Weer beveiligingsupdates voor XP - en Vista ook deze keer

Een maand geleden kreeg het niet meer ondersteunde Windows XP een beveiligingsupdate vanwege de WannaCry ransomware uitbraak. Uitzonderlijk, aangezien XP al drie jaar geen updates meer krijgt. Eergisteren waren er echter weer updates voor XP - en ook voor Windows Vista.

Deze keer waren deze updates bedoeld om 'cyberaanvallen door overheidsinstanties' te voorkomen, aldus Microsoft. De kwetsbaarheden die gebruikt worden voor deze aanvallen zijn vergelijkbaar met die van de WannaCry ransomware aanval - die naar verluidt uit Noord-Korea kwam.

Vanwege de ernst van de bedreigingen heeft Microsoft opnieuw besloten om klanten van verouderde, niet meer ondersteunde, Windows-varianten als XP en Vista van updates te voorzien. Deze updates moet je echter wel handmatig één voor één downloaden en installeren. Ze komen niet meer via Windows Update voor XP en Vista.

Voor XP zijn hier 12 beveiligingsupdates te downloaden
Voor Vista zijn hier 8 beveiligingsupdates te downloaden

Je moet alle blauwgedrukte nummers (zonder MS of CVE ervoor, dat zijn de security bulletins) voor je besturingssysteem downloaden. Kies steeds de juiste versie (32-bit of 64-bit) en juiste taal voor jouw besturingssysteem!

Deel dit artikel: 

Reacties

Sympathiek en nuttig voor alle partijen. Volgens mij zijn bij eerdere versies van Windows ook wel eens veiligheidsupdates geweest nadat ze officieel niet meer ondersteund werden.

Helaas geen updates ik krijg deze melding We're sorry, this download is no longer available

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong>
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
Controlevraag tegen spam
noo_wegen