Hoe kun je emoji-reacties op een bericht geven in WhatsApp?

WhatsApp heeft in mei 2022 een nieuwe functie aangezet: emoji-reacties. Hierdoor kun je direct met een emoji (smiley) reageren op een berichtje. De emoji komt dan aan het berichtje vast te hangen - en niet als los bericht eronder.

Emoji-reacties zijn vooral handig in groepsapps als iemand een voorstel doet of vraag stelt. De emoji's - zoals een duimpje - komen dan aan het berichtje te hangen en niet als twintig losse berichtjes eronder. Dat scheelt een hoop meldingen van WhatsApp.

Hoe geef je een emoji-reactie op een berichtje?

Heel eenvoudig: leg je vinger op een berichtje waarop je wilt reageren met een emoji. Wacht even en er komt een balkje met zes emoji's te voorschijn.


Kies een emoji-reactie

Kies nu een van de zes emoji's (WhatsApp gaat in de toekomst meer keuzes bieden): duimpje, hartje, lachen, verbazing, huilen of bedanken.

De emoji die je kiest komt onder het berichtje te hangen. Als meer mensen met een emoji reageren zie je welke en het aantal emoji-reacties.


Duimpje hangt onder bericht

Emoji-reacties zijn voor appgroepen een oplossing om de hoeveelheid appjes wat omlaag te brengen. In plaats van twintig keer OK of duimpje als losse berichten kun je gewoon een duimpje aan het bericht vastplakken. Ook kun je zo je waardering laten zien aan een berichtje of aangeven dat je het grappig vindt of om te huilen.

Het zou prettig zijn als WhatsApp de keuze voor emoji's gewoon aan de gebruiker overlaat in plaats van zes emoji's aan te bieden. Maar dat zal ongetwijfeld nog wel een keer komen.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nede_land