Updates voor Windows 8.1 : KB3185331 plakt kritieke lekken dicht in IE en Windows onderdelen, plus update voor Flash (oktober 2016)

Windows 8.1 krijgt sinds oktober 2016 maandelijkse cumulatieve updates die in één bundel met één KB-nummer geleverd worden.
 

KB3185331: Windows 8.1 (11 oktober 2016)
Gisteravond, op Microsofts maandelijkse pleister-dinsdag, is cumulatieve update KB3185331 voor Windows 8.1 uitgebracht. In deze update zitten ook de niet-beveiligingsgerelateerde updates van september verwerkt.

KB3185331 omvat een bundel met verbeteringen, foutoplossingen en beveiligingsupdates voor diverse Windows-onderdelen. Zo worden in oktober verschillende kritieke lekken dichtgeplakt in: Windows authentication methods, Internet Explorer 11, Microsoft Graphics component, Microsoft Video Control, kernel-mode drivers en Windows registry.

In Internet Explorer 11 voor Windows 7 en 8.1 zitten deze maand 10 ernstige lekken (en een lek zit nog in de Windows 10-versie) waarvan één al actief misbruikt wordt door internet criminelen om informatie te achterhalen van een pc. Verder zijn er kritieke lekken gevonden in de Windows-onderdelen Video Control en Graphics Component. Via schadelijke bestanden of websites kunnen aanvallers de controle over een pc overnemen.

Ook in Microsoft Office zit een zero-day lek dat uitgebuit wordt. Updates voor Office worden echter apart geleverd, buiten de cumulatieve updates voor Windows om. Ten slotte worden lekken in de ingebouwde Flash Player in Internet Explorer 11 in Windows 8.1 dichtgemaakt. Deze update voor Flash wordt ook los aangeboden via Windows Update als KB3194343.

In plaats van de maandelijkse 'rollup' met alle updates kun je er ook voor kiezen om - handmatig - alleen de beveiligingsupdate te installeren (KB3192392). Deze bundel wordt niet via Windows Update aangeboden.

Deel dit artikel: 

Reacties

Je kan wel eens gelijk hebben,maar het geeft maar weer eens aan hoe zorgvuldig Microsoft met zijn updates omgaat.

Anoniem, betreft alleen indien met System Center Operations Manager 2012 R2-console, denk dat geen enkele bezoeker van deze site zich hier zorgen over hoeft te maken omdat het het niet op hun situatie enigszins van betrokkenheid te maken heeft

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
du_tsland