsoft de duimen heeft moeten leggen voor Andoid en iOS. Niettemin worden op internet nog steeds Lumia-modellen verkocht

Mijn vader heeft tot nu toe nog een Lumia 520, maar omdat alles nu stilvalt en er nooit ergens apps voor gemaakt worden, stapt hij over naar een Android smartphone.

Ik heb een 550 met W10 maar ben weer terug bij mijn oude 520 met W8.1
De reden is dat Heredrive en de fm radio uit W10 zijn gesloopt.
Een volgende telefoon zal wel iets van android worden maar dat probeer ik zo lang mogelijk uit te stellen.

Op zich helemaal niks bijzonders want hoeveel smartphono's met android worden al jaren niet meer upgedate de consumentenbond heeft een tijdje geleden een proces aangespannen tegen Samsung omdat de update zo lang wegbleven en wat heeft dat opgeleverd?

Dat updaten heeft MS dan in elk geval voor windows 10 mobile wel goed geregeld: het afgelopen half jaar zeker al twee grote updates gehad en deze week weer een. Daar kan Android nog wat van leren.

Dan heb ik een antiek geval daar er door mij nog gebruik van een Nokia 2700 uit 2009 gemaakt word.

De uitkomst van de peiling is niet erg waarschijnlijk.
43% van de deelenmers zou een Windows Phone hebben.
Tegen 38% een Android telefoon en 4% een iPhone.
Aannemelijker is 4% een Windows Phone heeft, 65% een Android en 31% een iPhone.

Ik denk dat de meeste Android en iPhone bezitters dit artikel ook niet aanklikken als ze de titel zien. Dit is voornamelijk voor Windows telefoon bezitters interessant. En die klikken er dan ook veel meer op, vandaar dat ze oververtegenwoordigd zijn (m.a.w. het is geen representatieve steekproef van smartphone bezitters in NL)  :-)

Helemaal gelijk natuurlijk.
Mijn schatting is ook nog eens veel te optimistisch gebleken.
Het aandeel van de iPhone wereldwijd blijkt maar 14,5% te zijn.

Mijn Lumia 640 (dual sim) is een prima, voordelig toestel met vele mogelijkheden. Het is eigenlijk een pc in zakformaat. Je kunt er via bluetooth van alles op aansluiten (bv toetsenbord), het kan fungeren als mobiele hotspot, heeft goede accuduur (> 1dag), het krijgt regelmatig updates, er zijn nog ruim voldoende apps. En daarom is het zo spijtig om te zien dat nieuwe apps vrijwel alleen maar voor iOs en Android worden gemaakt en dat dit soepel werkende besturingssysteem ten onrechte zo weinig kopers heeft gevonden. Overigens is windows 10 mobile een stuk flexibeler dan windows 8.1.

Zelf heb ik een Lumia 650, mijn vrouw een Lumia 640 LTE. Voor beide toestellen kan ik helemaal instemmen met wat ciao hierboven schrijft. De camera van de Lumia 650 levert een heel goede kwaliteit foto's. Wat ik aan apps nodig heb en ook frequent gebruik (wat moet een mens toch met al die games?) is gewoon leverbaar in de Windows Store. We hebben zeker geen spijt over onze keuze voor deze soepel werkende en prettig geprijsde windows phones.

Helaas mijn Lumia 630 kan niet updaten. Overstappen doe ik niet, dan maar een domfone.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
duits_and