WhatsApp heeft wereldwijd 1 miljard gebruikers, waarom gebruik jij nog geen WhatsApp?

Mobiele chat-applicatie WhatsApp (in 2014 gekocht door Facebook) heeft 1 miljard gebruikers, zo maakte oprichter en CEO Jan Koum gisteren bekend. Ofwel: 1 op de 7 wereldbewoners maakt minstens een keer per maand gebruik van WhatsApp. Indrukwekkend natuurlijk. Ook in Nederland is WhatsApp razendpopulair: vorig jaar waren er zo'n 9,5 miljoen gebruikers (dus waarschijnlijk inmiddels al meer dan 10 miljoen). Dat betekent dat bijna tweederde van de Nederlanders aan het 'appen' is.

WhatsApp werkt niet op tablets, laptops of pc's: alleen op smartphones (met Android, iOS, Windows Phone en BlackBerry - en zelfs op oude Nokia telefoons met Symbian of S40). Dus mensen zonder - geschikte - mobiele telefoon vallen buiten de boot. Toch zijn er blijkbaar - gezien bovengenoemde cijfers - ook nog mensen met smartphone die geen WhatsApp gebruiken.

Onze vraag is daarom:
Waarom gebruik jij nog geen WhatsApp?

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik wil zo weinig mogelijk elektromagnetische velden in mijn leven. WhatsApp maakt dit onmogelijk (Chrome gesynchroniseerde/onhandige Android emulators) door haar dienst uitsluitend beschikbaar te maken via een apparaat dat uitsluitend draadloos kan communiceren. Ik wil zelf bepalen op welk apparaat ik een dienst gebruik via welke connectiviteit.

En dat een computer geen telefoonnummer heeft is een flut reden. Whatsapp zou prima met email adressen, vaste nummers of fictieve nummers kunnen werken.

Precies om deze reden gebruik ik wel Google/Gmail, Facebook en Twitter omdat deze diensten allemaal wel gewoon platform onafhankelijk hun diensten aanbieden.

Voor mij een teken dat er meer dan 1 miljard onbewuste mensen zijn die zich niet druk maken om de schadelijke gevolgen van straling.

Feit: "De overheid doet er gemiddeld 50 jaar over na intrede van een nieuw product/techniek voordat het eventuele schadelijke effecten erkent en aanpakt."

Probeer Signal eens. Zowel voor Ios als android

Vind het maar niets dat door de koppeling van Whats App met Face book het beetje privacy die mij nog rest te grabbel word gegooid, bijvoorbeeld tel nummer en veel meer, nooit Whats App voor mij

Ik wil niks weten van Whats App en ook niet van facebook. Ik houd er niet van en zit er dus bewust en principieel niet op. Lekker rustig zo! Contact onderhoud ik face to face, of via de telefoon. Bekenden bezoek ik persoonlijk na een afspraak, al dan niet na een telefoontje. Ik ben erg op mijn privacy gesteld. Voor mij geen facebook of W.A.

Idem dito hier.
Geen zich alles permitterende privacy schendende multinationals hier, indien mogelijk.
Gelukkig is Facebook en WhatsApp totaal nutteloos voor mij.

Idem. Als je de berichten en commentaren op Facebook leest dan vraag je je af hoe het is gesteld met het intelligentieniveau in Nederland. Bedroevend laag lijkt mij niet 'te hoog' gegrepen.
Dat zal de doelgroep wel zijn van Facebook.

Nu dat de lang verwachte en voorspelde koppeling komt met de twee grootste privacy schenders ooit, wordt het juist tijd om what app te verlaten. Het internationale smoelenboek heeft me nog nooit geïnteresseerd, maar ik moet er al helemaal niet aan denken dat mijn nummer op dat vreselijke medium komt. Zo, einde smartphone en terug naar iets simpels...

Ps vind whatsapp etc etc gewoon niks aan. Dus heb ik liever sms,Bellen, en e-mail. Vind ik gewoon beter en leukerder.

Ben op dat gebied misschien van de oude stempel, maar voor mij is een sporadische sms en telefoontje en zeer zelden even een blik werpen op het internet via mijn smartphone al meer dan voldoende.
Heel de dag met de smartphone in de hand rondlopen en mijn kostbare tijd daar aan verspillen laat ik over aan de jongere generatie die daar blijkbaar de klok rond tijd voor heeft.

Om Het feit dat ik het niet leuk vind dus whatsapp.

Welke troep is dat nu weer? Wat kun je daarmee doen? Ik heb ook geen facebook want heb dat niet nodig. Ik kan bellen en gebeld worde, ik kan een sms versturen en ik kan een e-mail bericht versturen waarom zou ik dan nog die onnodige troep kunnen gebruiken.

Ik heb een mobiele telefoon om te bellen c.q.gebeld te worden en meer niet.

Ik gebruik Telegram vanwege het encrypted verzenden van berichten.

Voel ook voor Telegram, maar in mijn netwerk ben ik bijna de enige. Dus werkt het niet. WhatsApp heeft de markt en dus ben ik met tegenzin daarbij aangesloten.
Helaas, maar het is niet anders.

De oplossing is vrij eenvoudig. Vraag mensen in je netwerk Telegram te downloaden en te installeren (kan ook op tablet, laptop of PC). Heb ik ook gedaan, was een succes, ruim 90% voldeed aan mijn verzoek. Velen kenden alleen Whatsapp en vonden het geen enkel probleem daarnaast ook Telegram te gebruiken.

wat te denken over de problemen met privacy in What's app sinds het overgenomen is door Facebook?

Ik heb whatsapp maar gebruik dit nauwelijks.

Ik wil geen internet op mijn mobieltje.

Toen Facebook in 2014 WhatsApp overnam, beloofde het sociale netwerk dat de diensten gescheiden zouden blijven. Amper twee jaar later gaan beide platforms toch gegevens uitwisselen, wat betekent dat Facebook vanaf nu je telefoonnummer weet.
http://www.welingelichtek...

Inderdaad, na een jaar verbreekt Facebook al zijn woord en controleerd ze alles wat je via WhatsApp doet, net zoals met Facebook zelf.
Dus zoals het voor mij GEEN Facebook is, is het ook GEEN WhatsApp.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
n_orwegen