Winamp 5.8 na vijf jaar verschenen: de lama is terug!

Winamp 5.8 is na vijf jaar verschenen. Deze eerste uitgave sinds 2013, en de eerste van de nieuwe eigenaar Radionomy, brengt enkele broodnodige wijzigingen onder de motorkap. Een splinternieuwe versie 6 moet volgend jaar uitkomen.

Winamp 5.8 is nu geschikt voor Windows 10 (hoewel wij een foutmelding over het downloaden van DirectX kregen) en er zijn diverse interne componenten en decoders bijgewerkt naar nieuwere versies. Ook worden er andere mp3, aac, mpeg4 en h.264 decoders meegeleverd. Verder zijn geheugenlekken opgelost, optimalisaties en verbeteringen doorgevoerd en zijn verwijzingen naar de Pro-versie verwijderd. Winamp is weer 100% freeware.


De lama is terug!

Het uiterlijk is nog hetzelfde en doet wat gedateerd aan, maar dat mag de pret niet drukken.  Lama-liefhebbers kunnen nog altijd hun hart ophalen met deze nieuwe uitgave van de iconische Winamp-muziekspeler.

Winamp 5.8 is nog een bèta uitgave. Winamp 6, met heel veel nieuwe functies, moet volgend jaar verschijnen, zo stelt de Belgische eigenaar Radionomy.

Download Winamp 5.8

Wat vind jij van de nieuwe Winamp 5.8? Laat je ervaringen weten in de reacties hieronder!

Reacties

Winamp 5.8 deed perfect sinds installatie bij 1e download jaar geleden,
maar werkt nu niet meer (geen geluid !?) sinds recente update Win10 eerder deze week. Lijkt geen verbinding meer kan vinden/krijgen met url van gekozen radiozender(s).

WACUP works exactly like Winamp.

WACUP (WinAmp Community Update Project)
https://getwacup.com/

ik ben een fan van

Na al die jaren maar weer eens geïnstalleerd. Wat direct opvalt is dat mp3-tjes vrijwel onmiddellijk starten. Dat is bij sommige andere spelers wel eens anders.

Ga hem tzt zeker uitproberen maar ben zeer tevreden met AIMP, vooral i.v.m. de geluidskwaliteit en mogelijkheden.

Leuk om te zien dat winamp weer terug is, was vroeger wel mijn favoriete mediaspeler. Ondertussen wel erg gehecht geraakt aan VLC en daar blijf ik dan ook bij. Niets ten nadele van winamp overigens...

Ook geïnstalleerd en heb het idee dat deze versie idd veel zuiniger met geheugen omgaat! en wat nwe vesies van codecs- video doe ik sowieso niet via winamp- ..prima!

Béta ... who cares? Weinig verschil geconstateerd met de voorlaatste versie 5.6.6.3516. De Nederlandse Languagepack is van de voorlaatste versie te gebruiken (maar vertaalt niet alles). De WinAmp Skin Alienware Invader vind ik persoonlijk het meest gaaf. Voor mij nog steeds de geluidsspeler op de PC. Met de vele instellingen kun je het helemaal op je wensen aanpassen! Great!

Ik was al heel blij, maar toen ik zag dat deze Winamp nog een Bèta status heeft... nou dan wacht ik wel tot versie 6 verschijnt.
Hopelijk staat die niet in Bèta.

En het is geen beta.. ze hebben alleen nog de schermpjes niet veranderd.. maar wacht jij maar lekker op winamp 6..als dat net zolang gaat duren als de opvolger van de vorige 5.666 versie heb je nog paar jaar! HI!

Als een blind paard heb je zeker op de download link geklikt en niet gelezen dat het een bèta betreft. Ja ik weet, lezen is voor sommige moeilijk.
Ach, ga jij maar lekker de Bèta installeren, maar dan niet gaan lopen zeiken dat je systeem instabiel is.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
zuid-_orea