Microsoft laat Windows 10 gebruikers eigen privacy beheren via website

Om tegemoet te komen aan de vele kritiek op de privacy instellingen in Windows 10 heeft Microsoft de beheerpagina van je Microsoft Account uitgebreid met een sectie over privacy. Hier kun je je browsegeschiedenis met Edge, zoekgeschiedenis in Bing, locatie-activiteit, sommige Cortana-gegevens en gezondheidsactiviteit inzien en desgewenst wissen. Dit is, zoals gezegd, wel alleen voor mensen die een Microsoft Account hebben en daarmee inloggen op Windows 10.

De privacy-beheerpagina van Microsoft lijkt op de privacy-website die Google heeft en waar je ook je zoek- en browse-geschiedenis en meer kunt bekijken en verwijderen. Hoe mooi het initiatief van Microsoft ook moge zijn: aangezien niet zo heel veel mensen Edge als browser gebruiken of zoeken met Bing is de waarde wat beperkt voor de meeste Windows 10 gebruikers. Maar wel prettig om je gegevens te kunnen inzien en verwijderen. En ook de beveiliging van je Microsoft-account kun je hier regelen.

Verdere opties om je privacy-instellingen in Windows 10 makkelijker aan te kunnen passen tijdens de installatie moeten komen in de nieuwe grote update (Creators Update) voor Windows 10 die in maart dit jaar verwacht wordt. Ondertussen geven wij tips om je privacy in Windows 10 te verbeteren.


Makkelijker privacy aanpassen tijdens installatie nieuwe Windows 10 upgrades

> Privacy Microsoft Account beheren en geschiedenis wissen

Deel dit artikel: 

Reacties

Je kunt het beter zelf in de hand houden met een goede firewall zoals Privatefirewall 7.
Behalve door in Windows 'Alle instellingen/Privacy' alles op uit te zetten en in 'Services' de Connected User Experiences and Telemetry op uitgeschakeld te zetten en de Windows Firewall dito dien je daarna met Privatefirewall 7 de Compattelrunner.exe (= Apparaatgegevens naar Microsoft verzenden-Basis) en SearchUI.exe (= Cortana) te blokkeren. En niet inloggen met je Microsoft account. Dan heb je het meeste kwaad wel ondervangen

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
i_oorkust