Windows 10 versie 1607: KB4019472 fixt lekken en fouten

Cumulatieve update KB4019472 is gisteravond verschenen. Dit is de maandelijkse beveiligings- en kwaliteitsupdate van Microsoft voor Windows 10 versie 1607. De update-ronde van mei bevat pleisters voor lekken in onder andere de browsers Microsoft Edge en Internet Explorer, diverse onderdelen van Microsoft Windows, .NET Framework en Adobe Flash Player. Ook wordt een waslijst aan fouten opgelost.
 
Windows 10 versie 1607 is nu aanbeland bij buildnummer 14393.1198. De Creators Update of makersupdate voor Windows 10 wordt inmiddels ook uitgerold. Deze grote upgrade brengt je bij versie 1703 van Windows 10. (Onder Instellingen | Systeem | Info kun je kijken welk Windows 10 versienummer je hebt). Als je nog Windows 10 versie 1507 hebt dan moet je gaan upgraden, want deze eerste uitgave van Windows 10 krijgt vanaf nu geen beveiligingsupdates meer.
 

Beveiligingslekken

De volgende software en Windows-componenten krijgen pleisters voor lekken in de maand mei: Windows COM, Windows SMB Server, Windows server, Internet Explorer en Microsoft Edge. In Internet Explorer zitten tien kwetsbaarheden en in Edge maar liefst 28. Twee van de lekken, in IE en Windows Kernel, worden al actief misbruikt door internet criminelen. Snel updaten is dus wenselijk om deze zero-day lekken dicht te plakken.

In Flash voor Edge en Internet Explorer 11, dat standaard wordt bijgewerkt via Windows Update in Windows  8.1 en 10 (voor Windows 7 en andere browsers onder Windows 8.1 en 10 moet je dat zelf doen), worden zeven kritieke lekken dichtgeplakt. Dit zijn kwetsbaarheden die aanvallers in staat stellen om de pc van een slachtoffer over te nemen. De Flash-plugin heeft zijn eigen update-nummer: KB4020821.

Fouten: kwaliteitsverbeteringen

Zoals elke maand worden ook weer diverse 'kwaliteitsverbeteringen' doorgevoerd in deze mei-update. Deze keer is het een flinke waslijst aan fouten, crashes en problemen die worden opgelost in onder andere Windows Verkenner, Internet Explorer, Microsoft Edge, Services.exe, Windows Defender, VPN, App Locker, BitLocker, USB  en Instellingen.

Ten slotte is KB890830 de gebruikelijke maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Deel dit artikel: 

Reacties

Heb deze update al 2 keer verwijderd. Nu de update werken een aantal programma's niet meer. Het is en blijft shit dat ik deze automatische updates niet meer kan uitschakelen. Als een update 1 keer wordt geïnstalleerd en ik zwier die er af, dan heb ik daar redenen voor. Gelieve dezelfde update dan niet een dag later terug te zetten. De tijd is me te kostbaar om elke dag een update te verwijderen. Laat staan de overhead die het genereert op het netwerk. Blijkbaar zijn er enkele honderden die hetzelfde programma gebruiken en in de shit zitten.

Pffffffffff toeval? krijg melding op windows mail u account is verouderd maar wat ik ook probeer ik krijg het niet hersteld. iemand hier een oplossing voor.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nederla_d