Windows 8.1 krijgt vanaf nu alleen nog beveiligingsupdates

Dinsdag liep de 'basisondersteuning' voor Windows 8.1 af. Vanaf nu krijgt Windows 8.1 alleen nog beveiligingsupdates en geen nieuwe functionaliteit meer. Dit heet bij Microsoft 'uitgebreide ondersteuning' - wat een slechte vertaling is van Extended Support, want waarschijnlijk wordt 'verlengde ondersteuning' bedoeld.

Hoe dan ook: Windows 8.1 krijgt nog wel vijf jaar beveiligingsupdates dus als je bij Microsofts voorlaatste besturingssysteem wilt blijven dan kan dat nog tot januari 2023. Windows 8.1 heeft een marktaandeel van slechts een paar procent. De meeste Windows-computers draaien Windows 10 of Windows 7. Windows 7 wordt trouwens nog tot januari 2020 ondersteund.

  Basisondersteuning
(nieuwe functies)
Uitgebreide ondersteuning
(alleen nog beveiligingsupdates)
Windows 7 13 januari 2015 14 januari 2020  
Windows 8.1 9 januari 2018  10 januari 2023
Windows 10 13 oktober 2020 14 oktober 2025

Onze vraag is:
Blijf jij Windows 8.1 nog gebruiken tot 2023?

En in de reacties horen we graag waarom jij de voorheen gratis upgrade naar Windows 10 niet gedaan hebt!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik zit met een nog best goede Acer I5, probleem is alleen dat de hardware geen windows 10 ondersteund. Ben dus genoodzaakt om hier Windows 8 / 8.1 op te installeren.

Ik kan windows 10 niet installeren te weinig capaciteit op harde schijf
ik zit ook met een Acer 15 die best goed werkt , jammer ik ben dus ook genoodzaakt 8.1 verder te gebruiken .

Op de Medion Akoya Notebook Md 99330 wordt de installate van windows 10 niet voltooid. Ook het installeren vanaf een opstartbare usb stick lukt helaas niet. Het beeldscherm is z.g. niet compatible.

windows 8.1 , werkt super goed , maar dan wel met de classic Shell er op .
het tegelmenu is enkel voor aanraakschermen gemaakt .
dat heeft windows dan ook snel veranderd met win 10.

Begin vorig jaar laptop gratis upgraden van Windows 7 naar Windows 10 1407 had ik beter niet kunnen doen, hij was al traag opstart tijd ging naar 3 min soms meer.
Na paar dagen er aan sleutelen,werd er niet beter op dan maar gekozen voor nieuwe wd 10 schone install met Samsung ssd is de start tijd naar 11 sec. :))

het is te zien welke laptop u gebruikt , een dure win 7 laptop , kan win 10 gemakkelijk aan , terwijl een goedkope win 8 laptop dat niet aan kan .

Ik gebruik zins kort Windows 10 voor mijn online radio station en heb hier verschrikkelijk spijt van. Ik draai 24/7 muziek en iedere maand vliegt nu wel een keer de non-stop muziek computer uit, baal hier enorm van! Met Windows 7 kon je zelf de updates uitzetten en met Windows 10 krijg je ze automatisch door je strot gedrukt. Nu vliegt tegenwoordig zomaar je PC uit midden in de nacht. Prima een PC die up to date is, maar mag ik zelf misschien bepalen wanneer ik deze updates installeer. Geef mij mijn Windows 7 maar terug, waardeloos!

klopt ; win 10 is een simpele versie voor te surfen en te mailen , daarom is het ook GRATIS, ik gebruik win 7 zonder internet voor alle andere taken .
altijd beter dan compleet overstappen .

win_update_stop_setup dit programma kunje windows 10 update mee blokkeren en kan hij niet meer update werk echt

Blijf bij windows 8.1 omdat Canon geen windows 10 drivers wil maken voor mijn MP800
printer.

Heb je al eens geprobeerd of die driver van Win8 niet ook gewoon werkt onder Win10? Dikke kans dat het gewoon werkt. Onder water is er volgens mij niet zoveel verschil tussen 8 en 10.

goede tip , behoud uw oude PC of laptop , en koop een nieuwe met win 10 er bij .
ik heb laptops met WIN millenium, WIN XP, WIN Vista, Win 7, Win 8.1, en Win 10.
meeste zijn accu kapot maar gebruik ze met netstroom.
ik kan nog al mijn oude programma en spelen gebruiken van 19 jaar ver .

Werk heel veel op de desktop, soms op een laptop en nooit met een tablet-pc. Heb dus Win 8 en 8.1 overgeslagen (na testen). Had wel eens een Windows Phone 8.1 willen uitproberen, maar toen hielden ze er mee op.

als u een oude laptop kunt op de kop tikken , kunt u deze nog steeds uitproberen.
8.1 isi file ,is te downloaden op de windows webside.
als de oude laptop de win 8 stikker heeft kunt u die GRATIS installeren met die iso file.
windows 8.1 werkt SUPER goed , maar dan wel met de Classic shell er bij .
de standaard menu met tegels is ook heel goed als een aanraak scherm heeft .
met een muis is dat een ramp .
dus gewoon classic shell er op en werken als met win 7.

Windows 8.1 met Classic Shell is het beste en snelste besturingssysteem van de reeks 7,8,10. Zonder Classic Shell is het een ramp.

Maar pas inderdaad op met de laatste (meltdown) update van januari, die kan voor problemen zorgen.

Voor sommigen is Windows 8.1 zonder Classic Shell een ramp, bijvoorbeeld voor OmeSjaak. Maar dat zijn ook de zelfde mensen die een chauffeur nodig hebben om hun auto te laten rijden...

natuurlijk , is dat de beste oplossing ; steeds nu in 2019 draaien veel bedrijven win 7 , omdat deze gebruiksvriendelijk is .
win 8.1 zonder deze Classic Shell is een stap achteruit .
win 10 is daarvan beter , deze heeft een prima menu .
daar hoef ik de Classic Shell niet ,maar gebruik wel een paar snelkoppelingen al voorbeeld Configuratie scherm , de knop INSTELLINGEN is niet altijd handig .

Had win 8.1 pro op mijn pc en was altijd goed tevreden maar sinds de laatste update van microsoft wat gebeurd is toen mijn pc in de slaapstand stond is mijn pc bij nieuwstart vastgelopen met de melding inaccessible_boot_device en was onder geen enkele manier meer op te starten.
Heb daarna maar besloten de pc opnieuw te installeren en heb nu win 10 pro geinstalleert en moet zeggen tot nu toe loopt het net zo vlot als mijn eerdere win 8.1 pro.

het is aangeraden altijd uw systeem compleet te vernieuwen , win 10 maakt alle 6 maand een nieuwe versie , vorig jaar was dat 1803 en 1809, deze kunt u via Media creation tool GRATIS op een USB stick dowloaden.
dit is een iso file die automatisch boot, dan heeft u een verse PC die 10 keer sneller werkt als deze met al de updates .
ik wacht nu af naar 1904 versie .

Wij waren op vier laptops en een pad overgeschakeld van 8.1 naar 10 en nu weer terug naar 8.1 en zijn zeer tevreden en beter af bij deze beslissing.
W10 zorgde voor meer problemen dan echt lekker werken, nu met 8.1 loopt alles weer lekker vlot en zonder problemen !

het is omdat uw laptops gemaakt waren voor win 8.1, als u op een goede nieuwe laptop win 10 gebruikt werkt deze heel goed .
win 10 is wel een kaler versie dan win 8.1 , maar is prima voor te surfen en te mailen .
ik gebruik nog steeds win 7 voor de meeste programma's zoals foto verwerking .
win 7 is de meest professionele Windows ooit gemaakt , ook de enige die XP kon evenaren , win 10 is gemaakt voor iedereen ook mensen die NIETS kennen van computers.
beetje zoals een android tablet of smartphone.
win 10 is ook heel makkelijk te installeren op elke capabele PC.
win 10 vind de meeste drivers zelf .

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
wit-rus_and