Heb je tips voor verbetering van de lay-out van GratisSoftware.nl? Update

 
De afgelopen weken hebben we de lay-out van GratisSoftware.nl weer wat op de schop genomen met een vernieuwde voorpagina. En nu zijn we ook bezig met de nieuws, tips en updates pagina. Onder andere: afbeeldingen staan nu links in het berichtenoverzicht, titels zijn bij tips en nieuws vetgedrukt en bij updates hebben we ze nu gegroepeerd op datum, zonder dat de uitlijning verstoord is. Ook de uitlijning van afbeeldingen op de voorpagina is nu weer goed.

Antwoord: 

Als jullie suggesties of verzoeken hebben voor meer lay-out aanpassingen dan kun je die hieronder noemen. Dan zullen we kijken of we daar iets mee kunnen/willen. Ook als je bepaalde overzichten mist of suggesties voor de opmaak van pagina's hebt horen we dat graag.

Update 22 december

Aan de mensen die de oude lay-out beter vonden, we kunnen ook weer de downloads/updates tussen het nieuws en de tips door doen, zoals bij 1 (en bekijk ook huidige voorpagina):

Of toch liever de updates zoals bij 2?


Tip

Reacties

Keek de site vaak even met de telefoon. Vooral daar zie ik de wijzigingen, moet nu 2 pagina's bezoeken, eerst nieuws, dan het update overzicht. Het went, maar klik extra nodig tov de oude situatie.
Blijf er dagelijks komen ;-)

afbeelding van redactie

Je kunt ook een eind naar beneden scrollen op je telefoon: de updates uit de derde kolom van de desktop-website staan onderaan de pagina op mobiel.

Na de update. Ik vond de oude variant, met de updates op plek 1, tussendoor prettiger. Vaak bleef ik wel hangen voor de uitgebreidere onderwerpen. Soms vlot door als ik de updates gescreend had...
maar het is aan jullie. Ik kom toch wel

Ziet er mooi uit moet wel even wennen. Voor mij is het mooi zo laten.

afbeelding van WriTer

Moet toch nog steeds even wennen na de verplaatsing van de software naar de rechterbovenkant.
Was gewoon om alles duidelijk te zien in het midden van de site waar nu de 'Laatste nieuws en Tips' staan.

Persoonlijk zou ik een gelijkaardige rechterkolom maken voor de Updates/software.
Vind het gratis software menu nu nogal in een hoekje gepropt en daar gaat het toch voornamelijk over op deze site?

De kolom met 'Gratis software top 23 van 2023' zou ik links zetten als een scroll menu of zoiets of verwerken in het  'Downloadmenu' en/of even groot maken als het downloadmenu, zo vind ik het overzichtelijker.

Oké zo zie ik het, maar natuurlijk geen probleem voor mij als het jullie het maar niets vinden.
Ik blijf jullie site verder alle dagen bezoeken en zal het wel gewoon worden. ;-)

"Wandelen is het beste medicijn"

afbeelding van redactie

Dank voor de feedback. Wat bedoel je met 'gelijkaardige rechterkolom voor updates'? Even breed, of meer updates onder elkaar of plaatjes erbij?

afbeelding van WriTer

Eventueel even breed met, als het kan, er nog plaatjes bij en meer updates onder elkaar.
Zodat het eruit ziet als de middenste kolom met Laatste tips en nieuws.

"Wandelen is het beste medicijn"

Ik vond het vroeger beter.

ook ik vond het vroeger beter, was overzichtlijker.

mee eens

Ik ook

ik ook

Mee eens.

ik ook

Vroeger was alles beter. Liever de Updates zoals onder 1. weergegeven.

Vind ik ook. Overzichtelijker. Kortere items.

Ik zie geen enkel verschil, het spijt me, ik zie het niet, Ik zal nog eens kijken. Nee, het is allemaal wel lekker duidelijk door te bladeren dat dan weer wel. Het kan komen door mijn totale gebrek aan interesse voor dingetjes, ik heb dat niet, maar goed ik dwaal af, nog fijne feestdagen jongens en meisjes!

"Hebben jullie suggesties voor verbetering van de lay-out van GratisSoftware.nl?"
Alleen omdat de redactie het zo nadrukkelijk vraagt:
Ikzelf vind het blok met extra aandacht voor bepaalde artikelen of tips bovenaan de homepage, download-pagina, en tips-pagina overbodig, en ik vind het de pagina's verstoren. Ik filter dat blok weg d.m.v. filterregels in uBlock Origin.
Ik neem aan dat de redactie dat blok juist waardevol acht, en ik hoop dat andere bezoekers het waarderen.

Ik vond het vroeger beter, men vond alles zowat compacter en duidelijker. Maar ja....jullie weten wel wat jullie doen met uw prachtige informatie waarvoor een dikke pluim.

Alles went. Prima zo, niet veranderen.

LS,
de datumkopjes'bij 'Nieuwste software updates' zijn gelukt, proviciat!
Graag iets groter bijv zoals er naast te zien is bij Nieuwe reacties 'Downloads'

afbeelding van redactie

Hebben nu zelfde grootte

Perfect, niets meer te wensen.

Toch nog wel, de datumkopjes op de hoofdpagina kunnen wat mij betreft dezelfde grootte krijgen als bij de update pagina.

Graag de nieuwe updates weer in het midden, dat staat veel beter (vind ik) ;)

Mee eens!!!

Geheel mee eens. Nieuwe updates in het midden is overzichtelijker, is toch de voornaamste reden om regelmatig deze site te bezoeken. Tips e.d. bekijk ik ook, maar toch minder frequent. Overigens, welke indeling ook, dit blijft een prima site.

Eens

Ik moet er even aan wennen, of niet? Vond het oude meer overzichtelijker en niet zo druk. Leest niet zo fijn voor mij. Keek elke dag wel even of dat er nieuwe software was. Kijk nu minder vaak.
Nogmaals minder overzichtelijk; erg druk startscherm. Van mij mag het weer terug na het oude. Waarom zou men willen veranderen als alles goed gaat?

Is het mogelijk dat bij het onderdeel PC Hulp de vragen op datumvolgorde blijven staan. Dit is mi nu niet het geval.

afbeelding van redactie

Als je op Vraag/datum klikt wordt gesorteerd op datum

Dat weet ik, maar vind dat niet echt logisch

afbeelding van redactie

Aan de mensen die de oude lay-out beter vonden, we kunnen ook weer de downloads/updates tussen het nieuws en de tips door doen, zoals bij 1. (en bekijk ook huidige voorpagina):

Of toch liever de updates zoals bij 2.?

Pfffft, wat een gedoe om niets. 1000 mensen, 1000 meningen. Oude layout was goed, de nieuwe layout ook, prima zo, na een paar dagen ben je er aan gewend.

afbeelding van Postbus

Vanwege de overzichtelijkheid geef ik de voorkeur aan nummer 1, dus de "oude" layout.

Graag weer naar het oude 1 Is veel overzichtelijker.

Bij "pc hulp" is bij het vragenoverzicht de middelste kolom (Vraag/Datum) nu in een andere kleur.
Dit vind ik persoonlijk erg druk en onrustig voor de ogen, omdat het verband met de eerste kolom (Type) en derde kolom (Laatste antw.) nu weg is. Dit wordt ook veroorzaakt omdat de scheidingslijn tussen de vragen in de middelste kolom nu vager en dunner lijkt.
Bovendien begint de tekst van de vraag in de tweede kolom gelijk tegen de rand van het kleurverschil aan, evenals de tekst van de derde kolom. Beter lijkt me één of twee spaties van de kleur links in te voegen en aan de rechterkant te verwijderen, zodat de tekst wat "losser" komt te staan.
Mijn voorkeur gaat echter uit naar de oude kleurstelling.

Ha, de oude kleurstelling bij "pc hulp" is weer terug! Wat een verademing!
Trouwens, de voorpagina zoals die nu is op 27 december vind ik best goed: strak, fris en overzichtelijk. Deze versie mag wat mij betreft zo blijven.

afbeelding van redactie

Nog een vraagje over PC Hulp:
Hebben jullie liever standaard gesorteerd op Laatste antwoord (zoals het altijd was) of op Vraag/Datum (wat ik nu heb ingesteld)?

Voorkeur voor Laatste antwoord.
Advies: verander niet te veel. Ik heb namelijk het idee dat de meeste bezoekers niet meer zo jong zijn (of vergis ik me?) en die zijn wat behoudender dan de jongere generaties.

afbeelding van redactie

Ja, klopt. Teveel verandering wordt niet zo gewaardeerd. Maar ik denk dat de vernieuwing van de voorpagina uiteindelijk meevalt. Alleen het plaatje voor de titels van de berichten in de lijst is uiteindelijk wat groter en strakker geworden ;-)

LS,
nu zijn de datumkopjes bij 'updates' weer verkleind naar wat het eerst was, wat ik eigenlijk spijtig vind. De iets grotere zijn mi beter voor de overzichtelijkheid. Jammer deze terugdraaiing.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nede_land