Microsoft verlengt ook ondersteuning Windows 7 Home, Starter en Ultimate - tot 2020

Nadat vandaag bekend is geworden dat Microsoft voor Windows Vista Home, Starter en Ultimate 'verlengde ondersteuning' (beveiligingsupdates) biedt tot 2017, blijkt ook de ondersteuning voor de consumenten-edities van Windows 7 gelijkgetrokken te zijn met de zakelijke versies. Windows 7 thuisgebruikers hebben nu tot 2020 recht op updates. Dat was eerst 2015.

Microsoft heeft met Windows XP een precedent geschapen: bijna 13 jaar recht op updates. Dat is lang. Voor Vista en 7 zou dit niet gelden. In eerste instantie zouden alleen de zakelijke edities (Business en Enterprise) van Windows Vista en 7 recht hebben op zogeheten 'uitgebreide ondersteuning'.

Maar gisteren heeft Microsoft de 'end-of-life' data voor Windows Vista en 7 aangepast. De ondersteuning voor Windows Vista Home, Starter en Ultimate is verlengd van april 2012 tot 2017 en de beveiligingsupdates voor Windows 7 Home, Starter en Ultimate zijn verkrijgbaar tot 2020.

Deel dit artikel: 

Reacties

'Windows 7 Professional' blijft ook tot 2020 ondersteund als ik het overzicht van Microsoft goed begrepen heb ?!

ze zouden beter eens een deftige windows uitvinden vooraleer ze al klappen van de ondersteuning te schrappen voor windows 7. dat wil zeggen dat iedereen dan windows 8 zal moeten gebruiken. en het trekt op geen kloten !
niets beter dan windows 7, nooit geen problemen mee. die zouden ze beter houden

5 jaar te weinig

eind goed al goed

omdat ik het geld voor een nieuwe niet heb

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
hon_arije