Microsoft pusht Windows 10 weer harder: upgrade gaat automatisch als je klikt op het afsluitkruisje (klik op *hier*, of gebruik Never10 of GWX Control Panel)

Microsoft is al driekwart jaar druk bezig om iedereen over te laten stappen op Windows 10. Windows 7 en 8.1 gebruikers die nog niet over zijn worden steeds sterker gepusht om te upgraden. En Microsoft bedenkt steeds meer trucjes om mensen te verleiden. Zo kon je al een tijdje alleen kiezen uit 'Upgrade nu' of 'Upgrade vanavond'. Alleen op het kruisje van het meldingsvenster klikken voorkwam een ongewenste upgrade. Nu heeft Microsoft dit ook weer aangepast. Je kunt alleen nog maar de upgrade voorkomen als je ergens in de kleine lettertjes op 'hier' klikt, zo laat de website ExtremeTech zien. Het kruisje van het meldingsvenster helpt ook al niet meer, Microsoft beschouwt dat tegenwoordig als toestemming geven. Je upgrade wordt ingepland en automatisch uitgevoerd als je niks doet.


Klik hier

Dit zijn praktijken die we steeds meer zien bij gratis programma's die proberen om allerlei ongewenste toolbars en onnodige software mee te leveren. Je moet heel goed opletten waar je op klikt, want anders zit je met de extra rotzooi opscheept (wij waarschuwen altijd voor dit soort praktijken met een rood uitroepteken en installatie-instructies). Van een betrouwbaar softwarebedrijf als Microsoft zou je dit soort ongein niet (mogen) verwachten, wat ons betreft...

Windows 10 is nog maar twee maanden gratis te krijgen (tot 29 juli 2016) en daarna heeft Microsoft beloofd te stoppen met deze geniepige colporteurspraktijken en zijn voet tussen de deur weg te halen. Tot die tijd zul je dus goed moeten opletten als je Windows 10 niet wilt. Ook kun je diverse gratis tooltjes downloaden die Windows 10 moeten tegenhouden, zoals GWX Control Panel en Never10 van Steve Gibson.

Lees hier hoe je binnen 31 dagen nog terugkunt naar Windows 7 of 8.1
Lees hier een stappenplan om te upgraden naar Windows 10

Heb jij ongewild een upgrade naar Windows 10 gekregen? Heb jij bovenstaand venster al in het Nederlands gezien? Of wat heb je gedaan om een upgrade te voorkomen? Laat het weten in de reacties!

Reacties

Serieus dat er mensen zijn die geen vooruitgang willen voor mij, hoe lang moet ik dit nog accepteren?

nieuw aangepast update meldingsscherm.

http://www.zdnet.be/nieuw...

afbeelding van redactie

beetje flauw redactie, vermelding op zdnet is van 28 juni (ongeveer gelijktijdig met ghacks en vele anderen) en de opmerking van -lemmoort- is van 29 juni 2016 - 10:08 , de redactie geeft dit item op 29 juni 12:05, m.i. is dus die re van de redactie van 29 jun 2016 - 14:15 een beetje overbodig.

Ga jij nou meer lekker terug naar je mancave en draai maar lekker Linux op je eiland oh en zorg er voor dat ik je nooit tegenkom, hebben we tenminste geen last van dat Linux klootjesvolk.

Ik had al eerder een reactie gegeven op dit artikel maar om de een of andere reden is het weer verdwenen. Dat Windows 10 zonder tussenkomst van de computereigenaar wordt geïnstalleerd is grote onzin. Hoe dan ook, men moet zoals met ieder stukje software voordat er ook maar iets wordt geïnstalleerd altijd een akkoord geven op de licentieovereenkomst. Dus van enige automatische installatie zonder tussenkomst van de eigenaar is geen sprake.

Ik heb ontelbare keren Windows 10 proberen te installeren. Telkens blijft de installatie-cirkel hangen op 25%. Vaak uren. Door geforceerd de installatie af te breken wordt de oude Windows 7 configuaratie weer hersteld. We zijn dan weer enige uren verder. Alle adviezen op de diverse forums hebben dit probleem niet kunnen oplossen. Dan maar geen Windows 10! Door de Windows update KB3035583 te verwijderen en een een paar vinkjes weg te halen, werk ik nu al weer enige tijd met een stabiele Windows 7. Windows 10 komt wel als mijn huidige apparaat het niet meer doet.

Heel vervelend dat op die manier het werken met Windows 10 enorm wordt vergald door mislukte installaties. Mij lijkt, persoonlijke gedachte hoor, dat het beter is om de C schijf (HDD) helemaal opnieuw te formatteren en dan eens proberen om Windows 10 opnieuw erop te zetten. Ik weet niet of een SSD schijf ook geformatteerd moet worden? Heb nog te weinig ervaring daarmee.

Wellicht kan iemand mij hierop corrigeren? Dus op een schone schijf opnieuw Windows 10 erop proberen te zetten. Daarna programma´s terug, etc. Met een redelijk jonge p.c. of laptop zou het volgens mij beter moeten gaan? Windows 10 over een andere besturing heen gaat volgens mij nooit goed werken. Dan blijf je volgens mij, ik zeg het maar in simpel Nederlands, ´´kloten´´. Uiteraard wel voor backups vooraf zorgen van administratie en andere belangrijke zaken, maar dat hoeft nauwelijks betoog. Daar zorgt iedereen sowieso voor. Wellicht de beste oplossing?

Op 5 mei wordt de strijd voor vrijheid en burgerrechten herdacht, tegen Nazi-Duitsland én Silicon Valley. I had a dream.

Wat heeft dit met Windows 10 te maken? Irrelevant.

Nog een Nederlandstalige link (ipv engels)

http://www.zdnet.be/opini...

Do NOT FEED the Trolls

Vergelijking windows, mac en linux
http://www.zdnet.be/achte...

Een paar maand geleden de laptop van een kameraad laten upgraden van Windows 8.1 naar Windows 10.
Deze laptop heeft een i5 van de 5e generatie, 6GB RAM en was nog nooit op het internet geweest.
Dus eerst begonnen met W8.1 te updaten, daarna overgegaan naar W10 en daarna ook gecheckt op laatste updates.
Het updaten en de upgrade gingen vlot, maar vind persoonlijk dat dat heel traag is (ben Linux gewend, daar hoeft bij updaten niet herstart te worden).
Windows 10 heeft dan een goede maand prima gewerkt, maar ineens bleek het startmenu niet meer te werken... (rechtermuisknop wel, linkermuisknop niet...)
Gelukkig stond er een snelkoppeling van een browser op het bureaublad, waardoor google kon helpen.
Dit bleek al snel helemaal geen alleenstaand feit te zijn en gelukkig is Microsoft deze maand met een oplossing gekomen hiervoor in zijn recentste updates.
Was niet eenvoudig om te updaten met een defecte startmenu... maar nu werkt alles terug prima.
Vind het wel spijtig dat er tot deze maand nog zo'n zware fouten in het besturingssysteem zaten, dus betrouwbaarheid???
Vind ook dat W10 een hele hoop overbodige toeters en bellen in het menu stopt, maar dat kan je gelukkig aanpassen.
Als ik vergelijk met Ubuntu Mate 16.04, dan voelt Windows 10 loom aan, terwijl de processor op dat moment toch niet echt hard aan het werken is.
W10 lijkt me zeker en vast een vooruitgang in gebruik t.o.v. W8 en W8.1, maar ben niet echt overtuigd van de meerwaarde t.o.v. W7.

@ rik, “i5 van de 5e generatie “is dus al van begin 2015, en “nog nooit op het internet geweest “, dus ook geen stuurprogramma s bijgewerkt ?

Klopt inderdaad, pc was gewonnen uit een loterij op een braderij, kameraad wachtte ettelijke maanden tot iemand tijd had om deze eens in orde te zetten. Laptop lag dus al deze maanden in de kast stof te vergaren...

OMG. Er zit iemand serieus te twijfelen of Unbuntu niet beter is dan Windows 10. Ik begin me serieus te twijfelen aan jouw geestelijke vermogen en geestelijke gesteldheid. Ik denk dat het niet zo goed met jou gaat.

Het gaat wel eens vaker mis met updates en zeker upgrades
je mag van geluk spreken als je pc (of pcs) nooit probleemen
hebben met updates
bij mij is al 2 x voorgekomen dat een nieuwe pc na een
windows update niet meer werkend te krijgen was
na opnieuw opstarten bleef ie gewoon hangen
kon ik uiteindelijk nog via herstelschijven opstarten
maar de harddisk moest opnieuw geformatteerd worden
want er was iets misgegaan en de pc herkende de
windows folder niet meer of iets in de richting
als enige mogelijkheid stond er dan nog
heel gewoon 'opnieuw formatteren'
en ik scan elke pc die ik heb met 2 scanners minstens
wekelijks soms zelfs vele malen
Bij mijn laptop duurde die windows 10 installatie
GVD! - wel zo'n 9 UREN. terwijl ik gewoon 30MBIT download
snelheid heb ongeveer zo n 5 MB Per seconde.
EN de laptop moest de HELE tijd aan internet hangen.
ik kan me niet voorstellen dat microsoft dit normaal vind

Domme vraag, als je nu eens nadenkt en je gebruikt de Media Creation Tool en je download de uitvoer van dat programma (de ISO) op een USB stick of CD/DVD (hoe heet ook mag heten) en je laat dat Media Creation Tool nu eens een verse installatie maken op dat medium en vervolgens start je van dat apparaat op door in je BIOS de opstartvolgorde te veranderen naar het medium van de gewenste keuze, zou je dan niet wat sneller Windows 10 er op hebben staan. Ik heb het namelijk al vaker gedaan en het staat er bij mij in 2 uur op een Intel i3 processor. Maar ja, dat is een Intel he? Dat willen we niet hebben.

mijn vrouw heeft ook in haar tandartsenpraktijk hier last van terwijl de bedrijfsprogramma's (patiëntenkaart en digitale röntgen) nog niet zijn aangepast. Heb daarom een klacht ingediend bij de ACM

Bepaalde bedrijfssoftware werkt ook nog niet naar behoren of helemaal niet meer onder Windows 10. Zelfs Microsoft's eigen Flightsimulator 2004 (FS9) werkt niet helemaal goed (display probleem).

In het algemeen werkt Windows 10 redelijk goed en lijkt ook veel sneller dan Windows 7. De echte opstartsnelheid kun je te weten komen via "Opnieuw opstarten" of Afsluiten met Shift ingedrukt houden, waarbij namelijk geen sluimertoestand (hybernation) wordt toegepast. Windows 10 ruimt bij het upgraden behoorlijk slecht de rommel op. Als voorbeeld kun je eens in de taakplanner kijken, waar nog veel taken ingepland kunnen staan voor het verwijderde Media Center. In de Systeem log vind je fouten aangaande dergelijke zinloze taken.
Daarnaast staan er ook na de Windows 10 upgrade nog steeds restanten van stuurprogramma's voor oude hardware, zoals printers die al in lang vervlogen tijden gedumpt zijn. Ook deze stuurprogramma's zorgen voor foutmeldingen in de Systeem log.
Het is natuurlijk mogelijk om een en ander te cleanen, maar alsnog een schone installatie na het maken van een complete back-up, lijkt in veel gevallen de beste en snelste oplossing.
Veel geheugen (meer dan 3 GB) heeft alleen zin bij de 64-bit editie van Windows 10. De 32 bit versie gebruikt maximaal 3 GB geheugen, maar maakt daar maximaal een 12 GB virtueel geheugen van, via de PAE functie die in de processor vereist is. Op die manier heb je een virtueel 34-bit systeem.

Ja, ik ben het met je eens, Cohoo. Ik heb gisteren de handleiding van mijn computer bekeken. Daar wordt het verhaal van Windows 10 bevestigd. Inderdaad; dat ''afsluiten'' een soort van sluimertoestand inhoudt. Ik laat het maar zo. Vind het wel plezierig, die turbostart. Ik houd van snel kunnen beginnen na aanzetten. Toch vreemd? Ik sloot voorheen Windows XP ook zo af?

Met opstarten van Mijn Windows XP Medion was ik diverse minuten bezig, voordat alles was ingeladen. Maar anderzijds; die computer vertoonde toen al flinke problemen. Over 1 ding kunnen we het volgens mij sowieso eens zijn; een voor geïnstalleerde Windows 10 op een hagelnieuwe SSD schijf garandeert, lijkt mij, de beste optie voor goede werking van deze nieuwe besturing. Windows 10 over Windows 7 of 8.1 heen, lijkt mij enig risico te geven? Je hebt overigens gelijk dat regelmatig en goed onderhoud die conflicten zouden kunnen beperken.

Enfin; binnenkort nog even een backup maken van de c schijf op een 250 Gigabyte USB stick of externe SSD schijf, zodat ik in de toekomst eventuele problemen heel snel kan oplossen. Maar voor eventuele Windows 10 problemen heeft Lenovo een mooi intern vangnet gemaakt, zo las ik gisteren. Maar voorlopig draait het als een zonnetje. Dank voor je reply, Cohoo.

Hoi Anoniem; dat snelle opstarten komt omdat zelfs 'afsluiten' bij windows 10 niet echt uitzetten betekent, maar een soort sluimertoestand. Druk tijdens het afsluiten maar eens op 'shift', je zult merken dat win 10 dan meer afsluit en langer doet over opstarten. Wat betreft win 10 'over je win 7 installatie' upgraden; als je win 7 versie optimaal presteerde zal ook win 10 dat doen, waren er echter al 'vertragingen' door slecht onderhoud, dan neem je deze mee naar het nieuwe win 10 besturingssysteem. Je kunt evt daarna nog een schone installatie van win 10 doen!
Een SSD levert natuurlijk ook veel snelheidswinst op en 8Gb werkgeheugen is top!

Ja, ik begrijp de problemen die mensen kunnen ondervinden met het installeren (upgraden) van Windows 10 over een bestaande bestudering heen. Ik heb mijn Lenovo laptop met Windows 10 nieuw en schoon gekocht en heb de stellige indruk dat Windows 10 alleen DAN (!) geheel probleemloos kan werken. Volgens mij, zeg ik gevoelsmatig, lijkt het me riskant om zo Windows 10 over een bestaande besturing heen te zetten. Loop je, denk ik, tegen risico aan. Of is dat niet zo? Ik heb de wijsheid ook niet in pacht, maar mijn gevoel voor logica fluistert mij die gedachte in.

Overigens; van traagheid merk ik niets! Ik heb nog nooit zo´n razendsnelle computer gehad. De samenwerking van een schoon voor geïnstalleerd Windows 10 met een Intel Core I5, 8 gigabyte geheugen en SSD schijf is een geweldige stap vooruit, ten opzichte van de oude HDD systemen. Binnen 8 a 10 seconden is bij mij Windows 10 gestart. Zo snel startte Windows XP echt Nooit! Dus als Windows 10 traag ingeladen wordt, bij een upgrade, is er volgens mij iets aan de hand?

XP met SSD zal ook wel héél vlot opstarten!

Nooit geprobeerd, maar ik denk dat dat zeker zal schelen. Overigens; mijn oude XP computer liep op zijn laatste benen, met ´´versleten drivers´´, denk ik? En nog meer makke. Dus denk dat de storing niet alleen aan XP te wijten was. Hoe dan ook; met Windows XP heb ik vele jaren met heel veel plezier gewerkt, zonder veel issues. Kende veel ins en outs van die besturing.

Maar eens gaan ook computers naar de gallemiezen en als ze 11 jaar oud zijn moet je wel wat anders. Als dan ook nog eens blijkt dat Windows 10 heel nauw aansluit bij de oude Windows XP besturing, dan is dat alleen maar een hele prettige integratie en overstap. Het verbaasde mij.

Voor wat betreft eventuele kwetsbaarheid van Windows 10, ´´omdat het ook in XP zou hebben gezeten?´´ (Zou niet weten welke kwetsbaarheden er in XP zaten, ik heb er nooit in bijzondere mate iets van gemerkt, moet het vast en zeker in Windows 10 eruit zijn gehaald, lijkt mij.)

Ergens hier in dit forum opperde iemand om regelmatig goed onderhoud te blijven plegen. Een hele goede opmerking. Zo hou je langste plezier van Windows. Meer kun je toch niet doen, of overstappen naar een andere besturing. (Ubuntu, Linux, noem maar op.) Of naar Apple uitwijken. Weet je ook niet wat je tegenkomt. Niet te lang bij stilstaan. Je moet een beslissing nemen.

Ik heb een goede keuze gemaakt voor Windows 10 en nu maar vertrouwen dat ze daar bij Microsoft hun best erop hebben gedaan. Het ziet er goed uit, merk ik en werkt prettig. Geeft vertrouwen!

Was vooral bang dat de pc na een upgrade (weer) vreselijk traag zou worden door resten van het vorige besturingssysteem. Ook dat lijkt erg mee te vallen (alleen langere opstarttijd). Scheelt weer een hoop gedoe en tijd van een schone installatie.

Sinds 5 dagen ben ook ik ''door de pomp'' met een hagelnieuwe laptop met Windows 10 home erop. Mijn 11 jaar oude Medion laptop met Windows XP begaf het onlangs en was niet meer te redden. Ik heb zolang mogelijk geprobeerd e.e.a. draaiend te houden met het Windows XP als besturing. Werkte nog prima, vond ik. Maar; toen de oude computer het onlangs begaf moest ik capituleren.

Mijn vakantiegeld bracht uitkomst, dus de Medion ging net precies ´´op tijd´´ kapot. Ik heb gekozen voor een pracht Lenovo ideapad 300 met Windows 10 home erop. 128 gigabyte SSD schijf erin. Allernieuwste Intel Core I5 processor en 8 gigabyte intern geheugen. uitbreidbaar tot liefst 32 gigabyte. Als er IETS (!) mij echt 100% is meegevallen, is het vooral Windows 10!

Ik dacht dat het veel ingewikkelder was dan Windows XP? Welnee! Het lijkt er juist sterk op. Mijn aanvankelijke angst voor Windows 10 bleek in retrospectief ongegrond te zijn. Heb je jarenlang ervaring met Windows XP of Vista, dan ben je heel snel gewend aan Windows 10. Ik vind het een prachtige besturing, toegift! Nu ´´speel´´ ik ermee en het werkt heel logisch.

Kan helaas niet vergelijken met Windows 7 of 8.1, maar ik denk dat Microsoft met Windows 10, EINDELIJK LUISTEREND (!) naar de markt, weer net zo´n sterke besturing heeft uitgebracht als het oude en goede XP, door heel duidelijk, vind ik, XP weer als basis te nemen. Erg goede zet!

Klopt, Windows 10 is niet veel anders dan een opgewaardeerde XP. De overstap is makkelijk en voor de rest doet Microsoft alles voor je. Dit een laags-besturings systeem is nog even kwetsbaar als XP uit de oude doos. Je kunt ook nog Classic shell draaien, dan heb je zelfs je oude XP menu's weer terug.

U bedoelt wellicht een opgewaardeerde Vista.

Mooi zo, tenminste nog iemand die niet zo loopt te zeveren over Windows 10, dat zijn dezelfde mensen die tenminste vooruitgang willen en die hun fouten eerlijk toegeven en ook graag hulp accepteren van anderen.

Nog 5 nachtjes slapen en dan is de gratis rommel aambieding eindelijk voorbij.

Je kunt in de middeleeuwen blijven hangen ook. Dan gebeurt er niks en kun je gewoon blijven slapen. Ik gebruik W10 van in het begin.... Mijn oordeel... XP was goed, W7 was beter, maar W10 is the best.

Helemaal mee eens ik ben begonnen als insider en sinds ik de publieke versie heb doe ik niet meer mee maar ik vind het een heel goed systeem. je kan het helemaal naar je eigen idee instellen.

Vergeet niet het onvolprezen Windows 8.1. Stukken sneller dan Windows 7 met een heerlijk groot startmenu...!

Ik snap waarom u anoniem wilt blijven.

Windows 10 is alleen geschikt voor super naïeve mensen die nog nooit van Edward Snowden en de CIA (waarvan de NSA een onderdeel is) gehoord hebben.

Verder alles goed?

Oh mocht je Edward Snowden tegenkomen, zeg dan dat het een GROTE crimineel is die het voor alle veiligheidsdiensten onmogelijk en moeilijker maakt terroristen op te zoeken op te sporen en uit te horen. Ik wil jou wel horen als ze je van je bed komen lichten, omdat je NEE hebt gestemd tegen de sleepwet.

Ik vind het helemaal niet ongepast dat Microsoft mensen pusht om over te stappen naar Windows 10. Windows 10 is gewoon een goed besturingssysteem en begrijpelijk dat ze bij Microsoft gebaat zijn om in de toekomst 1 besturingssysteem te updaten.
Al die verschillende versies van Windows up to date houden kosten Microsoft handenvol met geld, tenslotte is de gebruiker er ook bij gebaat dat zijn besturingssysteem goed werkt en veilig is.

Als ik als gebruiker een besturingssysteem wil dat goed werkt en veilig is zal ik wel linux installeren ipv het al jaren krakkemikkige windows.

Als je echt onveilig besturingssysteem wil hebben dan moet je juist Linux nemen. Omdat het van bij elkaar geraapte stukjes software aan elkaar hangt en er (haast?) geen controle is op die software is de kans heel groot dat je een systeem hebt met allerlei "lekken". Nog niet zo lang geleden (2015) is er ook een groot lek geconstateerd in de software. Doordat de software van verschillende schrijvers vandaan komt die niet gecontroleerd worden door collega's (oftewel een quality assurance system) is de kans heel groot dat in ieder stukje software een iets kwaadaardigs mee wordt geprogrammeerd. Bij Windows kan je tenminste Microsoft als producent aanspreken, probeer dat maar eens met een Linux distributie.

Ooit al eens geprobeerd te klagen bij Microsoft als hun updates voor win 7 uren duren. Nergens geen contact mailadres te vinden op hun website. Ne zware virusscanner draaien om alle rotzooi buiten te houden. Bij de installatie van windows ben je enkele uren zoet en dan moet je nog bijkomende software installeren. Ik denk niet dat linuxdistro's zoals Ubuntu of Linux Mint een samenraapsel zijn van stukjes software, de kleine onbekende distro's misschien wel. Ubuntu wordt gemaakt door Canonical een groot bedrijf. Ik ken alle drie systemen: Windows, Mac en Ubuntu, waarvan de 2 laatste de minste kopzorgen geven. Je moet wel de software gebruiken die via hun software center wordt aangeboden en gecontroleerd. Op deze site staat gratis windows software met Adware, nooit iets van gemerkt op Mac of linux. Als je graag games speelt blijf je best bij windows.

Als updates uren duren in Windows 7 dan is er iets mis met de computer, of met de internet verbinding, de driver voor de dual processor kan ontbreken of misschien een virus (maar dat laatste is onwaarschijnlijk). Maar het is onzin dat de updates in Windows 7, 8 of 8.1 uren duren. Zelfs na het herinstalleren van Windows 7 namen de 189 updates ongeveer een 45 minuten in beslag. Dat is dus incluis alle updates voor Microsoft Office 2010 via een niet stabiele wifi-verbinding. Kortom, ik hoef niet te klagen over wat dan ook bij Microsoft. En als ik dat wel wil dan kan je in een forum van Microsoft terecht en daar je vraag stellen (answers.microsoft.com).
Ubuntu maakt overigens niets zelf. Ze maken een distributie van Linux met de meest gewilde stukjes gratis software. Daarom kom je er Firefox tegen, LibreOffice en allerlei programmaatjes om het besturingssysteem werkend te krijgen van verschillende auteurs (kijk de licentievoorwaarden er maar op na van de verschillende onderdelen).

De windows 7 pc's zijn net terug geherinstalleerd, volgens ZD net zit er in windows 7 een bug, waar door het zoeken naar updates en installeren traag gaat. Met win 8,1 of 10 geen probleem.
http://www.zdnet.be/achte...
Het internet staat vol over het trage updaten van windows 7, wat niet wil zeggen dat dit bij iedereen zo is. Misschien een tactiek van Microsoft om meer mensen laten over te stappen op win 10.
Als mensen tevreden zijn over windows, ok voor hen. Maar de mensen waar bij ik de minste of geen ondersteuning moet geven draaien Mac of heb ik voor hen linux geinstalleerd. Als iemand zijn windows pc crasht of een virus op loopt ben ik zeer tevreden dat ik deze mensen hun pc of gegevens nog kan redden met een Linux (AV)CD.

Ik vind het allemaal nogal sterk hypothetisch wat je schrijft, Winne, vind ik. Als iemand zijn Windows pc crasht, etc... Van te voren een backup van de C schijf op een 256 gigabyte USB stick, of externe SSD schijf maken, dan kun je redelijk snel e.e.a. weer corrigeren, langs die weg. Dus het argument dat je je gegevens per saldo kwijt bent na een Windows pc crash, heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand! Les 1 bij computeren is dat je sowieso backups maakt.

Johan Cruyff zei ooit; ´´ieder nadeel heeft ook zijn voordeel´´ en zo is het! Als iemand zijn pc crasht door een virus, dan heeft hij of zij een slecht anti virusprogramma gebruikt, klaar! Bij een zwaar, liefst professioneel, antivirus programma is dat nagenoeg uitgesloten dat een pc crasht door een virus. Ikzelf gebruik Bitdefender Internet Security 2016 en die is, gezien mijn ruime ervaring ermee, pot en pot dicht! Geldt ook voor concurrenten als Kaspersky, Norton en zo nog een paar en ook onder gratis antivirus software zitten heel goede pakketten die de boel prima dicht kunnen houden. Avast is er bijvoorbeeld zo een en zo zijn er nog een aantal.

Ik heb nu daarnaast mijn periodieke Windows 10 updates als extra bescherming en additioneel speur ik eventuele calamiteiten op met Malwarebytes en Super Antispyware. Om de dag even C cleaner gebruiken om het register snel te checken. Andere register cleaners zou ik zeker niet gebruiken. Wat moet je nog meer doen? Niks, want meer kun je met een Windows pc of laptop niet doen. of je moet een volleerd systeem programmeur zijn en de meeste van ons zijn dat niet. De meeste van ons zijn ´´stopcontact gebruikers´´ en vertrouwen op een goed werkend systeem als we het aanzetten en bij calamiteiten kunnen we wel iets zelf, maar het blijft toch beperkt.

Apple besturing is prachtig, net als het merk zelf, maar de software ervoor is mij te duur. Daarom moet ik geen Apple. Wat dat betreft kun je goedkoper terecht bij Windows software. Ieder zijn keuze! Overigens ben ik het met 1 ding wel met je eens. Er zit ook volgens mij een duidelijke dwingende strategie van Microsoft achter de promoting van Windows 10. Ik draaide tot voor kort met Windows XP. Het IS dat mijn laptop onlangs instortte, anders had ik NOG met XP gedraaid. Het feit dat voor XP sinds april vorig jaar geen updates meer zijn, is keihard onderdeel van die dwang om mensen in zekere zin te dwingen over te stappen naar Windows 10.

Maar ja; als de boel instort moet je een keuze maken. Plain and simple. Ik ben er nu achter gekomen dat Windows 10 een prachtig alternatief is voor Windows XP en ben blij dat ik nooit wat met Windows 7 of 8.1 te maken heb gehad. Niks aan gemist! Had eerder twijfel, maar als iets is zoals het is, moet je dat ook gewoon onderkennen. Niks mis met Windows 10! Ik bedoel dit niet als een aanval op je Winne, let wel, maar ben het niet helemaal met je stelling eens.

Mensen blijven mensen, ook als je de raadgeving doet van regelmatig te backuppen voeren ze het niet altijd uit. Er wordt ook veel vertrouwd op de gewone virusscanner van windows, die wel eens iets mist. Ik heb ook al gevallen geweten dat mensen een virusscanner gekocht hadden, geinstalleerd maar niet geregistreerd zodat ze geen updates ontvingen. Gebruik zelf ook bitdefender na jarenlang avast en malwarebytes te draaien. Ken windows al van versie 3,1. XP was het beste. Ik heb alleen moeten vaststellen dat er veel te veel tijd kruipt in het gezond houden (updaten en beveiliging) van een windows systeem tov een linux of apple systeem.
Het voordeel van windows is inderdaad dat meer software beschikbaar is, maar dit is voor mij of mensen die alleen een pc gebruiken voor eens op internet iets op te zoeken zeker geen bezwaar, daarom installeer ik bij deze wel eens een linux.
Ik test momenteel een win 10 systeem uit (schone installatie, geen upgrade), ik denk en hoop dat dit het minst problemen zal geven. En het zou schoon zijn dat win 10 het nieuwe xp is.

Het is niet zo zeer een bug in Windows 7, maar een bug in de Windows Update Agent. Het probleem doet zich ook voor bij Windows 8 en 8.1. Bij Windows 7 ontstaat de fout nadat SP1 is geïnstalleerd en er een nieuwe versie van WUA wordt geïnstalleerd XXX.306. Vervolgens is er een juni 2015 een update verschenen die WUA op de knieën bracht. Microsoft lost dat weer op met een update 3112343 (geloof ik) die dan weer via (het niet meer werkende update) geïnstalleerd moet worden om de fout te herstellen. Maar in het geval van Windows 7 was/is het probleem kennelijk zo heftig, dat alleen een handmatig downloaden helpt, maar helaas heeft Microsoft dat niet wereldkundig gemaakt. Maar soms werkte update onder Win7 wel en dan blijkt dat direct na een installatie van WUA xxx.306 de juiste update die het probleem voorkomt wel direct wordt geïnstalleerd. Ik heb overigens nog nooit meegemaakt dat een van mijn pc's onder welke versie van Windows dan ook crashte. Mensen die daar wel last van hebben en mij te hulp roepen hebben altijd een PC die meer op een vuilnisbelt lijkt, dan op een stukje gevoelige elektronica.

het moet natuurlijk xxx.320 zijn!

U schrijft grote zeer grote onzin over Linux ! Na de eerste zin had ik al in de gaten dat u van Linux helemaal niets af weet ,er helemaal geen kaas van heeft gegeten ,verdiep u er nu eens goed in, en kom dan over een paar jaar met een opmerking waar we echt wat aan hebben. Ik heb momenteel 15 jaar een Linux-distro op mijn PC, nog nooit problemen gehad! Nooit weer Windows voor mij !

Inderdaad, Linux is zeer grote onzin. Ik denk er hetzelfde over. Als je goed op het web zoekt, dan kom je erg veel ellende tegen mbt Linux of eigenlijk beter, de verschillende distributies. In de kern is Linux een goede kernel, maar het gaat er natuurlijk om wat er omheen gebouwd moet worden om het hetzelfde gebruiksgemak te geven als Windows!

Windows is natuurlijk ook bedoeld voor simpele zielen, dan blijf je daar toch bij.Ik blijf erbij dat Linux met de distro die ik heb ,Debian , een heel mooi systeem is.

Ik dacht dat Linux-distributies juist bedoeld waren voor mensen die wel een computer willen hebben maar geen geld willen uitgeven aan producten die de computer nuttig laten zijn en dus eigenlijk een gratis besturingssysteem en software willen hebben. Kan ook zijn dat ze niets van Windows snappen. Wat dat betreft is een Linux-variant heel veilig. Het is zo onbegrijpelijk dat je als gebruiker niet eens durft in te grijpen in de werking.

Ga maar eens een DVB-C tuner installeren via USB met Linux. Of doe je Belastingaangifte maar eens. Succes he?

Oh en dwing mensen maar eens om Microsoft Office onder Linux te gebruiken.
Zijn mijn OneDrives ook beschikbaar in Linux?
Werkt mijn USB printer ook in Linux?
Kan ik enveloppen printen in Linux met een standaardadres, tandenknarsen met LPD,LPC,etc.?
Waarom is Edge niet beschikbaar in Linux?
Waarom is Adobe Flash zo bagger in Linux, in Windows een muisklik en het werkt.
Waarom al dat gepruts in Linux?
Linux zie ik net als ISDN, totaal geflopt maar we durven het niet toe te geven, misschien leuk voor een provider, of als server, maar op de desktop zal het nooit iets worden. Dan nog liever een Apple (het echte UNIX).
Waarom moet ik apparaten mounten, waarom gewoon niet cdrom inleggen tray dicht en cd /cdrom en het werkt?
Ben ik nog zo'n simpele ziel?
Nee, ik wil vooruitgang ik wil niet zoals de blauwe vingers van de Duitsers 50 jaar terug in de tijd. Geef mij maar internet van meer dan 40Mbit i.p.v. dat schijtadsl van 8Mbit.

Welke Linux,UBUNTU ?

Vooral Xubuntu, omdat deze van opbouw sterk op win XP en win 7 lijkt.

Wát een gigantische onzin kraam jij uit zeg! Natúúrlijk mag Microsoft gebruikers van Windows 7 of 8.1 niet pushen om te upgraden naar Windows 10. Gelukkig houdt Microsoft het na 29-7 wat dat betreft voor gezien. Ik heb toen ik 1-6 vorig jaar de update ontdekte meteen mijn PA (Persoonlijk Automatiseerder) gewaarschuwd en die heeft de update ongedaan gemaakt. Toen de update weer kwam, heb ik hem gelijk verborgen.

Microsoft moet helemaal niks pushen. Uiteindelijk verkopen ze een licentie met enkele jaren ondersteuning en updates ter beveiliging tot het jaar X. Dan moeten ze gebruikers van versies 7 en 8(.1) niet eerder gaan pushen dan dat de feitelijke ondersteuning stopt. Wat mij eigenlijk bijzonder ergert is dat machines die nog uitstekend op Windows XP of draaien (nou ja kruipen, want echt snel was XP niet) niet bijgewerkt kunnen worden tot versie 10 om de reden dat noch de producent van de hardware, noch Microsoft compatibele stuurprogramma's levert om die machines aan het draaien te houden terwijl het apparaat nog niet aan het einde van zijn economisch en vooral duurzaam leven is.

Heb deze 'upgrade' gezien, bij gezin die al maanden op het kruisje drukten, dus nu deed de jongste dochter dat ook op de thuiscomputer en ontdekte moeder bij thuiskomst dat win 10 is geinstalleerd. Haar geholpen met de instellingen en uitleg gegeven hoe ze nog 30 dagen bedenktijd heeft. Scherm was in nl editie. Deze mensen zijn nu wel over de windows 10 angst heen en proberen het uit...
Gelukkig is de upgrade vlekkeloos verlopen.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
wit-r_sland