Microsoft verlengt ook ondersteuning Windows 7 Home, Starter en Ultimate - tot 2020

Nadat vandaag bekend is geworden dat Microsoft voor Windows Vista Home, Starter en Ultimate 'verlengde ondersteuning' (beveiligingsupdates) biedt tot 2017, blijkt ook de ondersteuning voor de consumenten-edities van Windows 7 gelijkgetrokken te zijn met de zakelijke versies. Windows 7 thuisgebruikers hebben nu tot 2020 recht op updates. Dat was eerst 2015.

Microsoft heeft met Windows XP een precedent geschapen: bijna 13 jaar recht op updates. Dat is lang. Voor Vista en 7 zou dit niet gelden. In eerste instantie zouden alleen de zakelijke edities (Business en Enterprise) van Windows Vista en 7 recht hebben op zogeheten 'uitgebreide ondersteuning'.

Maar gisteren heeft Microsoft de 'end-of-life' data voor Windows Vista en 7 aangepast. De ondersteuning voor Windows Vista Home, Starter en Ultimate is verlengd van april 2012 tot 2017 en de beveiligingsupdates voor Windows 7 Home, Starter en Ultimate zijn verkrijgbaar tot 2020.

Tags: 
Deel dit artikel: 


Ook op GratisSoftware.nl:

Reacties

omdat ik het geld voor een nieuwe niet heb

eind goed al goed

5 jaar te weinig

ze zouden beter eens een deftige windows uitvinden vooraleer ze al klappen van de ondersteuning te schrappen voor windows 7. dat wil zeggen dat iedereen dan windows 8 zal moeten gebruiken. en het trekt op geen kloten !
niets beter dan windows 7, nooit geen problemen mee. die zouden ze beter houden

'Windows 7 Professional' blijft ook tot 2020 ondersteund als ik het overzicht van Microsoft goed begrepen heb ?!

Reageren

Controlevraag tegen spam
du_tsland