Microsoft verlengt de ondersteuning van Windows Vista Home, Starter en Ultimate tot 2017

Gisteren ontstond veel ophef nadat diverse websites - waaronder GratisSoftware.nl - in herinnering brachten dat over twee maanden gebruikers van Windows Vista Starter, Home en Ultimate geen updates meer zouden krijgen. De ondersteuning zou stoppen per april 2012 en de consumenten-edities van Vista kwamen niet in aanmerking voor zogeheten 'verlengde ondersteuning'.

Gisteravond kwamen wij echter tot de ontdekking dat de pagina met het overzicht van de 'Lifecycle-informatie over productondersteuning' voor Windows Vista net was aangepast en dat Windows Vista Starter, Home en Ultimate nu wel recht hebben op verlengde ondersteuning tot 2017 (net als de zakelijke edities).

Thuisgebruikers van Windows Vista hoeven zich dus geen zorgen te maken en krijgen de komende vijf jaar gewoon beveiligingsupdates voor hun besturingssysteem.

Volgens marketing manager Joris Jan Goos van Microsoft Nederland is het 'een speling van het lot' dat juist gisteren, nadat in Nederland commotie was ontstaan na diverse publicaties over de end-of-life van Vista, de ondersteuning verlengd is. Vista-gebruikers worden in ieder geval 'niet aan hun lot overgelaten'.

Update 18.45u
Goos stelt in een toelichting per mail:
'Besluit is oprecht vannacht genomen. Dit is een besluit dat in 1 keer voor de hele wereld geldt en dus ook niet lokaal genomen kan worden. De belangrijkste reden is dat we nog een significante gebruikersgroep hebben en deze groep niet zomaar over 2 maanden security updates kunnen onthouden.'

Ook Windows 7 Home, Starter en Ultimate krijgen nu verlengde ondersteuning - beveiligingsupdates - tot 2020 (was 2015).

Deel dit artikel: 

Reacties

kan je vista nog gratis naar windows7 of 8 brengen ben een leek met computers zou graag naar windows 10 door willen maar wat is die zooi duur zeg dit was opa arno zijn vraag

Heb mijn Samsung labtop gerecoeverd naar koopstand ondanks dat kan ik hem niet meer updaten. U vermeld dus tot 2017 dit is dus waarschijnlijk toch niet mogelijk, mijn vader heeft ook een samsung computer zelfde uitvoering deze geeft ook al steeds foutmeldingen en durft dus niet te recoveren.

Is het juist dat vista home premium niet meer wordt ondersteund? IK hoop dat dit bericht onjuist is Ik ben zeer tevreden over mijn vista computer Graag uw reactie Met vriendelijke groeteni

Aan l.weerwag,

Tot 16 februari 2012 leek er sprake van te zijn dat voor de Windows Vista consumenten-edities de ondersteuning met beveiligingsupdates zou aflopen per 10 april 2012.
Echter, op de overgang van 16 naar 17 februari 2012 werd bekend dat de ondersteuning nu zou gaan gelden tot 11 april 2017.
Zie ook dit overzicht:
http://support.microsoft....

De ondersteuning voor Windows Vista met updates geldt dus nog tot 2017.
Dat is ook wat in het bovenstaande artikel van de redactie wordt aangegeven.

Voorlopig geen zorgen dus, je Vista Home Premium wordt nog ondersteund met beveiligingsupdates tot 11 april 2017.

In het bovenstaande artikel:
" Volgens marketing manager Joris Jan Goos van Microsoft Nederland is het 'een speling van het lot' dat juist gisteren, nadat commotie was ontstaan na diverse publicaties over de end-of-life van Vista, de ondersteuning verlengd is."
Een speling van het lot? Toeval, bedoelde hij?
Webwereld (en Computer!Totaal) meldt dit:
" Na contact met het Amerikaanse hoofdkwartier weet de Nederlandse marketing manager te melden dat daar nu net is besloten om de support voor Vista-consumenten met vijf jaar te verlengen."
http://webwereld.nl/nieuw...
"Nu net besloten", dat klinkt niet als een speling van het lot :-)

Heb net een nieuwe reactie van hem binnen en toegevoegd. Hij bedoelt natuurlijk speling van het lot dat net op de dag dat er in Nederland commotie is over de ondersteuning van Vista in Amerika besloten is te verlengen. Zijn reactie lijkt me wel oprecht.

Ik bedoelde niet dat zijn reactie niet oprecht geweest zou zijn, hoor, beslist niet. Het was slechts de formulering "een speling van het lot", dat toch 'toevallig' betekent, die ik opvallend vond.
Want het is natuurlijk werkelijk toevallig dat het besluit tot het verlengen van die ondersteuning net precies gisteren werd genomen, toen jullie en Webwereld en ComputerTotaal schreven over het beëindigen van de ondersteuning.
Dat wat Webwereld en ComputerTotaal vandaag schreven, "nu net besloten", dat leek me meer duiden op ineens een plotseling besluit dan op een toevallige samenloop. Maar dat is natuurlijk slechts mijn persoonlijke interpretatie van een paar woorden.

Er worden vast niet op het laatste moment zulke besluiten genomen door een miljardenbedrijf. Het zat al lang in de "pijpleiding", en door het listig pas op het laatste moment te melden hebben mensen ondertussen (onnodig?) Windows 7 gekocht terwijl dit voor hun eigenlijk niet nodig was, dit noemen ze handelstrategie en zo worden ze rijk en dat is ook weer hun goed recht in dit hypocriete systeem...

zeer interessant spiff je komt er nog; eigendunk is alles nietwaar

Jammer, metoo, zo'n opmerking van je zonder enige argumentatie.

Nu Windows 7 nog!
Zoals het er nu naar uitziet zal de ondersteuning voor de meeste versies van Windows 7 dus eerder vervallen dan voor Vista: januari 2015 (behalve voor Windows Professional).
Nog wat meer recht te zetten voor Microsoft?

Dat is gisteravond ook rechtgezet: nu tot 2020 ondersteuning voor Windows 7 Home, Starter en Ultimate:
http://www.gratissoftware...

(linkje toegevoegd aan artikel)

Fijn dat MS toch nog tot bezinning is gekomen, over vijf jaar maar weer verder kijken welke versie ik dan koop, Windows 8, 9 of 10 :-)

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
n_derland