Windows 10 Insider Previews: Build 15063 bereidt voor op de Creators Update van april

De meeste mensen zullen de stabiele versie van Windows 10 gebruiken (wat ook aan te bevelen is), maar je kunt ook testversies met nieuwe functies uitproberen. Dit zijn de Windows 10 Insider Previews. En daar kun je weer kiezen uit de Slow Ring of Fast Ring (waar je soms meerdere upgrades per week voor je kiezen krijgt).
 
Als je de Insider Previews wilt testen ga je naar Instellingen | Bijwerken en beveiliging | Windows Insider-programma en kies je voor Aan de slag bij Insider Preview-versies ontvangen. Volg daarna de instructies en log in met je Microsoft-account. Slow is aan te bevelen, tenzij je echt een zeer gevorderde gebruiker bent.

Let op! Windows 10 Insider Preview versies zijn alleen voor gevorderde gebruikers, want ze bevatten fouten, kunnen je systeem in de war schoppen zodat je alles opnieuw moet installeren en zorgen ervoor dat je regelmatig grote upgrades binnenkrijgt die je pc herstarten en er lang over doen om geïnstalleerd te worden. Aanbevolen wordt om Insider Previews niet op je hoofd pc te gebruiken. Uittesten als virtuele machine in bijvoorbeeld VirtualBox is aan te raden.

Wij volgen de opeenvolging van Windows Insider Preview Builds en de wijzigingen daarin - die uiteindelijk ook hun weg zullen vinden naar de stabiele versie van Windows 10.

Windows 10 Insider Preview Build 15063 (Fast Ring, 20 maart 2017)
Deze nieuwe build lost diverse fouten op in de aanloop naar het verschijnen van de Creators Update (makersupdate) in april. Tot die tijd zullen veel bug fix releases van Windows 10 Insider Preview uitkomen, met weinig nieuwe functies. Build 15063 biedt nu ook voor het eerst een upgrade-mogelijkheid vanaf de Anniversary Update (Build 14393). Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 15061 (Fast Ring, 17 maart 2017)
Deze nieuwe build lost diverse fouten op in de aanloop naar het verschijnen van de Creators Update (makersupdate) in april. Tot die tijd zullen veel bug fix releases van Windows 10 Insider Preview uitkomen, met weinig nieuwe functies. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 15060 (Fast Ring, 16 maart 2017)
Deze nieuwe build lost diverse fouten op in de aanloop naar het verschijnen van de Creators Update (makersupdate) in april. Tot die tijd zullen veel bug fix releases van Windows 10 Insider Preview uitkomen, met weinig nieuwe functies. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 15058 (Fast Ring, 14 maart 2017)
Deze nieuwe build lost diverse fouten op in de aanloop naar het verschijnen van de Creators Update (makersupdate) in april. Tot die tijd zullen veel bug fix releases van Windows 10 Insider Preview uitkomen, met weinig nieuwe functies. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 15051 (Fast Ring, 8 maart 2017)
Deze nieuwe build lost diverse fouten op in de aanloop naar het verschijnen van de Creators Update (makersupdate) in april. Tot die tijd zullen veel bug fix releases van Windows 10 Insider Preview uitkomen, met weinig nieuwe functies. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 15048 (Fast Ring, 3 maart 2017)
Deze nieuwe build lost diverse fouten op in de aanloop naar het verschijnen van de Creators Update (makersupdate) in april. Tot die tijd zullen veel bug fix releases van Windows 10 Insider Preview uitkomen, met weinig nieuwe functies. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 15046 (Fast Ring, 28 februari 2017)
Deze build  kent verbeteringen aan Cortana en toont nu de status van Windows Defender op het icoontje (een groen vinkje als je beveiligd bent). Verder zijn de vertalingen bijgewerkt in deze build van Windows en kun je instellen uit welke bronnen je software kunt installeren (alleen uit Windows Store, overal vandaan, of waarschuwingen als je apps buiten de Store wilt installeren). Ook worden veel fouten opgelost en verbeteringen doorgevoerd in deze versie van Windows 10 Insider Preview. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 15042 (Fast Ring, 24 februari 2017)
Deze nieuwe build is vooral een onderhoudsupdate die veel fouten oplost en verbeteringen doorvoert. Verder zijn er enkele visuele vernieuwingen, zoals een nieuwe animatie voor assistent Cortana (zie afbeelding). Ook wordt nu gewaarschuwd in browser Edge dat Flash standaard uitgeschakeld staat en zijn er verbeteringen voor het lezen van EPUB boeken. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 15031 (Fast Ring, 8 februari 2017)
Deze nieuwe build introduceert 'overlay windows' losstaande venstertjes voor video of filmpjes die boven andere vensters zweven. Hierdoor kun je een filmpje blijven kijken of videobellen terwijl je met andere dingen bezig bent. Skype en de Film en TV app krijgen binnenkort ondersteuning voor deze overlay windows. Ook worden veel fouten opgelost en verbeteringen doorgevoerd in deze versie van Windows 10 Insider Preview. Lees meer
 

Windows 10 Insider Preview Build 15025 (Fast Ring, 1 februari 2017)
Deze nieuwe build heeft ondersteuning voor braille en brengt verbeteringen aan de night light functie (om het scherm minder fel te maken). Ook worden veel fouten opgelost. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 15019 (Fast Ring, 27 januari 2017)
Deze build brengt verbeteringen aan XBox gaming en Microsoft Edge. Ook zijn er vernieuwde, duidelijkere privacy-instellingen bij de installatie van Windows 10. Verder heet blue light nu night light om duidelijker aan te geven dat het licht van je pc juist minder blauw en fel wordt 's avonds.Ten slotte worden veel fouten opgelost. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 15014 (Fast Ring, 19 januari 2017)
Deze build maakt het mogelijk om automatisch ruimte vrij te maken op je pc. Tijdelijke bestanden die niet meer gebruikt zijn en bestanden in de prullenbak ouder dan dertig dagen worden automatisch verwijderd. Verder worden verbeteringen aan Cortana en het lezen van ebooks doorgevoerd. Ten slotte worden veel fouten opgelost. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 15007 (Fast Ring, 12 januari 2017)
Deze build brengt weer meer verbeteringen voor Microsofts Edge-browser. Zo kun je een verzameling tabbladen uit Edge delen en kun je favorieten uit andere browsers importeren. Verder worden veel verbeteringen aan Cortana en Windows Hello doorgevoerd en kun je thema's voor Windows 10 downloaden in de Windows Store. Ten slotte worden veel fouten opgelost. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 15002 (Fast Ring, 9 januari 2017)
Deze build heeft nieuwe functies voor de Edge-browser, zoals tab-preview (waarbij je een screenshot van de website in het tabblad krijgt) en click-to-run voor Flash (de plugin wordt standaard geblokkeerd en je moet klikken om Flash-inhoud te starten). In het Startmenu van Windows 10 is het nu mogelijk om tegels te groeperen in mappen (zie afbeelding). Verder worden veel verbeteringen aan Cortana en Windows Ink doorgevoerd. Ten slotte worden veel fouten opgelost. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 14986 (Fast Ring, 7 december 2016)
Deze build brengt een waslijst aan vernieuwingen. Zo zijn er onder andere allerlei verbeteringen voor de digitale assistent Cortana en Windows Ink. Verder zijn er nieuwe extensies voor Edge en is er een nieuw dashboard voor Windows Defender. Ten slotte worden veel fouten opgelost. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 14971 (Fast Ring, 17 november 2016)
Deze build brengt de nieuwe Paint 3D Preview app om 3D tekeningen te maken. Verder vervangt PowerShell nu de opdrachtprompt als command line. Je kunt in Microsoft Edge nu EPUB e-books lezen en er is een nieuw Get Office app. Ten slotte worden veel fouten opgelost. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 14965 (Fast Ring, 9 november 2016)
Deze build heeft onder andere verbeteringen aan het beheer van externe beeldschermen, Windows Ink en plaktnotities (sticky notes). Ten slotte worden fouten opgelost. Lees meer

Windows 10 Insider Preview Build 14959 (Fast Ring, 4 november 2016)
Windows Insider Preview Build 14959 is gisteren uitgebracht. Deze uitgave komt een week na de aankondiging van de Windows 10 Creators Update van 2017. Veel nieuwe functies die uiteindelijk in de Creators Update komen, zoals 3D en virtual reality, zullen de komende maanden in de Insider Builds getest worden.

Verder worden in deze update diverse fouten opgelost, onder andere het niet updaten van Outlook Mail en Agenda. Bij de Insiders Preview Build voor Windows Mobile wordt nu gebruik gemaakt van het Unified Update Platform (UUP), waardoor updates veel kleiner zijn.

Windows 10 Insider Preview Build 14955 (Fast Ring, 25 oktober 2016)
Dinsdag is Insider Preview Build 14955 verschenen. Deze update brengt nieuwe versies van de Outlook Mail en Agenda apps. Hierdoor is het mogelijk om mailtjes in een nieuw venster te openen (wat blijkbaar nog niet mogelijk was...) en snelle acties te gebruiken om direct te antwoorden vanuit e-mail notificaties.

Verder wordt een waslijst aan fouten en crashes opgelost in onder andere Edge, Verkenner en Instellingen opgelost. Ten slotte zijn verbeteringen doorgevoerd aan de touchpad mogelijkheden.

Windows 10 Insider Preview Build 14951 (Fast Ring, 19 oktober 2016)
Gisteren heeft Microsoft een nieuwe test-build van Windows 10 uitgebracht. De Insider Preview build 14951 brengt verbeteringen aan touchpad gebaren die je kunt gebruiken, Windows Ink (waarmee je nu met pen ook kunt tekenen op foto's) en de camera-app interface, die vereenvoudigd is.

Verder maakt het Windows Subsystem voor Linux (waarmee Linux programma's onder Windows 10 gedraaid kunnen worden) nu gebruik van Ubuntu 16.04 in plaats van 14.04. Ten slotte zijn een heleboel fouten in Windows 10 Insider Preview voor pc en mobiel opgelost.

Windows 10 Insider Preview Build 14946 (Fast Ring, 13 oktober 2016)
Gisteren heeft Microsoft Build 14946 uitgebracht van de Insider Preview. In deze build kun je voor je touchpad - net als bij macOS - zelf veegbewegingen met drie of vier vingers instellen om bepaalde acties uit te voeren (Instellingen | Apparaten | Touchpad).

Ook is er nu een optie onder Instellingen | Netwerk en internet | Wifi om tijdelijk wifi uit te schakelen en na een uur bijvoorbeeld weer aan te zetten. Ten slotte zijn nog diverse fouten opgelost in deze beta-uitgave, onder andere in Edge en Verkenner.
 
Windows 10 Insider Preview Build 14942 (Fast Ring, 7 oktober 2016)
Deze build maakt het mogelijk om de apps-lijst in het Startmenu te verbergen. Dit is een van de meest aangevraagde verzoeken onder Insiders. Om de (lange) apps-lijst te verbergen ga je naar Instellingen | Persoonlijke instellingen | Start en zet je Verberg de apps lijst op Aan.

Verder heeft de Foto-app een update gekregen, heeft Windows Update een nieuw icoon (zie afbeelding) en worden Service Hosts processen (zichtbaar als svchost.exe in Taakbeheer) niet meer gegroepeerd - wat de betrouwbaarheid en veiligheid vergroot (aangezien het crashen van één service niet meer alle processen beëindigt).

Ten slotte is er nu een adresbalk in de registry editor, zodat je duidelijk ziet waar je je bevindt, en worden diverse fouten opgelost in Windows Insider Preview Build 14942.

Windows 10 Insider Preview Build 14936 (Fast Ring, 28 september 2016)
Deze build repareert diverse fouten. Ook is de beveiliging van netwerk-schijven en NAS-apparaten aangescherpt. Hierdoor zijn ze echter niet meer zichtbaar totdat je je netwerk verandert in Privé of Enterprise. Verder zijn er meer extensies voor browser Edge (Turn off the lights en Tampermonkey) en is het Windows Subsystem voor Linux (WSL) bijgewerkt naar Ubuntu 16.04.

Windows 10 Insider Preview Build 14931 (Fast Ring, 21 september 2016)
Deze build lost diverse fouten en crashes op en ondersteunt USB audio 2.0. Verder zijn onder andere de Maps en Skype Preview app bijgewerkt. Met Skype Preview kun je nu ook SMS'en.

Windows 10 Insider Preview Build 14926 (Fast Ring, 14 september 2016)
Deze build lost diverse fouten en crashes op. Verder kun je nu openstaande tabs in Edge 'snoozen' (sluimeren), wat betekent dat je ze sluit en digitale assistent Cortana een herinnering laat geven om de website op een later tijdstip te bezoeken. Ook handig is dat bij een upgrade naar een nieuwe build Windows 10 nu onthoudt welke standaard-apps je verwijderd hebt, zodat deze dan niet opnieuw geïnstalleerd worden. Ten slotte heeft Microsoft bekendgemaakt dat zeer oude insider preview builds van Windows 10 binnenkort gaan verlopen. Vanaf vandaag krijg je één keer per dag een waarschuwing als je een zeer oude Insider Build hebt en na 1 oktober herstart je pc dan elke drie uur. Na 15 oktober werken oude Insider Builds helemaal niet meer. Zorg dus dat je je Insider Builds bijwerkt naar de nieuwste versie.

Windows 10 Insider Preview Build 14915 (Fast Ring, 31 augustus 2016)
Deze build maakt nu ook gebruik van Delivery Optimization waardoor nieuwe Windows Insider builds, Windows Updates en app updates eveneens via andere pc's in je netwerk of andere pc's op internet kunnen komen (en niet alleen via de servers van Microsoft). Dit moet zorgen voor snellere updates en de servers van Microsoft ontlasten. Je kunt dit uitschakelen onder Instellingen | Updates & beveiliging | Windows Update - Geavanceerd. Want het snoept wel bandbreedte van je eigen internetverbinding af. Delivery Optimization is in de officiële versie van Windows 10 al in 2015 geïntroduceerd en ingeschakeld.

Ten slotte wordt een waslijstje aan fouten gerepareerd in Windows 10 Insider Preview build 14915.

Windows 10 Insider Preview Build 14905 (Fast Ring, 17 augustus 2016)
Deze build brengt onder andere verbeteringen aan de Edge-browser en lost fouten op.

Windows 10 Insider Preview Build 14901 (Fast Ring, 11 augustus 2016)
Deze build introduceert een nieuw systeem van meldingen waarmee gebruikers informatie krijgen over nieuwe functies in Windows 10. De notificaties verschijnen in Windows Verkenner en geven uitleg over functionaliteit.

Windows 10 Insider Preview Build 14393 (Fast Ring, 18 juli 2016)
Dit is een bugfix release die enkele fouten oplost en verbeteringen doorvoert. Zo moeten het startmenu, Cortana en het Action Center betrouwbaarder zijn geworden en kunnen iPods en andere USB-opslag apparaten weer gekoppeld worden. Lees hier over de wijzigingen.

Windows 10 Insider Preview Build 14390 (Fast Ring, 15 juli 2016)
Dit is een bugfix release die enkele fouten oplost en de Amazon Assistent extensie voor Edge aanbiedt. Lees hier over de wijzigingen.

Windows 10 Insider Preview Build 14388 (Fast Ring, 12 juli 2016)
Dit is een bugfix release die 44 fouten oplost en een nieuwe versie van Windows Store meelevert. Lees hier over de wijzigingen.

Windows 10 Insider Preview Build 14385 (Fast Ring, 9 juli 2016)
Dit is een bugfix release waarin een paar honderd fouten worden opgelost. Onder andere problemen en crashes met Spotify, Chrome en de LastPass en AdBlock extensies in Edge worden verholpen. Verder is de batterijduur van Surface tablets verbeterd. Lees hier verder over de wijzigingen.

Deel dit artikel: 

Reacties

Nou ik stop met windows, niet veilig, en win10 is geen succes.
Je krijg een update, maar is alleen maar overlast, ongeveer 2 keer per maand.

Tevens moeten de installatie bestanden verwijderd worden, met alles bij elkaar inclusief update's per pc kost dat ruim 5 uur!!!!!!!!!

Volgens mij is pc gebruik gemak, nou dit is en wordt niks, ach laten we maar weer een virus scanner downloaden, ach weer niet goed.

Link onder 15063 "Lees meer" is niet correct, de link verwijst naar 15061 info!

Dank, is gewijzigd.

Blij dat ik nog met het 'oude ' Win 7 draai op mijn vaste Desktop.
Mijn ( test laptop ) is Win 10. En echt GEK ben je van al die "Updates" die je NIET nodig hebt.! Over loos blijft men bezig, en bezig. Lijkt wat zinloos allemaal.

Recentelijk nogal veel Cortana. Waar je totaal niets aan hebt.
Want nog steeds niet in het Nederlands en ook niet binnenkort te verwachten.

Het is weer
allemaal lekker belangrijk mensen!

De apps lijst kan nu ook al eenvoudig tijdelijk uit het beeld gehaald worden, door op de drie liggende streepjes in de linkerbovenhoek van Start te klikken.

Ben Insider Preview tester.(Desktop)
Na het upgraden van Build 14926 ben ik mijn complete apps omgeving kwijt.
Kan alleen mijn eigen programma's gebruiken. Kan dust niet meer terug naar
mijn voorgaande Build. Het upgraden is vlekkeloos gegaan.
Windows start werkt alleen met rechter muisklik en kan derhalve ook
niet meer naar de Settings omgeving gaan.
Bij controle blijkt de apps directory leeg te zijn.
Heb ik nog enige hoop om dit op te lossen.
Alles wat met apps te maken heeft is er niet.
Verder werkt alles goed voor zover te beoordelen.
Mijn email : h.patiwael@upcmail.nl
Telefoon 020-6150714
Alvast bedankt

Ik heb mij voorgenomen NIETS zelf aan Windows 10 te veranderen, sinds ik het ´´voorgekookt´´ op mijn nieuwe laptop heb gekregen. Alleen wat Windows zelf aan updates aanlevert, installeer ik. Volgens mij is dat de enige garantie dat Windows 10 hier zonder problemen blijft draaien. Leuk al die probeersels maar als het je zover goed draaiende Windows 10 in de war schopt, zit je!

Dit wil je toch echt niet lijkt mij.

Ik ben Windows Insider sinds 1 oktober 2014 en vind het ontzettend leuk en interessant. Ik ben ook reeds jaren een trouwe Ubuntu tester, echter aangezien de reguliere versies slechts kort ondersteuning krijgen, is de lol er van af. Ik beperk me bij Ubuntu nu tot de LTS versies.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
denema_ken