Wat is volgens jou de snelste web browser?

Oké, de discussie is geopend: wat is volgens jou, afgaande op je eigen ervaringen, de snelste web browser van dit moment? En in de reacties horen we graag je toelichting!

Als je nog wat objectieve testresultaten wilt dan kun je deze snelheidstests voor browsers doen (waarbij diverse aspecten getest worden):
- JetStream
- Kraken
- Speedometer

Maar bedenk dat deze tests niet het gewone dagelijkse gebruik meten en dat de door jou ervaren snelheid van een web browser ook afhangt van welke websites je vaak bezoekt en wat voor extensies je hebt bijvoorbeeld.

Wat is volgens jou de snelste web browser?

Deel dit artikel: 

Reacties

hoe ik stemmen op browser snelste ik wil firefox kiezen maar niet ik zie stem optie

edge chromium

Ccleaner browser blokkeert automatisch advertenties om websites sneller te laden zoals Opera doet. En de nieuwe Edge is ook wel snel die van Chromium gebaseerd is.

Firefox, maar oke het is altijd appels met peren vergelijken ... ligt ook aan setting/geheugen e.d. van je pc/laptop en ook het merk verschild.

Ik gebruik Firefox én Chrome, Firefox vind ik soms net wat handiger (misschien omdat ik die langer gebruik en daardoor beter ken), maar Chrome is duidelijk veel en veel sneller dan firefox (op mijn computer dus).

altijd leuk hier , dat gejank over verzamelen van info ect , maar wel met een mobieltje rond lopen met een telefoon nr die je tegenwoordig zonder id niet meer kan krijgen en waar ze nog veel maar aan kunnen opmaken en volop op fb en weet ik niet waar op zitten , ze kennen al genoeg opmaken van bv waar je naar zoekt op youtube . wil je zeker weten dat ze niets van je verzamelen blijf dan van het internet.

ik werk met edge en ben daar tevreden mee . en wat karel al schreef , een paar tiende van seconden sneller of langzamer maakt in wezen niet uit als je zelf maar lekker met het desbetreffende browser uit te voeten kan .

Vrijwel alles geprobeerd, maar Opera, al dan niet in Chinese handen, blijft voor mij toch wel het summum. Meteen daaronder FF, ondanks de al decennia durende traagheid. Helemaal onderaan de lijst Edge. Wil ik verder geen woorden over vuilmaken.

En nog wat: Edge is no-go - grootse windows data verzamelaar!
En dat geldt ook voor Chrome..maar dan voor google!

en ik blijf bij Firefox... ook wel aardig waarom je geen getweakde versies van sommige browsers zou gebruiken! > https://www.howtogeek.com...

Dat is Firefox natuurlijk, met elke update wordt hij weer sneller zeggen ze.
Is volgens mij een verkooppraatje maar zolang het gratis is wil ik het wel geloven.

Wat mij betreft staan er 2 browsers lijnrecht tegenover elkaar t.w. de nagenoeg perfecte Firefox en de waardeloze Edge. Hopelijk gaat de nieuwe Edge erop vooruit zodat er niets meer van dat oude waardeloze gedrocht overblijft. Weg ermee!

Kan niet echt beoordelen of het de snelste browser is, is ook niet echt van belang voor mij. Ik werk het liefst met FF, zal wel gewenning zijn. Het belangrijkste vind ik de privacy instel mogelijkheden. En dan kun je bij FF heel veel instellen. Af en toe gebruik ik Opera vanwege de VPN mogelijkheid. Een enkele keer ook Tor, maar ja, is uiteindelijk ook een vorm van FF.

Na de laatste update van windows 10 gebruik ik Edge. Edge is vlot en ziet er goed uit. Tja eigenlijk niets mis mee.......

mee eens tot een klein min puntje , je kan zelf niet de new tab instellen , ook niet met een extension .

Snelheid is niet relevant. Lekker in gebruik, dat telt. Geen gezeur, gewoon goed werken. Die tiende van een seconde sneller.........
Chrome werkt voor mij altijd naar behoren, Nooit problemen.

Ik gebruik zowel Firefox als Opera op Linux Mint.
Opera is snel, Firefox os trager dan ooit.
En het laatste ligt niet aan add-ons want ik gebruik een 'kale' Firefox.

Chromium van Ubuntu is het snelst, maar zeker niet de beste.

De vraag is mi niet relevant, het is mi belangrijker welke browser het minst de privacy schendt en zich het beste laat instellen op dit gebied.

De vraag gaat over snelheid en niet privacy

Geen idee, ik weet ook niet of ik er veel van zou merken, tenminste tot nu toe niet gedaan.
Ik gebruik nu Vivaldi, maar neig nog steeds terug naar Firefox, maar de snelkiezer van Vivaldi is heerlijk.

In firefox kun je Speed Dial als add-on installeren dan heb je ook een snelstarter. je kunt er zelfs meerdere tab bladen instellen

Dat heb ik al eens gedaan, bij een update was ik ineens alles kwijt.
De add-onn vroeg nogal wat rechten.
Bij Vivaldi is dit een onderdeel bij "bladwijzers" en kun je elk moment aanroepen en ook gemakkelijk als startpagina instellen.

Gebruik voornamelijk Opera en die is meestal erg snel, maar in sommige gevallen is Vivaldi sneller.
Ik zou eigenlijk voor deze twee browsers willen gaan.

Geef het voorbeeld, stop het virus!

Geen idee. Gebruik al jaren Chrome, en ben tevreden.
Geen reden om een andere te proberen.

Goede ervaringen met Pale Moon; als 2e Microsoft's Edge.

Gebruik nu na win 1809 edge alleen nog. Firefox gaf bij mij teveel opstarttijd.
van chrome ben ik allang geleden van af. wordt wel bij veel progs meegeleverd als je niet oppast, ook bij windows store programma’s.Google wil je het wel door de strot duwen.

Het is een beetje lastig, want ik gebruik maar 1 browser. Dat is Opera. Die heb ik ook aangevinkt. Ze maken de laatste tijd METERS (!) Niet alleen in snelheid, maar ook in algehele kwaliteit. Wat mij betreft mag Opera deze peiling winnen, vind ik.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
fran_rijk