Er komen in het vervolg twee keer per jaar grote updates voor Windows 10: in maart en september

Microsoft heeft gisteren bekendgemaakt dat er in het vervolg twee keer per jaar grote updates voor Windows 10 zullen komen. In maart en september komt dan telkens een nieuwe versie van Windows 10 uit. En deze zullen vervolgens 18 maanden ondersteund worden met beveiligings- en onderhoudsupdates - waarna je weer gratis kunt upgraden naar een volgende versie.

Microsoft heeft net de Creators Update voor Windows 10 uitgebracht, met versienummer 1703 (jaar/maand). In september moet de volgende grote update komen die nieuwe functionaliteit brengt. Deze nieuwe versie van Windows 10 heeft als codenaam Redstone 3 - en zal als versienummer dan vermoedelijk 1709 krijgen.

Deze halfjaarlijkse cyclus van grote updates in maart en september moet duidelijkheid brengen in het uitgaveschema voor Windows 10. Nu is dat nog onvoorspelbaar met grote updates die in november 2015, augustus 2016 en april 2017 kwamen. Daarnaast zullen natuurlijk elke maand nog de gebruikelijke beveiligings- en onderhoudsupdates verschijnen. Alleen de grote updates in het voor- en najaar bevatten nieuwe functies.

De versies van Windows 10 (tot nu toe zijn 1507, 1511, 1607 en 1703 uitgebracht) zullen vervolgens anderhalf jaar ondersteund worden. Dit is vooral voor bedrijven van belang die een zo stabiel mogelijke Windows-versie willen en niet twee keer per jaar een upgrade willen doen.  Consumenten kunnen de upgrade ook een tijd uitstellen, maar minder lang dan bedrijven.

Wat vind je van het nieuwe uitgave-schema van Windows 10? En heb je liever twee keer per jaar nieuwe functies, of heb je een voorkeur voor minder nieuwe functionaliteit en meer stabiliteit? Geef je mening in de reacties!

Reacties

vraag me af wie er zit te wachten op deze updates, zolang je een vrij recente apparatuur bezit, maar wat met een ouder systeem? En wat met de aangekondigde herfstupdates, moet dergelijke software niet, heb die niet nodig.
http://datanews.knack.be/...

Tevreden dat ik windows 10 niet op het systeem heb, kijk nog effe uit en als deze onzin niet veranderd zal mijn systeem dat wel doen, weg van microsoft.

In de creators update is in het startmenu (rechtsklik!) het configuratiescherm verduisterd. Het is er nog wel, maar alleen bereikbaar door in het startmenu (linksklik) de term configuratiescherm te typen. Dat zou logisch zijn geweest in Windows 8, maar niet in 10, waar we zo wordt de gebruiker voor gehouden de startknop weer terug hebben gekregen.

Ik heb nog altijd problemen met mijn webcam, als ik de webcam opstart komt er even een beeld op en dan valt het beeld weg en krijg ik de foutmelding we kunnen uw webcam niet vinden dit is foutcode 0xA00F4244(0xC00DABE0) Heb al van alles geprobeerd en raak er niet uit.

Ik neem aan dat er bedoeld wordt een halfjaarlijkse update ipv een tweejaarlijkse update...

excuus, moet zijn "Ik neem aan dat er bedoeld wordt een halfjaarlijkse cyclus ipv een tweejaarlijkse cyclus...". Was even afgeleid

afbeelding van redactie

Klopt, is gewijzigd.

Ik heb al meerdere malen proberen te updaten naar windows 10 creators, maar wat ik ook probeer,ik krijg de mededeling er is iets mis gegaan met de foutcode 0x8007001f. Kan iemand mij helpen dit op te lossen?

Misschien een probleem tussen update en (audio)driver? De updateassistent checkt e.e.a., maar niet alles. Zie
https://answers.microsoft...
en
https://ugetfix.com/ask/h...

Een clean install is natuurlijk ook een optie.

0x8007001f kwam bij de anniversary update ook al voor.
https://answers.microsoft...

Ook na 'Windows opnieuw instellen' bleef de Creators Update bij mij hangen op 88% van de installatie voltooid. Wat de update-assistent checkt is te verwaarlozen.
Als je momenteel Windows 10 kunt draaien (Gratissoftware mededeling) dan kun je dat na de Creators Update ook.
Het is een probleem van Microsoft. Waarvoor ze (nog) geen oplossing bieden.
Gewoon afwachten tot de Creators Update je door Microsoft wordt aangeboden.
En dan is het nog maar afwachten of het dan wel lukt.

Dank je wel

Afgekeken? Het lijkt Ubuntu wel met 1604, 1610 en 1704. Het is wel te hopen dat bepaalde nuttige zaken niet steeds verdwijnen, zoals in 1703 met de afzonderlijke instellingen voor te lettergrootte is gebeurd.

Met het freeware programma Winaero Tweaker kun je alsnog de lettertypes in de laatste Windows10 versie afzonderlijk aanpassen. Niet netjes van Microsoft, maar met wat kunst en vliegwerk lukt het toch weer.

Ja, inderdaad. Nog makkelijker met "System Font Size Changer" (changesize.exe). Maar wel triest dat deze voorziening eruit is gesloopt en dat heel veel tekst nog steeds niet afzonderlijk groter te maken is, zoals in het Startmenu bijvoorbeeld.

Als ik het goed begrijp kan ik de Creators Update nu al anderhalf jaar afhouden dus versie 1607 vasthouden?
Ik ben totaal niet geïnteresseerd in de Creators Update.

afbeelding van redactie

Windows 1607 krijgt ongeveer anderhalf jaar beveiligingsupdates, dus tot ergens begin 2018. Maar Microsoft kan dat soms wat oprekken. Windows 1507 krijgt nog tot volgende maand updates.

Houd er wel rekening mee dat Windows Update je veel eerder automatisch zal upgraden. Het uitstellen kan officieel alleen in de Pro- en Enterprise-versies.

afbeelding van redactie

Het kan inderdaad vrij ingewikkeld zijn om upgrades zo lang mogelijk uit te stellen. Heb tekts aangepast. Lees hier meer:
http://computerworld.nl/s...
http://computerworld.nl/a...

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nederla_d