Ubuntu 14.10 gaat Utopic Unicorn heten

Ubuntu 14.04 LTS is net verschenen, maar moederbedrijf Canonical richt zich alweer op de volgende uitgave van de populaire Linux-distributie. Ubuntu-oprichter Mark Shuttleworth heeft de werktitel voor de nieuwe versie bekendgemaakt: Utopic Unicorn.

Utopic Unicorn (utopische eenhoorn) zal uiteindelijk in oktober 2014 het licht zien als Ubuntu 14.10 (versienummer is simpelweg jaar.maand). Ubuntu kent elke twee jaar een stabiele Long Term Support (LTS) release die vijf jaar ondersteund wordt. Daarnaast verschijnt elk half jaar een meer experimentele uitgave waarin vooral nieuwe functionaliteit geïntroduceerd wordt.

Aangezien Ubuntu 14.04 LTS net verschenen is, zal Ubuntu 14.10 of Utopic Unicorn weer voor meer vernieuwing zorgen.

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik ben in het bezit van een Laptop en een desktop. De desktop is vrij nieuw met Windows 8.1 en gedeeld met UBUNTU 14.04 .Mijn laptop was met besturing van Vista , ook hier heb ik Windows 8.1 en UBUNTU 14.04 .Deze systemen bevallen prima ,want als ik wat wil opzoeken doe ik dit liefst op Firefox zonder storingen .

Ik ben ook uitermate tevreden met versie 14.04 !!

Eigenlijk is linux langzamerhand een grote puinhoop geworden. Ik merk het zelf ook met flikkerende grafische effecten en crashes (vooral Compiz) met Ubuntu 14.04
In rust (idle) loopt Ubuntu 14.04 soms helemaal vast.
De linux kernels en video stuurprogramma's deugen niet. Andere stuurprogramma's zijn erg beperkt en vaak ook slecht gemaakt
Zie ook: http://linuxfonts.narod.r...

Dat heb ik nou ook. Iets wat voorheen lekker liep, heeft nu allerlei problemen die ik er niet echt goed uit krijg. Ondanks allerlei aanpassingen door allerlei toverformules in te tikken in het terminal gedeelte.
Misschien ligt het wel niet aan me oude AMD Sempron 2400+ pc van 1,6 GHz 1,5 GB. (waar altijd XP goed op gedraaid heeft)

ik begrijp niet waar je dat vandaan hebt. maar Linux gaat juist steeds beter werken ook grafisch werkt het zeer goed,zeker met google chrome niks geen flikkerende beelden.
en grafisch versneller werkt ook perfect . stuur programmas werken ook allemaal goed. niet beperkt en zekker niet slecht en zeker met steam werken de meeste games zeer goed.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
zuid_korea